جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ , 22 November 2024

تاریخ انتشار : ۱۱ دی ۹۴
ساعت انتشار : ۷:۲۰ ق.ظ
چاپ مطلب

کم توجهی به بیکاری کم توجهی به آرمان های نظام اسلامی است

امام جمعه اسالم گفت: کم توجهی به معضل بیکاری در جامعه، کم توجهی به اهداف و آرمان های نظام مقدس اسلامی و هدر دادن انرژی و استعدادهای موجود است.

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ماسال، حجت الاسلام و المسلمین اصغر جدایی در خطبه های این هفته نماز جمعه اسالم با اشاره به موضوع فقر و بیکاری اظهار داشت: احساس و باور من این است که کار های حاشیه ای و یا حاشیه های سیاسی به ما و مسئولین ما فرصت نمی دهد که بنشینیم و یک فکر اساسی برای رفع فقر و بیکاری بکنیم. به نظر بنده، فقر و بیکاری بزرگترین مشکل جامعه ماست و به این خاطر اصلی ترین وظیفه مسئولان باید تلاش برای رفع فقر و بیکاری باشد .

وی افزود: شکی ندارم که مسئولان دیگر هم، چه شهردار، چه بخشدار ، چه فرماندار و چه مسئولان دیگر و حتی خیّرین از کثرت مراجعه فقرا و جوانان جویای کار دردمند شده اند و نگران اند. رفع فقر و بیکاری و خدمت به محرومین و مستضعفین باید در اولویت همه امور کشوری ما باشد.

امام جمعه اسالم با بیان اینکه جامعه بیکاران هم جمع وسیعی از مردم عزیز و نازنین ایران ما را فرا گرفته است گقت: کم توجهی به معضل بیکاری در جامعه ، کم توجهی به اهداف وآرمان های نظام مقدس اسلامی است . کم توجهی به معضل بیکاری ، یعنی هدر دادن میلیارد ها تن انرژی و استعداد و کم توجهی به معضل بیکاری موجب بروز هزاران مشکل حاد برای جامعه دینی شامل اعتیاد، سرقت، قتل، مهاجرت به شهر های بزرگ، مفاسد جنسی می شود.

وی با طرح این سوال که چرا از فرصت های طلایی نیروی انسانی استفاده نمی کنیم اظهار کرد: به نظر من می توانیم از این همه سرمایه ای که در اسالم داریم ، اسالم را به بهشت روی زمین تبدیل کنیم . چرا باید با سیاست های غلط ، سرمایه گذارانمان را به جای جذب ، دفعشان کنیم؟ وقنی یک اصفهانی خانه چند طبقه می سازد این یعنی اشتغال ، این یعنی چرخش اقتصاد در اسالم، این گچ و سیمان و آهن و آجر و لوله و شیر آلات و لامپ و سیم را و کارگر و بنا و غیره را ، همه را از اسالم می گیرند . و این یعنی حرکت ، این یعنی امید ، این یعنی زندگی و این یعنی کار.

حجت الاسلام جدایی ادامه داد: حالا نزدیک به ۴۰۰ اصفهانی آمده اند و سرمایه گذاری کرده اند و باز هم حاضر اند که سرمایه گذاری کنند . چرا این ها را دفع می کنیم؟ – چرا این ها را فراری می دهیم؟ چرا کار های اداری این ها را توی پیچ و خم های بروکراسی اداری می اندازیم؟ چرا این ها باید هم سرمایه گذاری کنند ، هم اشتغال ایجاد کنند ، هم نان یک عده ای را بدهند و هم خون دل بخورند؟ گاهی خواسته این ها ، واقعا منطقی و اندک است ولی توجهی نمی شود . به نظر من بی اید دست به دست هم بدهیم و این سرمایه گذاران غیر بومی را جذب کنیم نه دفع . چرا باید شاخص رشد استان مازندران چندین برابر استان ما و شهر ما باشد؟

وی تأکید کرد: دفع سرمایه گذاران غیر بومی هنر نیست خیانت است ، جذب سرمایه گذاران غیر بومی هنر است و خدمت است به مردم فهیم اسالم . البته سرمایه گذاران مهاجر بومی هم باید دست به کار شوند ، کسانی که در تهران و کرج و رشت و شهر های دیگر زندگی می کنند و خانه های شان متروک مانده و زمین های شان بلا مصرف ، این ها هم باید در این نهضت آبادانی اسالم سهیم بشوند . ثروت مندان بومی و مهاجر اسالم باید فراخوان شوند. باید کمیته ای ایجاد کنیم ، همایشی ترتیب بدهیم ، همه این عزیزان را بخواهیم که بیایند و شهر و وطن شان را آباد کنند.

خطیب جمعه اسالم افزود: سرمایه گذاران بومی باید حداقل به خاطر تعصّبی که به وطن و زادگاهشان دارند ، باید بیایند و تکلیف املاکشان را مشخص کنند ، باید املاکی را که ویرانه مانده ، املاکی را که خرابه مانده ، این ها را آباد کنند یا واگذار کنند . شهر داری باید با جدیت وارد عمل شود و برخورد کند . تا کی باید شاهد این همه خانه های در به داغون و ویران باشیم ؟ صبوری تا کی؟ خویشتن داری تا کی؟ این فراخوان یک واجب اجتماعی است . بنده پیشنهاد می دهم در درجه اول برای رفع فقر و بیکاری ، کمیته حمایت از سرمایه گذاران غیر بومی و هم چنین یک کمیته از سرمایه گذاران بومی مهاجر تشکیل دهیم و هدف کمک به سرمایه گذاران برای ایجاد اشتغال و رفع بیکاری باشد . الآن مدتی است که یک پمپ بنزین در این حوالی که وظیفه اش ارائه خدمات عمومی مثل فروش بنزین و گاز به مردم و مسافرین است ، تعطیل است .آیا کسی می پرسد که چرا تعطیل شده؟ اصلا کسی پیگیری می کند؟ دولت مردان باید آن ها را بخواهند و توضیح بخواهند نمی شود که یک مرکز خدمات عمومی دلبخواهی کار کند؟ هر وقت خواست کار کند و هر وقت عشق اش نکشید کار نکند؟

حجت الاسلام جدایی ادامه داد: ما در اسالم درمانگاه شبانه روزی لازم داریم می توانیم با حمایت و مجوز دولت و نیز سرمایه گذاری عده ای از پزشکان و سرمایه گذاران ، یک درمانگاه شبانه روزی خیریّه بزنیم ؛ می توانیم یک هیئت امنایی تشکیل بدهیم و با حمایت نهاد های دولتی ، کار را سریع شروع کنیم .

انتهای پیام/


يک ديدگاه

  1. فرهنگی گفت:

    دکتر سید محمد علی بتولی:
    (هیچ وکیلی به موکلش پول نمی دهد بلکه این موکل است که باید به وکیلش پول بدهد)