یکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳ , 24 November 2024

تاریخ انتشار : ۰۴ اسفند ۹۴
ساعت انتشار : ۸:۱۷ ب.ظ
چاپ مطلب

بررسی تحلیلی-آماری سبد آرای کاندیداها در سه شهرستان تالش، رضوانشهر و ماسال

بررسی آمار آرای انتخابات گذشته می تواند معیار مناسبی برای ارزیابی، تحلیل و پیش بینی انتخابات آینده باشد و هواداران نامزدها را از بدبینی و خوشبینی به نتایج نامزد خود و توهمات احتمالی در کسب آرا، دور کند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ماسال، هفته نامه راه ۵۷ ضمن ارایه تحلیلی آماری از سبد آرای کاندیداها در سه شهرستان تالش، رضوانشهر و ماسال نوشت:

بررسی آمار آرای انتخابات گذشته می تواند معیار مناسبی برای ارزیابی، تحلیل و پیش بینی انتخابات آینده باشد و هواداران نامزدها را از بدبینی و خوشبینی به نتایج نامزد خود و توهمات احتمالی در کسب آرا، دور کند.

با نگاهی به آمار انتخابات دوره گذشته مجلس شورای اسلامی در تالش، رضوانشهر و ماسال ، می توان به چند نکته کلیدی و مهم پی برد:
۱٫تعداد کل آرای مأخوذه در دوره گذشته ( در تالش رضوانشهر و ماسال) ۱۸۴۰۰۰ رای بود که در این دوره هم به احتمال فراوان به ۱۹۰۰۰۰ نخواهد رسید.
۲٫از این ۱۸۴۰۰۰ رای:
۵۴هزار به تالش مرکزی، ۱۵هزار به بخش حویق، ۱۶هزار به بخش لیسار، ۲۴هزار به بخش اسالم، ۴۰هزار به رضوانشهر و پره سر و ۱۸هزار به ماسال و ۱۴هزار به شاندرمن مربوط می شود که در این دوره هم تکرار همین مقدار مشارکت در هر منطقه محتمل است.
۳٫بررسی آرای هر یک از کاندیداهای دوره قبل نشان می‌دهد که در بخش مرکزی تالش ۱تا۲ نفر از نامزدهای بومی آنجا، اجازه عرض‌اندام به نامزهای‌دیگر غیربومی و بومی‌منطقه را نمی دهند  معمولا نامزدهای بومی آن منطقه، با اختلاف نسبتا زیاد از دیگر رقبا پیشی می گیرند. همین وضعیت در سبد آرای نامزدهای بومی ماسال، شاندرمن، رضوانشهر و پره سر هم صدق می کند.

۴٫اما در اسالم، بخش حویق و کرگانرود(لیسار) بنظر می رسد که رقابت بسیار نزدیک باشد. اتفاقی که دوره گذشته افتاد.

۵٫یک نگاه کوتاه به آمار دوره گذشته به روشنی می گوید که رقابت در این دوره نیز بسیار نفس گیر و نزدیک دنبال خواهد شد و سخن از پیروزی زودهنگام، نمی تواند به واقعیت نزدیک باشد.

۶٫توزیع آرا در دو دوره گذشته انتخابات مجلس در تالش نشان می دهد که بین ۷۰تا۸۵ درصد از کل آرا بین ۴ نامزد تقسیم می شود و دیگر نامزدها جمعا بر سر تقسیم ۱۵تا ۳۰ درصد کل آرا با هم رقابت می کنند اگرچه جو تبلیغاتی برخی از اطرافیان این نامزدها،آنها را به توهم پیروزی دچار کند.

۷٫نکته مهم دیگر اینست که صرف پیروزی در یک یا دو بخش یا شهر یا دوو و سوم شدن در اکثر مناطق، دال بر پیروزی یا شکست نخواهد بود گو اینکه بهمن محمدیاری در دروه گذشته در تمام مناطق بجز ماسال و شاندرمن رای دوم، سوم ویا چهارم را کسب کرد اما در مجموع با ۳۹۸۱۲ رای نفر اول شد و به دور دوم راه یافت.

۸٫اگرچه کشیده شدن انتخابات به دور دوم محتمل است اما بعید هم نیست که پرونده انتخابات مجلس در تالش در دور اول بسته شود.

۹٫در این میان آنچه اولویت است مشارکت حداکثری مردم  در انتخابات و حضور پرشور و شعور آنان پای صندوق های رای  با انتخاب فرد اصلح می باشد. باید منتظر ماند تا ۷ اسفند.

تفکیک

انتهای پیام /