به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ماسال، کوروش رستمی ضمن یادداشتی در شمارهی نهم هفتهنامهی راه ۵۷ نوشت:
انتشار گزارش یک قتل دلخراش در منطقه «خیر آباد» ورامین بار دیگر احساسات جامعه را برانگیخت. پسر ۱۵ ساله در ورامین، دختر همسایهشان را که هنوز شش سال بیشتر ندارد به خانه میبرد و پس از رفتار شیطانی با او، با ضربات چاقو وی را به قتل رسانده و در وان حمام بر رویش اسید ریخته تا از بین برود. اما چون جسد به طور کامل از بین نرفت، از دوسـتش یـاری میطلبد. دوست وی با توجه به ابعاد جرم، ماجرا را با پدر خود در میان گذاشته و پدر هم با یکی از معتمدین محل و نهایتاً بدون کمترین تردیدی به پلیس خبر میدهند. پلیس هم هنگام مراجعه به خانه، هم باقیمانده جسد را پیدا میکند و قاتل را دستگیرمیکند.
اگر چه وقوع این گونه حوادث منحصر به ایران نیست و کم نیست از این دست حوادث و جنایاتی که روزانه از نقاط مختلف جهان به گوش میرسد، اما آنچه کمتر به آن پرداخته شده، بررسی ابعاد دیگر این حوادث یا به عبارتی روی دیگر سکهی جنایتهایی مشابه ورامین است.
چطور امکان دارد یک نوجوان ۱۵ ساله به درجهای از خباثت و رذالت برسد که دست به چنین جنایتی بزند؟ آیا این خطر در کمین فرزندان ما نیست؟ با بررسی وضعیت قاتل شاید بتوان میزان احتمال چنین جنایتهایی را در جامعه و اطراف خود حدس زد.
این نوجوان در چه شرایطی زندگی میکرد؟
دسترسی به مشروبات الکلی: در بررسیهای بعمل آمده هرچند ردّی از موارد مخدر در منزل قاتل بدست نیامده اما شواهد حاکیست قاتل اهل مصرف مشروبات الکلی بوده است!
دسترسی به اینترنت پرسرعت بدون نظارت خانواده: بررسی صفحه اینستاگرام قاتل (سایت اشتراک تصویر اینترنتی) نشان میدهد که وی از اینترنت پرسرعت جهت دانلود فیلمهای مستهجن و غیرمجاز استفاده میکرده و متاسفانه خانواده وی نیز نظارتی بر دسترسی نوجوان خود به اینترنت نداشتهاند (این عدم نظارت غالبا بدلیل کمسوادی، بیاطلاعی و یا اعتماد بیش از حد به فرزندان است).
ارتباط با مجرمان و نامحرمان در فضای مجازی: بررسیها نشان میدهد قاتل با افراد منحرف در فضای مجازی ارتباط داشته است و شواهد حکایت از ارتباط وی با جنس مخالف دارد. نکتهی عجیب ماجرا اینجاست که یکی از والدین این متهم، در مصاحبه با خبرگزاریها، به این نکته تاکید داشته که هیچگاه تصور نمیکردند فرزندشان مرتکب چنین جنایتی شود و از اینکه فرزندشان از مشروبات الکلی استفاده میکند و در فضای مجازی چه مطالبی را دنبال میکند و چه تفکراتی در ذهن خود دارد غافل بودهاند!
جنایت مشابه در هم نزدیکیهاست…
عدم دقت در موارد متعددی مانند عوامل اقتصادی، فرهنگی، خانوادگی و عوامل فردی یا زیست روانی مانند ویژگیهای شخصیتی، توانمندی در برخورد با مشکلات زندگی، بحران بلوغ و در نهایت فقدان عوامل آموزشی مناسب در خانواده، سیستم آموزشی، رسانهها و شبکههای اجتماعی میتواند موجب تکرار چنین جنایاتی توسط فرزندان ما شود!
عدم آگاهی فرندانمان از مضرات و حرمت مشروبات الکلی، ماهواره و فیلمهای مستهجن و ترسناک ، عدم دقت در معاشرت و شناخت دوستان، ضعف اعتقادات و بی مبالاتی خانوادهها در امور مذهبی، عدم کنترل و آموزشهای مناسب در زمینه مَحرم و نامحرم و کنترل نگاه، ارتباطات سرد خانوادگی، اعتیاد به اینترنت و شبکههای اجتماعی و بسیاری از موارد دیگر میتواند موجب تکرار چنین جنایاتی در جامعه شود.
اما این قضیه روی دیگری هم دارد و آن اینکه مسلما آشنایان، دوستان و افرادی که با قاتل معاشرت داشته اند از مصرف مشروبات الکلی و مشکلات اخلاقی او باخبر بوده اند اما اقدامی نکرده و امر به معروف و نهی از منکر را به فراموشی سپرده اند. حتی ممکن است خانواده مقتول نیز از انحطاط اخلاقی قاتل خبر داشته اما از کنار این موضوع بدون توجه گذشته اند.
یک فرد گناهکار در میان مردم، مانند کسی است که با گروهی سوار کشتی می شود و هنگامی که در وسط دریا قرار می گیرد، به سوراخ کردن جایگاه خویش می پردازد. اگر دیگران او را از این کار خطرناک باز ندارند، آب به کشتی نفوذ می کند و یک باره همگی غرق می شوند.
در جامعهی کنونی با پیشرفت امکانات ارتباطی از قبیل اینترنت، رسانه های صوتی و تصویری و… هر روز فرهنگ اسلامی بیشتر در معرض تهاجم فرهنگی قرار گرفته است و عدم آمادگی کافی در جوانان برای مقابله با این هجمه های فرهنگی، آسیب پذیری ایشان را بالا برده است. بدین منظور با ورود جوانان به عرصه های جدید می بایستی به امر به معروف نگرشی کاربردی تر صورت گیرد. اکنون که غرب با ترویج انواع مدها و پوشش ها و گویش ها سعی در ترویج و توسعه بی دینی و اباحی گری دارد، امر به معروف می تواند ابزاری کارآمد در مقابله با آن باشد.
انتهای پیام/
متاسفانه امر به معروف در کشور ما الآن مساوی شده با فضولی!
یعنی تا به طرف میگی این کار رو نکن میگه به توچه!!!؟؟؟