دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳ , 23 December 2024

تاریخ انتشار : ۲۴ بهمن ۹۴
ساعت انتشار : ۱۰:۱۴ ق.ظ
چاپ مطلب

این زن ایرانی سفیر آمریکا شد +عکس

«آزیتا راجی» که گفته می‌شود با آخرین سفیر رژیم پهلوی در انگلستان ارتباط فامیلی دارد، روز جمعه رسما با تائید سنا به عنوان سفیر آمریکا در سوئد منصوب شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ماسال به نقل از فارس، سنای آمریکا روز جمعه بالاخره بعد از مدت‌ها کش و قوس میان دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان، با انتصاب چند مقام جدید وزارت خارجه آمریکا از جمله سفیر این کشور در سوئد موافقت کرد.

با تائید سنا، از این پس «آزیتا راجی» سرمایه‌دار ایرانی‌الاصل مقیم کالیفرنیا، به عنوان سفیر آمریکا در سوئد فعالیت خواهد کرد.

وی اولین ایرانی-آمریکایی‌ای خواهد بود که به عنوان سفیر واشنگتن منصوب می‌شود. در آمریکا سفرا معمولا از میان حامیان مالی اصلی رئیس‌جمهور انتخاب می‌شوند. راجی هم از این قاعده مستثنا نیست؛‌ این سرمایه‌دار و فعال برجسته بازارهای مالی آمریکا، در سال ۲۰۱۲ در جریان رقابت‌های انتخاباتی، با جمع‌آوری نزدیک به ۴ میلیون دلار کمک مالی برای کارزار باراک اوباما، دومین حامی مالی بزرگ رئیس‌جمهور کنونی آمریکا بود.

این زن ایرانی سفیر آمریکا شد +عکس

راجی در ماه اکتبر سال ۲۰۱۴ از سوی اوباما برای انتصاب به عنوان سفیر آمریکا در سوئد نامزد شد، اما اختلاف میان گروهی از نمایندگان جمهوری‌خواه و دموکرات، تائید نهایی وی را تا روز گذشته به تعویق انداخت.

تد کروز سناتور ارشد جمهوری‌خواه یکی از افرادی بود که مانع انتصاب راجی شده بود. وی به مدت ۷ ماه از رأی‌گیری در مورد وی جلوگیری کرد، اما نهایتا روز جمعه با بیان اینکه این اقدام به اندازه کافی توجهات را به «بد بودن» توافق هسته‌ای با ایران جلب کرده، اجازه داد رأی‌گیری سنا در این مورد انجام گیرد.

هرچند راجی به نام والدین خود اشاره‌ای نکرده، اما گفته می‌شود که وی با «پرویز راجی» آخرین سفیر رژیم پهلوی در انگلستان که روابط بسیار نزدیکی هم با اشرف پهلوی خواهر شاه مخلوع داشت، رابطه فامیلی دارد. در برخی منابع وی دختر پرویز راجی و در منابع دیگر برادرزاده وی معرفی شده است.

راجی متولد ۱۹۶۱ است و تا سن ۱۷ سالگی که والدینش ایران را ترک کردند، در تهران بزرگ شده است. وی درس‌خوانده اقتصاد است و تاکنون تجربه‌ای در زمینه دیپلماسی و سیاست خارجی نداشته است.

 

انتهای پیام/


3 ديدگاه

  1. شهرام گفت:

    سلام انصافا زمانی که ما در فکر فرق گذاشتن بین ترک و تالش و گیلک هستیم رئیس جمهور آمریکا یک سیاهپوست میشود و سفيرش یک ایرانی
    بنطرتان ما چقدر انصافا با آنها تفاوت داریم ?
    و اینکه آیا ما اگر بودیم چنین کاری میکردیم ?

    • عباس موسوی گفت:

      دوست عزیز توجه بفرما که ایران دهها قوم و زبان و نژاد داره و همواره در کمال مسالمت در کنار هم زیسته اند.
      اونهایی که به دنبال فرق گذاشتن و تبعیض نژادی هستند دشمان این ملت و این نظامندو همین آمریکا از اسرائیلی دفاع میکنه که خودشو نژاد برتر می دونه!
      تبعیض نژادی رو در یمن و سوریه و عراق و افغانستان باید دید که آمریکا از تروریستهای این کشورها حمایت میکنه ولی به مردمش میگه تندرو و تروریست!

  2. عین میم گفت:

    بله اونا روشنفکرن
    چون فقط پــــــــــــول هست که مناسباتشون رو مشخص میکنه
    این خانوم هم چون پول داده و میده باید دمشو ببینن!