به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ماسال به نقل از فارس، به نقل از فارس وی افزود: دولت به این قوانین توجه نکرده و این دغدغه وجود دارد که اگر به همین سبک پیش برویم در آینده مشکلات زیادی خواهیم داشت.
این کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به تفاوتهای اساسی واژههای لغو، تعلیق و متوقف شدن تحریمها یادآور شد: روز گذشته از سوی آمریکا تحریمی لغو نشد و حتی تحریمی تعلیق هم نشد و فقط متوقف شدند که آنهم یک بازه زمانی ۱۲۰ تا ۱۸۰ روزه را شامل میشود و پس از آن رئیسجمهور آمریکا دوباره میتواند تصمیم بگیرد که آیا تحریمها ادامه یابد یا خیر.
ایزدی با بیان اینکه اصل طراحی برجام بر این بوده که در حوزه هستهای و سایر حوزهها ایران را محدود کنند، اظهار داشت: توانمندیهای منطقهای، موشکی و هستهای و مدیریت مباحث داخلی ایران بالاست و آمریکا با برجام به دنبال این محدود کردن این توانمندیها میباشد که آزادی جاسوسان آمریکایی یکی از نمونههای آن است.
وی ادامه داد: طی ۱۲۰ روز آینده اگر با پروژه نفوذ غرب جاسوس جدیدی در کشورمان دستگیر شد، ما برای عدم لغو تحریمها نیاز به آزادی آنها نداریم؟
این کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به آزادی سریع ۱۰ تفنگدار آمریکایی از سوی ایران گفت: آزادسازی کمتر از ۲۴ ساعت آنها چه ارتباطی با برجام داشت و آیا نگرانی از احتمال به تعویق افتادن روز اجرای برجام وجود نداشت؟
ایزدی خاطرنشان کرد: در ماجرای PMD راه برای بازگشت باز گذاشته شده است.
وی با بیان اینکه در متن بیانیه اراک نیز کلمه آب سنگین وجود ندارد در حالی که اصرار مقام معظم رهبری بر حفظ ماهیت آن بوده است، افزود: طرف مقابل از برجام برای مدیریت ایران در حوزههای مختلف استفاده میکند که آثار آن در کنگره آمریکا و طرحهای ضد ایرانی جدید آن قابل مشاهده است.
این کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به اظهارات ضد ایرانی کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفت: آنها اعلام کردند که برجام را قبول ندارند و پس از کسب ریاست جمهوری به دوره گذشته بازخواهند گشت و اگر ما نسبت به نقض برجام عکسالعمل جدی نشان ندهیم، طرف مقابل به نقض مستمر آن تشویق میشود.
ایزدی با ذکر این نکته که طرحهای ضد ایرانی در کنگره پس از برجام افزایش خواهد یافت، اظهار داشت: طی چند سال گذشته ما ۵-۶ طرح ضدایرانی داشتیم اما پس از برجام شاهد بیش از ۳۰ طرح ضدایرانی هستیم.
وی افزود: درخواستمان از دوستان دولتی این است که به قوانین مرتبط به برجام برگردند زیرا ادبیات مرتبط با انتخابات که در سخنان آقای روحانی وجود دارد، درباره برجام برای کشور مشکلساز خواهد بود.
این کارشناس مسائل آمریکا با بیان اینکه بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ چماق شورای امنیت بالای سر ایران خواهد بود، یادآور شد: آنها هر زمان که بخواهند میتوانند از این قطعنامه استفاده کنند زیرا همه قطعنامههای پیشین در آن تجمیع شده است.
ایزدی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه بر اساس پروتکل الحاقی هر کشوری باید برنامه ۱۰ تا ۱۵ ساله خود را به آژانس ارائه دهد، از مقامات مسئول در ایران خواست که متن برنامههایشان را منتشر کنند. زیرا به گفته وی بر اساس برجام زمان رسیدن به ۱۹۰ هزار سو بیش از ۱۴۷ سال خواهد بود.
این کارشناس مسائل آمریکا خاطرنشان کرد: وضعیت غنیسازی در کشور نیز مبهم است.
همچنین در ادامه این نشست خبری حجتالله عبدالملکی کارشناس اقتصادی و عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق (ع)، گفت: روز اجرای برجام به نحوی تنظیم شده بود که ماهها پس از اقدامات عملی ایران در محدود کردن فعالیتهای هستهای خود انجام گرفت.
وی با طرح این سؤال که از امروز به بعد کدام برجام اجرایی خواهد شد، افزود: باید پرسید که آیا برجامی که در ایران تصویب شد اجرایی میشود یا برجامی که طرف آمریکایی تفسیر میکند؟
عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق (ع) با طرح سه سؤال در حوزه اقتصادی درباره برجام اظهار داشت: آیا همه تحریمها لغو شده است؟ تحریم جدیدی گذاشته نمیشود و آیا این وضعیت اثرات مورد انتظار را در معیشت مردمی خواهد داشت که پاسخ منفی به هر یک از این سه سؤال قرائت ایرانی برجام را در بر نخواهد داشت.
عبدالملکی درباره شروط رهبری برای اجرای برجام نیز گفت: در بند یک و دو نامه رهبری اعلام شده که همه تحریمها باید لغو شوند اما تحریمها لغو نشده بلکه برداشته شده و یا متوقف شده است.
وی با اشاره به بلوکه شدن حدود ۱۵۰ تا ۱۸۰ میلیارد دلار از سرمایههای ایران در خارج از کشور گفت: باید دید که پیمانکاران کشورمان ظرف چند هفته آینده مطالبات خود را از دولت که بالغ بر ۴۰ هزار میلیارد تومان است دریافت خواهند کرد یا خیر؟.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: امروز همه فعالان بخش خصوصی باید بتوانند اقدامات مالی خود را از طریق سیستم سوئیفت دنبال کنند و از همین امروز بیمهنامهها برای کشتیها و هواپیماهای ما صادر شود و همچنین امکان فروش نفت خام بیشتر برایمان فراهم شود که هر یک از این موارد عملیاتی نشود یعنی ما به روز اجرا نرسیدهایم.
عبدالملکی با اشاره به بندهای شروط اجرایی برجام گفت: قرار بود هیچ تحریم جدیدی علیه ایران اعمال نشود که تاکنون یکی از آنها یعنی قانون ویزا تصویب و امضا شده است. تحریمهای موشکی جدید قرار است از سوی کنگره رونمایی شود و تحریمهای مربوط به سپاه پاسداران به بهانه حمایت از تروریسم نیز سیستم بانکی کشور را هدف قرار خواهد داد. همچنین بحث نامه نمایندگان کنگره برای برداشت دو میلیارد دلار از پولهای بلوکه شده ایران را نیز داریم.
وی با بیان اینکه وعدههای تیم اقتصادی دولت عبارت بود از شکوفایی اقتصادی پس از اجرای برجام، اظهار داشت: در بودجهای که امروز روحانی داد میزان فروش نیاز نفت روزانه ۲.۳ میلیون بشکه بود که وابستگی ایران به نفت را بیشتر میکند و زمینه برای واردات کالاهای خارجی نیز فراهم میشود که این معنی شکسته شدن کمر خمیده شده تولید.
دکتر جون برو شب بخواب برو جونم