به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ماسال به نقل از مرصاد، یکی از شعار های انتخاباتی حسن روحانی برای انتخابات سال ۹۲ بهبود وضعیت اقتصادی بود که توانست به کمک آن اکثریت آرا به سود خود جلب کند و دولت یازدهم را تشکیل دهد.
با این وجود با گذشته نزدیک به ۳ سال از مطرح شدن آن شعارها و روی کار آمدن دولت یازدهم وضعیت به گونه ای دیگر تغییر کرده است. علی رغم اینکه یکی از مهم ترین ماموریت های هر دولت کاهش میزان بیکاری در جامعه است و دولت یازدهم هم مدعی رسیدگی به این موضوع شده بود آمار نشان از ضعف شدید عملکرد دولت در این حوزه دارد.
بر اساس آماری که رئیس مرکز آمار ایران اعلام کرده است، نرخ بیکاری ۱۰٫۶درصدی سال ۱۳۹۳ به ۱۱ درصد در سال ۱۳۹۴ رسیده است.
عادل آذر با اعلام اینکه آمار ۱۱درصدی بیکاری، صحیح است، افزود: این آمار بر اساس روش علمی و بدون هیچ تعصب است و مأموران حرفهای آن را تهیه کردهاند.
آذر گفت: این آمار، نرخ بیکاری افراد ۱۵ تا ۶۴ سال را شامل میشود امّا مردم به بیکاری جوانان بیشتر توجه میکنند.
وی ادامه داد: نرخ بیکاری جوانان ۱۵ تا ۲۴ ساله ۲۶٫۱ درصد و جوانان ۱۵ تا ۲۹ ساله ۲۳٫۳ درصد است.
قول هایی که عملی نشد
بد قولی های دولت در حل مشکلات در حالی صورت می گیرد که این مسئله حتی صدای برخی از وزرا را نیز در آورده است.
عدم حمایت از بحث صادرات که یکی از زمینه های ایجاد اشتغال در جامعه محسوب می شود، موضوعی است که انتقاد نعمت زاده وزیر صنعت و معدن را به دنبال داشته است.
نعمت زاده در نشست تقسیم کار ملی و منطقهای برای افزایش تولید ملی گفته است: دستورالعمل حمایت از صادرات غیر نفتی در حال آمادهسازی است که با کمک سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور و وزارت اقتصاد و دارایی امضا میشود اما برای تحقق آن نیازمند مشوقهایی است که باید منابع آن نیز تامین شود.
مقام مسئول وزیر صنعت گفت: سال گذشته آقای جهانگیری گفتند که ۲ هزار میلیارد تومان برای این کار در نظر گرفتهاند اما آنچه در بودجه سال آینده مشخص شده ظاهرا یک صفر آن کم و از قلم افتاده است و در این ارتباط قول داده شده که این صفر اضافه شود.
نعمتزاده خاطر نشان کرد: ما ۲ سال است که به مردم در این ارتباط قول میدهیم اما به دلیل محدودیتهای یارانهای نمیتوانیم به آن عمل کنیم، دیگران از صادرات خود حمایت میکنند و ما نیز وظیفه داریم این کار را انجام دهیم.
انتهای پیام/