چهارشنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ , 05 February 2025

تاریخ انتشار : ۳۰ اسفند ۹۱
ساعت انتشار : ۸:۵۱ ب.ظ
چاپ مطلب

برگزاري جشنواره بومي و محلي نوروز در ماسال

مسوول دفتر نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ماسال گفت: به منظور حفظ آیین و سنت های بومی محلی، جشنواره بومی محلی نوروز در این شهرستان برگزار می شود.

مسوول دفتر نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ماسال گفت: به منظور حفظ آیین و سنت های بومی محلی، جشنواره بومی محلی نوروز در این شهرستان برگزار می شود.

به گزارش پايگاه خبري و تحليلي ماسال به نقل از ايرنا، ˈمحمود الخاص پورˈمسوول دفتر نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ماسال  افزود: همزمان با تحویل سال نو و در روزهای ابتدایی سال جدید، در مبادی ورودی شهرستان ماسال ویژه برنامه موسیقی سنتی تالشی اجرا خواهد شد.

وی با اشاره به برخورداری شهرستان ماسال از آیین و سنت های غنی فرهنگی اظهار کرد: به منظور حفظ و اشاعه این آیین و سنت های بومی، تا قبل از فرارسیدن ایام فاطمیه جشنواره نوروز در پارک ساحلی شاندرمن برگزار می شود.

الخاص پور با تاکید بر ضرورت شناساندن صنایع دستی ماسال به میهمانان نوروزی اضافه کرد: در این مورد نیز ایستگاه عرضه و فروش صنایع دستی و اغذیه محلی در مبادی ورودی، خروجی و همچنین در بوستان روستایی گنذر تا انتهای ایام تعطیلات نوروزی برپا خواهد بود.

وی تعداد آثار تاریخی ثبت شده ملی ماسال را ۲۵ اثر عنوان و خاطرنشان کرد: علاوه بر این، یک اثر نیز به عنوان اثر طبیعی ملی به ثبت رسیده و از این آثار دو اثر شامل بقعه امامزاده چسلی و خانه رحیمی در بی تم به عنوان ابنیه تاریخی و مابقی نیز به عنوان محوطه باستانی است.

الخاص پور تصریح کرد: به منظور رفاه حال میهمانان نوروزی در ابتدای مسیرهای گردشگری خدمات راهنمایی گردشگری و مسافرتی همراه با ارائه بسته راهنمای فرهنگی، گردشگری و انتظامی در اختیار مسافران قرا خواهد گرفت.

دبیر ستاد تسهیلات سفرهای نوروزی ماسال با اشاره به ساماندهی مسافرکاشانه ها و واحدهای اقامتی افزود: در این زمینه، ظرفیت اقامتگاه های ساماندهی شده شهرستان در هر شبانه روز بیش از ۵۰۰ مسافر خواهد بود که علاوه بر آن، مدارس انامقلی ماسالی و حضرت خدیجه (س) نیز برای فرهنگیان در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه بخشی از مسافران ورودی شهرستان از مهاجرین بومی ساکن دیگر شهرها هستند؛ در منازل اقوام ساکن شده و بخشی نیز به صورت خودجوش مردمی در منازل استیجاری و مسافرکاشانه های موقت روستایی ساکن می شوند.

به گزارش ایرنا، شهرستان ماسال که از آن به عنوان بهشت پنهان گیلان نیز یاد می شود، با داشتن مناطق ییلاقی بکر و مناظر طبیعی زیبا از جاذبه های گردشگری غرب گیلان محسوب می شود.

آویشو بزرگترین غار استان گیلان منطقه ییلاقی اولسبلنگاه، خشکه دریا ، آبشار رامینه ، امامزاده شالما و آقاسید رضا در این شهرستان واقع است.

ماسال با ۶۲۳ کیلومتر مربع و برخورداری از آب و هوای مطبوع معتدل مرطوب، در ۴۵ کیلومتری غرب رشت مرکز استان گیلان واقع است