به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ماسال به نقل از ۸ هزار قهرمان، سردار محمد عبدالله پور در نشست خبری کنگرهی ملی ۸۰۰۰ شهید استان گیلان اظهار داشت: به روزهای حساس برگزاری نخستین کنگرهی ملی نزدیک می شویم و امیدواریم اجلاسیه هایی در حد نام و شان شهدای گیلان برگزار شود.
وی افزود: اگر بتوانیم فرهنگ ایثار و شهادت را در بین نسل جوان نهادینه کنیم آثار و برکات زیادی برای کشور در بر خواهد داشت.
فرماندهی سپاه قدس گیلان اظهار کرد: امنیت امروز جمهوری اسلامی مدیون شهداست و شهدای مدافع حرم بدون اینکه بسیاری هایشان دفاع مقدس را درک کرده باشند با الهام از سیره شهدای هشت سال دفاع مقدس در برابر نظام سلطه ایستاده اند و نمی گذارند خط نبرد دشمن به ما نزدیک تر شود.
عبدالله پور ادامه داد: گیلان دارای جاذبه های متنوعی است که آن را نه تنها در ایران بلکه در دنیا شهره ساخته است و به دلیل همین ویژگی های طبیعی و آب و هوایی ایثار و رشادت قهرمانان این مرزو بوم بعضا مغفول مانده است.
فرماندهی سپاه قدس گیلان با اشاره به قیام میرزا و دلیرمردی های این روحانی انقلابی تصریح کردند: به تعبیر حضرت آقا نهضت جنگل میرزا کوچک خان، مینیاتوری از جمهوری اسلامی بود.
وی افزود: سید یونس رودباری دومین شهید انقلاب بود که امام در وصفش فرمود او را از فرزندانم بیشتر دوست دارم.
فرماندهی سپاه قدس ادامه داد: در اولین روز دفاع مقدس در اول مهر ۵۹، شهید اندرز آلیانی و شهید شهیدی به شهادت رسیدند. پس از آن گروهی از گیلانیان که نخستین گروه اعزامی به جبهه ها بودند از میدان شهرداری به سرپل ذهاب عازم گشتند که از میان آنان ۱۶ نفر دعوت حق را لبیک گفته و شهید شدند.
دبیرکل نخستین کنگرهی ملی شهدای گیلان تصریح کرد: در دوران دفاع مقدس لشگرهای متعدد گیلان با اعزام نیرو، پشتیبانی از جنگ و گروه های آموزشی باز هم حماسه آفریدند.
عبدالله پور ادامه داد: ارتش گیلان اگرچه دارای یگان زرهی نبود و تمام یگان هایش آموزشی بودند اما بیش از ۴۰۰۰شهید را که اکثرا داوطلب بودند تقدیم نظام جمهوری اسلامی نمود.تفنگداران دریایی منجیل از نیروهای آموزشی بودند که در جریان مقاومت سی و چند روزه خرمشهر حماسه آفریدند.
وی گفت: اولین اعزام کامیونی برای پشتیبانی از جنگ در سال ۶۰ با تلاش های آیت الله احسانبخش ، به نام امام موسی کاظم (ع) به سر پل ذهاب صورت گرفت در حالیکه تا آن وقت کسی به فکر این شیوه از پشتیبانی برای دفاع مقدس نیفتاده بود.
دبیر کل اولین کنگرهی ملی ۸ هزار شهید گیلان اظهار داشت: اعزام ساماندهی شده زنان با مدیریت مادر شهیدان جنیدی به جبهه های ایلام از دیگر افتخاراتی است که گیلانیان در زمان دفاع مقدس خلق کرده اند.
سردار عبدالله پور خاطر نشان کرد: ۳۳ شهید ، ۴۰۰ رزمنده و ۵۶ حانباز در میان ایثارگران زن، ۱۶۰ شهید اهل تسنن، ۱۵۶ شهید روحانی، ۲۶۲۴ آزاده و بیش از ۲۱ هزار جانباز، یک خانواده با چهار شهید، ۱۳خانواده با سه شهید، سیزده خانواده با تک فرزند شهید و بیش از صد خانواده با تک فرزند ذکور شهید، تنها استاندار و تنها وزیر دفاع شهید که متعلق به گیلان هستند، اسناد افتخار و رشادت مردمان این مرزو بوم اند.
فرماندهی سپاه گیلان با تشکر از تمام سازمان هایی که تا کنون در برگزاری این کنگره همت گمارده اند افزود: هیچ سازمانی در گیلان وجود ندارد که برای برگزاری کنگره همکاری نکرده باشد و هرکدام در حد وسع خود به شهدا خدمت کرده اند.
وی ادامه داد: مرحله اجرایی کنگره ملی از ۱۷ فروردین با برپایی یادواره های موضوعی عملا کلید خورد که نخستین آن در رودسر و آخرین فردا در لاهیجان برگزار می شود.
دبیر کل کنگرهی ملی ۸ هزار شهید گیلان تصریح کرد: چون رویکرد کنگرهی ملی شهدای گیلان فرهنگی است ساعت ۱۶ شنبه یازدهم اردیبهشت، نخستین اجلاسیه با محوریت فرهنگیان با حضور وزیر آموزش و پرورش برگزار می شود و بعد از آن به ترتیب یکشنبه ساعت ۹ صبح، اجلاس بانوان با حضور معاون وزیر کشور خانم دکتر فرهمندپور، ساعت ۹صبح دوشنبه اجلاس ایثارگران با حضور سردار صفوی و ساعت ۹صبح سه شنبه اجلاسیهی اصلی با حضور آیت الله نوری همدانی و یک میهمان ویژهی دیگر که بعدا اعلام خواهیم کرد، برگزار می شود.
عبدالله پور در نهایت ضمن بیان این نکته که در اجلاسیهی اصلی میزبان دو شهید گمنام نیز خواهیم بود از همه کسانی که تاکنون برای برگزاری کنگرهی ملی تلاش کردهاند صمیمانه تشکر کرد و اظهار امیدواری کرد که اجلاسیه های موفقی را گیلان برگزار خواهد نمود.
انتهای پیام/