به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ماسال، سیدحسن خمینی امروز به بهانه عدم دعوت رسمی از سوی شورای نگهبان در آزمون اجتهاد شرکت نکرد.
طی چندهفته گذشته جریان سیاسی-رسانهای زنجیرهایها به روشهای مختلف کوشید سیدحسن خمینی را «مجتهدیمسلم» و «علامهای برجسته» معرفی کند که به خاطر تاییدات علما اجتهادش توسط شوراینگهبان تایید خواهد شد. اما پنجشنبه ۱۰دیماه شورای نگهبان طی بیانیهای درباره آزمون خبرگان اعلام کرد: «کليه كساني كه براي شركت در انتخابات مجلس خبرگان رهبري ثبتنام نمودهاند به جز آنان كه ذيلاً ذكر ميشود بايد در آزمون علمي شركت نمايند.
۱ـ اعضاي محترم فعلي مجلس خبرگان
۲ـ كساني كه در گذشته در آزمون خبرگان كه از طرف شوراي نگهبان برگزار شده شركت نموده و از نظر علمي تأييد شدهاند.
۳ـ كساني كه در آزمون پانزدهم شهريور ۱۳۹۴ شركت نمودهاند أعم از آنان كه تأييد شدهاند يا خير.
ضمناً كساني كه فاقد تحصيلات حوزوي بوده و ثبتنام نمودهاند نميتوانند در آزمون شركت نمايند.»
به موجب این بیانیه کسانی که جزو این سه دسته محسوب نبودند باید در انتخابات شرکت میکردند. حسن خمینی نیز جزو این افراد بود.
اما چهرهها و جریانهای رسانهای اقماری سیدحسن خمینی بازهم کوشیدند با فضاسازی درباره مجتهدبودن او القاء کنند او نیازی به آزمون اجتهاد ندارد. همچنین نقل قولی از آیتالله مومن درباره عدم نیاز سیدحسن خمینی نیز منتشر میشود. اما ۱۳ دیماه دفتر آیتالله مومن با صدور اطلاعیهای نقل قول منتسب به ایشان را تکذیب میکند. در همین روز سخنگوی هیات عالی نظارت بر انتخابات مجلس و خبرگان اعلام کرد: «این فقهاي شوراي نگهبان هستند كه تشخيص ميدهند داوطلبي شرط علمي را براي اجتهاد به منظور كانديداتوري در انتخابات مجلس خبرگان رهبري دارد يا نه و اينكه او را از آزمون معاف كنند يا نه، اين موضوع را فقهاي شوراي نگهبان تشخيص ميدهند.»
عدم دعوت رسمی؛ بهانه جدید
اما خبرسازی زنجیرهایها پایان نداشت. امروز پانزدهم دیماه سیدحسن خمینی در آزمون اجتهاد شوراینگهبان شرکت نکرد و رسانههای زنجیرهای حامی او عکس حضورش در کلاس درس حوزه را منتشر کرد. علی خمینی برادر او هم یک روز قبل اعلام کرد هيچ دعوتنامه رسمى و يا پيامكى براى حضور سيد حسن خمینی ارسال نشده است.
این در حالی بود که شوراینگهبان مبنای حضور افراد در آزمون را بیانیه ۱۰ دیماه این شورا -و نه دعوتنامه شخصی معرفی- کرده بود. رهپیک سخنگوی هیات مرکزی نظارت بر انتخابات در همین روز اعلام کرده بود: «شورای نگهبان تاریخ برگزاری آزمون و اینکه چه افرادی میتوانند در آزمون حضور داشته باشند را مکررا از طریق رسانهها اعلام کرده بود، اما برای اطمینان بیشتر از طریق سامانه پیام کوتاه داوطلبان برای حضور در آزمون علمی ۱۵ دی ماه دعوت شدند. » این سخنان نشان میدهد پیامک یا اطلاعرسانی به دفتر نامزدهای خبرگان همانطور که رهپیک میگوید اقدامی برای «اطمینان بیشتر» است .
طبیعتا وقتی سیدحسن خمینی جزو هیچیک از سه دسته مورد اشاره در بیانیه شوراینگهبان نبوده باید در آزمون شرکت میکرد و بحث درباره دعوت یا عدم دعوت از سیدحسن خمینی بیمعنا خواهد بود.
سخنگوی شورای نگهبان: دعوتنامه اصلی همان اطلاعیهای شوراینگهبان است
سخنگوی شورای نگهبان امروز در مصاحبهای اعلام کرد «دعوتنامه اصلی از داوطلبان نمایندگی مجلس خبرگان رهبری، همان اطلاعیهای است که شورای نگهبان قبلاً صادر کرده بود که در آن، هم افرادی که باید در آزمون شرکت میکردند و هم زمان و مکان برگزاری آزمون اعلام شد لذا دعوتنامه شخصی برای هیچکس صادر نشده است.»
ابراهیمیان همچنین تصریح کرد: البته برای اطمینان بیشتر به کسانی که شماره تلفن همراه خود را در برگههای ثبتنام اعلام کرده بودند، پیامک مربوط به برگزاری آزمون ارسال شد، البته ممکن است پیامک مربوط به آنها نرسیده باشد و ما این امر را نفی نمیکنیم اما در هر صورت تأکید میکنم که دعوتنامه اصلی همان اطلاعیه صادر شده از طرف شورای نگهبان بوده است چرا که از ابتدا هم اصلاً قرار نبوده که دعوتنامه فردی برای داوطلبان ارسال شود.
رجانیوز
انتهای پیام /