به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ماسال، فائزه هاشمی دختر اکبر هاشمی رفسنجانی رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره مشارکت زنان و شرایط اجتماعی زنان در طی زمان های مختلف مواضع متفاوتی داشته است که در اینجا مروری بر این مواضع متفاوت خواهیم داشت:
فائزه هاشمی [تیر ۱۳۷۵] : عده ای فکر می کردند که در زمان گذشته زنان راحت تر می توانستند در مسائل اجتماعی فعال باشند در حالی که من فکر می کنم برنامه های اجتماعی و فرهنگی در صورتی می تواند موفق باشد و مورد استقبال مردم قرار گیرد که منطبق بر فرهنگ جامعه ما باشد جامعه ما سنتی و مذهبی است و در طول تاریخ نیز این گونه بوده است و اگر مردم احساس کنند اعتقادات مذهبی سنت ها و عرف جامعه شان شکسته می شود خود را کنار می کشند و همان اتفاقی می افتد که برای زنان قبل از انقلاب افتاد چرا که زنان به دلیل عدم رعایت شئونات اسلامی نمی توانستند در فعالیت های اجتماعی آن زمان شرکت کنند و بسیاری از خانواده ها حتی از فرستادن دختران خود به دبیرستان ها ابا داشتند به طوری که تعداد دانشجویان دختر در قبل از انقلاب ۱۰ درصد بود در حالی که پس از انقلاب به ۴۰ درصد افزایش یافت زیرا انقلاب اسلامی فرهنگ و قانون جامعه را یکی کرد و باعث استقبال زنان از فعالیت های اجتماعی شد. به نظر من خدمتی که انقلاب به زنان کرد به هیچ قشری نکرد و انقلاب اسلامی زنان را بیمه کرد .
پس از انقلاب ما احساس کردیم یکی از بخش هایی که ما می توانیم به آن بپردازیم ورزش بانوان است چرا که ورزش دارای شرایط ویژه ای است که با سایر فعالیت ها تفاوت دارد لذا وقتی که شروع به کار کردیم باید روشی را پیدا می کردیم که ورزش بانوان همراه با حفظ شئونات اسلامی باشد و ابتدای راهمان همراه با مشکلات نداشتن مربی و داور بود ولی در حال حاضر با کوشش هایی که انجام شده دارای ۳ هزار مربی و ۳ هزار داور زن هستیم که فکر نمی کنم کشورهایی هم که در ورزش بانوان فعال هستند چنین آماری داشته باشند و بسیاری از مربیان و داوران ورزش های بانوان در کشورهای دیگر مرد هستند و لذا انقلاب اسلامی بود که باعث شد زنان خودشان مشکلاتشان را حل کنند و رشد یابند. رک روزنامه اطلاعات ۶ تیر ۱۳۷۵
فائزه هاشمی [سال ۱۳۷۷] : امکان دارد که بشنویم که مثلا در پارلمان انگلیس بدون توجه به آمار دقیق ۱۶۰ نماینده زن وجود دارد ولی در مجلس ما ۱۴ زن اما این مشکل متوجه قوانین ما نیست بلکه به فرهنگ ما بر می گردد چرا که حق رای وجود دارد حق کاندید شدن وجود دارد مردم به زن ها رای نمی دهند این مشکل فرهنگی است مردم ما زن ها را کمتر باور دارند و اعتقادشان بر آن است که سیاست برای مردان است . رک مجله حقوقی و قضایی دادگستری، ۲۴/۱۰/۷۷
فائزه هاشمی [سال ۱۳۹۲] : به نظر من از نظر سیاسی با توجه به آمار موجود و همچنین با توجه به شرایط زمانی که مربوط به ۳۵ سال قبل است، وضعیت بهتری نسبت به هم اکنون داشت. اگر آن موقع دو وزیر زن (وزیر آموزش و پرورش و وزیر مشاور در امور زنان) داشتیم در شرایط فعلی باید چند برابر آن زمان باشد که یک وزیر زن هم نداریم. همینطور به صورت نسبی و درصدی، تعداد زنان نماینده آن زمان در مجلس ملی و سنا قابل توجه تر از شرایط فعلی بوده است. یعنی اگر جهانی شدن و بهبود وضعیت زنان در این بیش از سه دهه را اضافه کنیم، مشاهده می شود در بخش مشارکت سیاسی زنان خیلی عقب مانده ایم.
برای مطالعه بیشتر عضو کانال تلگرامی روزنامه های قدیمی https://telegram.me/oldnewspaper شوید.
انتهای پیام/