شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ , 23 November 2024

تاریخ انتشار : ۱۷ فروردین ۹۵
ساعت انتشار : ۳:۲۱ ب.ظ
چاپ مطلب

واردات بیش از ۴ میلیون قطعه پالت چوبی / گام کوچکی که برای هزاران نفر شغل ایجاد می کند

صنعت پالت سازی علاوه بر اشتغال زا بودن، یک صنعت کم هزینه برای دولت است و تنها گام های کوچک دولت در توسعه این صنعت، می تواند برای هزاران نفر از جمعیت بیکار گیلان و بویژه شهرستان های غرب این استان شغل ایجاد کند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ماسال، پالت یا بارکف، یک سازه تخت و روصاف ترابری است که از چوب یا پلاستیک (و در مواردی از فلز) ساخته می‌شود. بارکف‌ها به این جهت در جابجایی کالاها مورد استفاده قرار می گیرند که بتوان به جابجایی بار و کالا به‌ وسیله تجهیزات انبارداری (مانند لیفتراک،جک پالت ها،استکر و …) به شیوه‌ای پایدار و و بدون وارد نمودن آسیب پرداخت.
کالاها را بر روی بارکف قرار می‌دهند و با تسمه‌های فلزی یا پوشش‌های پلاستیکی محکم کشش‌پذیر به همدیگر و به بارکف می‌بندند.

پالت سازی یکی از منابع مهم اشتغالزایی در استان گیلان و بویژه در شهرستان تالش به عنوان قطب پالت سازی کشور است و امروز هزاران نفر در تالش، رضوانشهر و ماسال به این شغل اشتغال دارند. با وجود این ایران، یکی از وارد کنندگان این قطعات چوبی است.

محمود شکری عضو هیأت امنای صندوق توسعه ملی کشور و نماینده ی مردم تالش، رضوانشهر و ماسال در همین خصوص به خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی ماسال اظهار داشت: نیاز سالانه کشور به پالت های چوبی در حدود ۷ تا ۱۰ میلیون قطعه است که از این مقدار تنها سه میلیون قطعه در داخل کشور تولید می شود.

وی افزود: ما تلاش کرده ایم یک شهرک پالت سازی در شهرستان تالش راه اندازی کنیم و کار راه اندازی این شهرک در مراحل پایانی خود قرار دارد. ضمن اینکه کارگاه پالت سازی در کارخانه چوکا نیز راه اندازی شده است و هم اکنون حدود ۵۰ نفر در آن مشغول به کار هستند.

اظهارات نماینده ی شهرستان تالش درباره راه اندازی شهرک پالت سازی تالش در حالی صورت می گیرد که  استاندار گیلان بیستم بهمن ماه سال ۹۳ وعده‌ی راه اندازی شهرک پالت سازی تالش را داده بود.

محمدعلی نجفی در این تاریخ گفته بود: شهرک پالت‌سازان تا یک ما آینده باید در تالش راه‌اندازی شود و مسئولی که بخواهد در این زمینه کم‌کاری کند با ما همراه نمی‌شود.

وی با بیان اینکه شهرک پالت‌سازی می‌تواند ۲ هزار و ۵۰۰ نفر را در تالش مشغول به‌کار کند، خاطر نشان کرد: ما به دنبال این هستیم که از فرصت‌ها بهره بگیریم (+).

حال با گذشت بیش از یک سال و ۲ ماه از این اظهارات استاندار گیلان، هنوز مشخص نشده است کدام مسئول در طرح اشتغال زایی هزاران نفر در تالش کم کاری نموده و استاندار محترم با کدام مسئول در این زمینه برخورد کرده است.

نکته پایانی اینکه، صنعت پالت سازی علاوه بر اشتغال زا بودن، داشتن تکنولوژی ساده و فراهم بودن مواد اولیه، یک صنعت کم هزینه برای دولت است و تنها گام های کوچک دولت در توسعه این صنعت، برای پر کردن خلا موجود بازار داخلی است که می تواند برای هزاران نفر از جمعیت بیکار گیلان و بویژه شهرستان های غرب این استان شغل ایجاد کند.

انتهای پیام/