به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ماسال به نقل از جهان نیوز، گزارش مرکز آمار ایران از چگونگی توزیع درآمد در سال ۱۳۹۳ منتشر شد، یکی از شاخصهای سنجش نابرابری درآمد جامعه، ضریب جینی است. ضریب جینی عددی است بین صفر و یک (یا صفر و صد در صد) که در آن صفر به معنی توزیع کاملاً برابر درآمد یا ثروت و یک بهمعنای نابرابری مطلق در توزیع درآمد و ثروت است.
سالهاست که شاخصهای نابرابری از طرح آمارگیری هزینه و درآمد خانوار مرکز آمار ایران محاسبه و به سیاستگذاران، اقتصاددانان و کاربران اصلی طرح ارائه میشود.
محاسبات صورتگرفته بر روی دادههای طرح که معتبرترین اطلاعات موجود در کشور در این حوزه است گویای چگونگی به ثمر رسیدن سیاستهای صورت گرفته در حوزه عدالت و برابری است.
نگاهی به نتایج شاخصهای نابرابری در سال ۱۳۹۳ در مناطق شهری و روستایی و کل کشور نشان میدهد، ضریب جینی در سال ۱۳۹۳ در کل کشور و مناطق شهری و روستایی به ترتیب ۰٫۳۷۸۸، ۰٫۳۶۰۹ و ۰٫۳۴٫۱ بوده است که در مقایسه با سال ۱۳۹۲ که ضریب جینی در کل کشور و مناطق شهری و روستایی به ترتیب ۰٫۳۶۵۰، ۰٫۳۵۱۲ و ۰٫۳۲۴۳ بوده، افزایش یافته یغنی فاصله طبقاتی بیشتر، فقرا فقیرتر و ثروتمندان ثروتمندتر شدند.
این در حالی است که ضریب جینی در کشور، شهرها و روستاها از سال ۸۵ به بعد روند نزولی گرفته بود که نشان از افزایش عدالت و کاهش فاصله طبقاتی داشت.
بر اساس این گزارش، سهم ده درصد ثروتمندترین به ده درصد فقیرترین جمعیت از درآمد کشور در سال ۱۳۹۳ در کل کشور و مناطق شهری و روستایی به ترتیب ۱۲٫۳۳، ۱۰٫۳۷ و ۹٫۷۲ بوده است که این رقم در سال ۱۳۹۲ که سهم ده درصد ثروتمندترین به ده درصد فقیرترین جمعیت از درآمد در کل کشور و مناطق شهری و روستایی به ترتیب ۱۰٫۶۸، ۹٫۵۱ و ۸٫۲۳ بوده، افزایش یافته و نشان می دهد ثروتمندترها ثروتمندتر شدند.
جداول و نمودارهای مرکز آمار ایران از ارقام ضریب جینی به شرح زیر است:
البته فقرای های تهرانی همه توخیابانها کارت خوان دارند وضعشان خوب شده ولی فقرا دراستانها فقیرتر شدند