شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ , 23 November 2024

تاریخ انتشار : ۲۴ دی ۹۴
ساعت انتشار : ۷:۵۲ ق.ظ
چاپ مطلب
با ۱۹۱ رای مثبت و ۱۰۶ رای منفی/

کنگره به تحریم های جدید علیه ایران و سپاه پاسداران رای مثبت داد/ لغو تحریم ها توسط دولت امریکا به اخذ رضایت و اجازه کنگره منوط شد

طرحی که می‌گوید اوباما باید برای برداشتن هر تحریمی از هر نهاد ایرانی، رأی موافق اعضای کنگره را جلب کند، در مجلس نمایندگان این کشور تصویب شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ماسال به نقل از فارس، بر اساس گزارش واشنگتن‌اگزماینر، نمایندگان مجلس آمریکا به پیش نویس طرحی رأی دادند که برداشته شدن بخش عمده‌ای از تحریم‌های ایران را به اخذ مجوز از کنگره منوطمی‌کند و این یعنی اینکه دولت اوباما با فرارسیدن روز اجرا که حاصل پر شدن راکتور اراک از سیمان است، اختیار کافی برای لغو تحریم‌ها را نخواهد داشت.

در رأی‌گیری امروز البته ۱۹۱ نماینده به این طرح رأی مثبت و ۱۰۶ نماینده رأی منفی داده‌اند که با این حساب، ۱۳۷ نماینده آمریکایی به کل از رأی دادن امتناع کرده‌اند.

آنگونه که پایگاه خبری «هیل» اعلام کرده: علت پایین بودن تعداد نمایندگان شرکت‌کننده در رأی‌گیری البته، سخت‌گیری «پُل رایان» رئیس جدید مجلس و تأکید وی بر رأی‌گیری رأس ۱۵ دقیقه است؛ نمایندگان مجلس آمریکا به رغم تعیین ضرب‌الاجل ۱۵ دقیقه‌ای برای اظهارنظر در خصوص یک دستور کار، عادت دارند این کار را ظرف ۳۰ دقیقه انجام دهند.

این طرح برای تبدیل به قانون باید در کنگره هم تصویب شود؛ «باراک اوباما» رئیس‌جمهور آمریکا البته قول داده که چنین قانونی را وتو کند اما باید نشست و دید که آیا اوباما در آخرین سال ریاست‌جمهوری خود زیر فشار جمهوری‌خواهانی که اقبال بلندی برای فرستادن رئیس‌جمهور به کاخ سفید دارند، مقاومت می‌کند یا نه؟

هدف از طرحی که امروز بررسی شد، «تقویت نظارت کنگره بر تحریم‌های دولت علیه تأمین‌کنندگان مشخص تروریسم ایران و دیگر مقاصد» اعلام شده است.

این طرح را «استیو راسل» عضو جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان به کنگره امور خارجی ارائه کرده و ۵۵ عضو دیگر مجلس نمایندگان نیز از آن حمایت می‌کنند.

در معرفی‌نامه طرح آمده است: «این طرح رئیس‌جمهور را از خارج کردن نام برخی موسسات مالی خارجی از جمله یک موسسه ایرانی، از لیست افراد تحریمی و افراد مسدود شده در فهرست کنترل دارایی‌های وزارت خزانه‌داری منع می‌کند، تا زمانی که وی دو گواهی را به کنگره ارائه دهد.»

بر این اساس رئیس‌جمهور اولا باید تائید کند که موسسه مد نظر به صورت «دانسته» درگیر «مبادله یا معامله مالی قابل توجه یا خدمات مالی قابل توجه» با سپاه پاسداران، موسسات وابسته به آن یا افراد تحریمی نشده است.

ثانیاً رئیس‌جمهور باید تائید کند که این موسسه «دیگر به صورت دانسته درگیر مبادلات مالی فریبکارانه یا دیگر فعالیت‌های مشابه»، نیست.

رئیس‌جمهور آمریکا همچنین متعهد می‌شود که افراد تحریم‌شده را از فهرست خارج نکند، مگر اینکه برای کنگره تائید کند که وی به صورت دانسته،‌ «به یک سازمان تروریستی یا در حمایت از تروریسم، کمک مالی، مادی و تکنولوژیکی» نکرده و ثانیا به صورت دانسته «در فعالیت‌ها یا مبادلات قابل توجه که به صورت مادی به برنامه تسلیحات کشتار جمعی ایران یا ابزارهای آن دخیل نبوده است.»

این طرح همچنین رئیس‌جمهور را ملزم می‌کند که ایران را از فهرست مناطقی که احتمال پولشویی در آن‌ها وجود دارد، خارج نکند، مگر اینکه تائید کند که ایران دیگر در «حمایت از تروریسم، پیگیری تسلیحات کشتار جمعی یا هرگونه فعالیت غیرقانونی و فعالیت‌های مالی فریبکارانه» دخیل نیست.

طرح ارائه شده به مجلس نمایندگان قانون تحریم‌های ایران، حسابرسی و محروم‌سازی (CISADA) را به نحوی متمم می‌کند که موسسات خارجی را که حمایت تهران از حزب‌الله، حماس، جهاد اسلامی و دیگر گروه‌های مشابه را تسهیل کرده‌اند، از افتتاح حساب در آمریکا منع شوند.