به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ماسال، رحيم عطايي پور صبح امروز در ديدار با فرماندار ماسال كه در محل فرمانداري ماسال صورت پذيرفت با اشاره به رويكرد جديد سازمان فني و حرفه اي در ترويج و آموزش مشاغل و تقويت معيشت اقتصادي خانوارهاي روستاهاي نمونه، اظهار داشت: بر اساس اين طرح با تمركز و هم افزايي توان و ظرفيت آموزشي سازمان در روستاها پس از بررسي و شناسايي ظرفيت و قابليت هاي آنها، با حضور تمامي مربيان اداره كل فني و حرفه اي، زمينه آموزش و ترويج مشاغل مرتبط در رشته هاي مختلف باغي زراعي، صنايع دستي، شيلات و آبزيان، پرورش دام وغيره فراهم مي شود.
وي با تاكيد بر نقش و مشاركت ديگر نهادهاي ذيربط همچون جهاد كشاورزي، بسيج سازندگي، تعاون روستايي، صندوق كارآفريني اميد، كميته امداد و بهزيستي در پيشبرد طرح همياري مهارتي روستائيان، افزود: اين طرح براي اولين بار در كشور در يكي از روستاهاي شهرستان شفت اجرايي گرديد كه با استقبال خوبي از سوي مردمان اين روستا مواجه شد.
مدير كل فني و حرفه اي گيلان با بيان اينكه مذاكراتي در خصوص اجراي اين طرح در تمامي شهرستان هاي گيلان با اداره كل روستايي و شوراهاي استانداري گيلان صورت پذيرفته است، گفت: طرح همياري مهارتي روستائيان با هم افزايي و مشاركت همه ادارات مرتبط در شهرستان ها مي تواند در توسعه اقتصاد مقاومتي در روستا بسيار موثر باشد.
عطايي پور با اشاره به نقش موثر نهادهاي حمايتي همچون كميته امداد، بهزيستي و صندوق كارآفريني اميد در رونق كسب و كار و تقويت اقتصاد مقاومتي روستاها، افزود: اين نهادها با ارائه تسهيلات كم بهره در جهت راه اندازي مشاغل در روستاها مي توانند مكمل اجراي اين طرح باشند.
وي با توجه ظرفيت هاي فراوان طبيعي، اقتصادي و فرهنگي شهرستان ماسال، اين شهرستان را گنجينه اي گرانبها در اين زمينه ارزيابي كرد و تصريح داشت: فعاليت هاي صنايع دستي، كشاورزي و دامداري در روستاها نيازمند سياست ها ي حمايتي جديد است كه استفاده از ظرفيت كارافرينان موفق، سازمان هاي مردم نهاد در جهت بهره بردن از فرصت هاي محيطي و تقويت اقتصاد معيشتي خانوارهاي روستايي از جمله اين راهكارهاست.
مدير كل فني حرفه اي با بيان اينكه در حال حاضر اين الگوي موفق فني حرفه اي گيلان از سوي سازمان فني و حرفه اي در كل كشور در حال ترويج است، ادامه داد: تقويت اقتصاد معيشتي روستائيان، زمينه ي ماندگاري آنان در روستاها و به تبع آن حفظ محيط زيست و منابع طبيعي در روستاها خواهيم بود.
فرماندار ماسال نيز در اين ديدار رويكرد كنوني سازمان فني و حرفه اي را بسيار فراتر از اهداف قبلي اين سازمان ارزيابي كرد و افزود: مشاركت و هم افزايي اين سازمان با ساير بخش هاي دولتي، در راستاي سياست هاي اقتصاد مقاومتي مد نظر مقام معظم رهبري و توسعه اشتغال مي تواند بسيار راهگشا باشد.
محمود قاسم نژاد با بيان اينكه از زمان هاي گذشته، قابليت هاي فراواني در زمينه هاي مختلف كشاورزي، دامداري، صنايع دستي و غيره در روستاهاي استان وجود داشته است، تاكيد كرد: البته رشد اين فعاليت هاي اقتصادي نيازمند سازماندهي و نظام مند نمودن آنها است.
وي پرورش دام و طيور، شيلات و آبزيان، باغداري و پرورش گياهان زينتي را از جمله تجربه هاي موفق شهرستان ماسال در زمينه اقتصاد مقاومتي عنوان كرد و اظهار داشت: اين شهرستان در زمينه ي توليد صنايع دستي، مصنوعات چوبي، شالبافي و غيره از قابليت بالايي برخوردار است و در صورت توسعه اين صنايع، ضمن ايجاد جاذبه براي گردشگران مي توان موجبات اشتغالزايي و غني كردن اوقات فراغت خانوارهاي روستايي را فراهم كرد.
فرماندار ماسال همچنين با تاكيد بر لزوم تشكيل كارگروه مشترك با حضور همه ادارات و نهادهايي كه مي توانند در اجراي اين طرح تاثير گذار باشند، گفت: مطالعه و برنامه ريزي قبل از اجراي چنين طرح هايي از اهميت بالايي برخوردار است و در صورتي كه همه جوانب امر براي اجراي طرح به خوبي بررسي و مطالعه نشود همانند برخي از طرح هاي گذشته ناقص خواهد ماند.
قاسم نژاد استفاده از ظرفيت تعاوني ها و تشكل هاي غير دولتي و مردم نهاد را از جمله نكات ضروري اجراي طرح همياري مهارتي روستائيان عنوان نمود و خاطر نشان كرد: دولت نيز با توجه به اينكه از سوي مقام معظم رهبري، فرماندهي برنامه هاي اقتصاد مقاومتي را عهده دار است از همه توان خود در اين راستا استفاده خواهد نمود.
وي با بيان اينكه در دنياي ارتباطات و تكنولوژي، اقتصاد مقاومتي نيازمند سياستگذاري و ايجاد تسهيلات براي بازاريابي و صادرات محصول است، تاكيد كرد: دولت از همه ظرفيت خود جهت تقويت اقتصاد مقاومتي و رفع تهديدات جنگ اقتصادي است.
انتهای پیام/