پنج شنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳ , 21 November 2024

تاریخ انتشار : ۰۴ آذر ۹۴
ساعت انتشار : ۶:۲۳ ب.ظ
چاپ مطلب

خوی اشرافی گری، قوت مستضعفین را دفن کرد

حسن روحانی در ابتدای حضورش در منسب ریاست جمهوری وعده از پرداخت سبد کالای شش مرحله ای در سال داده بود وعده ای که در کنار سایر قول های دولت تدبیر چندی پیش به خاک سپرده شد.

سیب زمینی روحانی

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ماسال  به نقل از عصر هامون، ۲۴ فرودین ۸۸ بود که ۳۰۰ هزار تن سیب زمینی رایگان بین مردم محروم تهران و برخی شهرستان ها توزیع شد که این مسئله واکنش های بسیاری را به دنبال داشت به طوری که برخی منتقدان این اقدام را یک حربه انتخاباتی عنوان کردند اما «مسعود میرکاظمی» وزیر بازرگانی آن زمان در جریان حضور در مجلس در پاسخ به اینکه چرا سیب زمینی‌های خریداری شده از کشاورزان به شکل رایگان و نامناسب توزیع شد؟ عنوان کرد که:« از آنجا که تولید سیب زمینی مازاد بر مصرف بوده ، اگر آن را به شکل رایگان توزیع نمی کردیم؛ می‌ماند و فاسد می‌شد.»
«محمدرضا اسکندری» وزیر جهاد کشاورزی اسبق در گفت و گو با یکی از رسانه ها نیز ، با تایید توزیع رایگان سیب زمینی در مناطق مختلف کشوردر اواخر سال ۸۷، علت آن را تولید مازاد این محصول ذکر کرد و گفت: آن سال ۳۰۵ هزار تن سیب زمینی صادر کردیم و ۵۹۰ هزار تن نیز خرید تضمینی سیب زمینی از کشاورزان صورت گرفت.
اسکندری از وجود مصوبه‌ای در هیات دولت در ابتدای سال ۸۷ خبر داد که بر اساس آن محصولات کشاورزی که خرید تضمینی می‌شود، باید میان کسانی که تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی هستند، توزیع شود.
توزیع سیب زمینی ها بین اقشار مستضعف کشور آن زمان باعث واکنش های بسیاری بین مسئولین شد اما چندی پیش شاهد خوی اشرفی گری دولت تدبیر و امید در ۱۷۰۰ تن سیب زمینی مازاد بودیم، تدبیری که اکنون زیر خروار ها خاک مدفون شده است.
امحاء ۱۷۰۰ تن سیب زمینی در استان فارس در حالی صورت گرفته که امروزه بسیاری از مردم کشور از فرط گرسنگی به فحشا کشیده می شوند.

مقدار مازاد سیب زمینی به جای دفن باید در میان نیازمندان توزیع می شد
رحمت الله نوروزی عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در واکنش به دفن ۱۷۰۰ تن سیب زمینی به منظور تنظیم با بیان اینکه گزینه‌های جایگزین دفن سیب زمینی‌ها وجود داشت، اظهار داشت: این مقدار مازاد می‌توانست به جای دفن در زمین در میان نیازمندان، مناطق محروم، نهادهای حمایتی همانند سازمان بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره) توزیع شود.
وی با بیان اینکه کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی پیگیر این مسئله خواهد بود، در ادامه گفت: یکی از وعده‌های وزیر جهاد کشاورزی به مجلس تدوین سند بالا دستی و جامع کشاورزی است که برابر با نیاز کشور محصولات کشت شوند لذا با تدوین سند جامع الگوی کشت که سقف توانایی و نیازمندی‌های کشور را تعیین می‌کند، بسیاری از این بی‌تدبیری‌ها رفع می‌شود.
نماینده مردم علی آباد کتول با اشاره به اینکه حمایت از تولید داخلی دغدغه مقام معظم رهبری است، افزود: باید از منابع فراوان که در کشور وجود دارد بهره وری مناسب صورت گیرد تا تلف نشده و بیهوده از بین نروند.

به کسانی که سرمایه‌های ملی و بیت المال کشور را خاک می‌کنند باید مدال داد
سیدرضا نورانی رئیس انجمن ملی محصولات کشاورزی نیز درباره ماجرای دفن بیش از ۱۷۰۰ تن سیب زمینی در استان فارس گفت: به کسانی که اینگونه با عدم تدبیر خود سرمایه‌های ملی و بیت المال کشور را خاک می‌کنند باید مدال داد! متاسفانه چون ما برنامه مدونی برای تولید و صادرات نداریم در نتیجه تولید کننده را به حال خود‌‌ رها کرده‌ایم.

وی افزود: اگر ما برای صادرات غیرنفتی برنامه مدون داشته باشیم هرگز چنین اتفاقاتی رخ نخواهد داد چرا که در صورت وجود مازاد در محصولی، این محصولات به خارج از کشور صادر می‌شوند.

در ادامه واکنش ها علیه امحاء سیب زمینی روز گذشته یکی از نمایندگان مجلس استعفا داد.
انتهای پیام/


يک ديدگاه

  1. همشهری گفت:

    بفرمائیدسیب ز مینی .