شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ , 10 May 2025

تاریخ انتشار : ۲۶ تیر ۹۲
ساعت انتشار : ۶:۲۹ ب.ظ
چاپ مطلب

تب سه روزه دام قابل درمان است

رییس اداره مبارزه با بیماری های دام اداره کل دامپزشکی گیلان تب سه روزه دام را قابل درمان دانست و هشدار داد: دامداران گیلانی مراقب افراد سودجو و فرصت طلب برای خرید دام های بیمار با نرخ پایین باشند.

رییس اداره مبارزه با بیماری های دام اداره کل دامپزشکی گیلان تب سه روزه دام را قابل درمان دانست و هشدار داد: دامداران گیلانی مراقب افراد سودجو و فرصت طلب برای خرید دام های بیمار با نرخ پایین باشند.

دکتر ˈمرتضی توکل نیاˈ در گفت و گو اختصاصی با خبرنگار ایرنا با تاکید بر اینکه دامداران نباید از انتشار شایعات تلفات دام ها براثر ابتلا به تب سه روزه نگران باشند، افزود: دوره این بیماری سه روز تب و چهار روز نقاهت است که با مراجعه و رعایت دستورات دامپزشک و استفاده از داروها به طور کامل رفع می شود.

وی اضافه کرد: دامداران نگران تلف شدن دام نباشند زیرا مرگ و میر ناشی از این بیماری زیر یک درصد می باشد و تلفات آن در گیلان نیز بسیار اندک بوده که آنهم ناشی از عدم مراجعه بموقع دامداران به دامپزشک بوده است.

توکل نیا خاطرنشان کرد: از سوی دیگر کشتار دام تب دار از نظر دامپزشکان صحیح نیست زیرا تب موجب فساد سریع گوشت می شود.

وی افزود: تب سه روزه یک بیماری ویروسی است که با سه روز تب شروع و موجب کاهش اشتها و میزان تولید شیر، لنگش و زمین گیری دام می شود لذا دامداران استان با مشاهده این علائم حتما به دامپزشک مراجعه تا دام تحت درمان قرار گیرد.

توکل نیا گفت: این بیماری ویروسی از طریق نیش پشه به دام ها منتقل می شود و تاکنون برای این بیماری واکسن تهیه نشده است.

وی تاکید کرد: این بیماری از طریق گوشت و شیر دام آلوده منتقل نمی شود و بیماری مشترک بین دام و انسان هم نیست لذا بعد از پایین آمدن تب دام می توان نسبت به ذبح آن اقدام کرد.

وی ادامه داد: درمان این بیماری مستلزم تشخیص بموقع بیماری توسط دامدار ، مراجعه سریع به دامپزشک و درمان دام است.

توکل نیا گفت: این بیماری فقط گریبانگیر گاوها است و از دامی به دام دیگر منتقل نمی شود بلکه با هجوم پشه ها در فصل تابستان و مرطوب شدن هوا گسترش می یابد .

رییس اداره مبارزه با بیماری های دام اداره کل دامپزشکی گیلان گفت : کانون های این بیماری از یک ماه قبل در شهرهای لاهیجان ، لنگرود، آستانه اشرفیه ، سیاهکل آغاز و هم اکنون به رشت و شفت نیز رسیده که آزمایشگاه، آن را تایید کرده اما کانون های این بیماری هم اکنون کاهش یافته است.

توکل نیا با بیان اینکه دامداران تا اطلاع ثانوی باید هوشیار باشند، اضافه کرد: دمای هوای استان اگر بالای ۲۶ درجه سانتیگراد و هرچه گرمتر باشد، موجب کاهش دامنه فعالیت پشه ها و کاهش بیماری تب سه روزه می شود و مرطوب بودن هوا و وجود آبگیرها و رودخانه ها به گسترش فعالت پشه ها کمک می کند.

وی خاطر نشان کرد: البته شناسایی کانون های پشه و شرایط مساعد رشد آنها مستلزم انجام کارهای تحقیقاتی توسط موسسات تحقیقاتی استان است که از حیطه اختیار سازمان دامپزشکی استان خارج است.

وی یادآور شد: این بیماری برای اولین بار در سال ۸۵و ۸۶ در برخی از استان های کشور مشاهده شد و امسال نیز در استان های گلستان و مازندران رویت و سپس وارد مناطق شرق گیلان شده است.

توکل نیا از مردم مناطق کوچصفهان و سنگر خواست از راه اندازی مراسم بومی جنگ گاوها در این فصل خودداری کنند تا دام های آنان از آسیب پشه ها در امان باشند.

رییس اداره مبارزه با بیماری های دام اداره کل دامپزشکی گیلان گفت : دامپزشکان استان طبق تعرفه های مصوب اقدام به درمان دام بیمار می کنند و دامداران در صورت بروز مشکل در این زمینه می توانند به شبکه دامپزشکی منطقه خود مراجعه کنند .

توکل نیا افزود: اسامی دامپزشکان مورد تایید سازمان دامپزشکی استان در شبکه های دامپزشکی مناطق مختلف استان ارائه شده لذا دامداران بعد از درمان دام نسخه ای که مهر داروخانه را دارد، نزد خود نگه دارند تا در صورت دریافت تعرفه بیش از نرخ مصوب از سوی دامپزشک بتوانند ارائه دهند.

وی خاطر نشان کرد: داروهای مورد نیاز درمان تب سه روزه دام در استان به اندازه کافی وجود دارد که بیشتر داروهای ضد التهاب و تب و تقویتی می باشند زیرا این بیماری ویروسی است و نیازی به آنتی بیوتیک ندارد.

وی ادامه داد: کانون بیماری تب سه روزه در استان کاهش یافته اما بیماری هنوز به طور کامل از بین نرفته لذا دامداران استان هوشیار ، آگاه و مراقب باشند.

۹۴۵ هزار و ۸۲۰ رأس دام سبک و ۵۶۸ هزار و ۷۴۳ رأس دام سنگین در استان گیلان وجود دارد.