جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ , 22 November 2024

تاریخ انتشار : ۱۸ اردیبهشت ۹۵
ساعت انتشار : ۲:۳۰ ب.ظ
چاپ مطلب
عضو هیأت امنای صندوق توسعه‌ی ملی مطرح کرد؛

واردات ۶۱۸ کانتینر پوشاک قاچاق از مبادی قانونی / مافیای متصل به قدرت عامل اصلی قاچاق است

عضو هیأت امنای صندوق توسعه‌ی ملی کشور گفت: 618 کانتینر لباس ضد فرهنگی و غیراسلامی خارجی از مبادی قانونی و بصورت قاچاق وارد کشور شده است.

محمود شکری در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی ماسال با اشاره به فرمایشات اخیر رهبر انقلاب درباره قاچاق کالا اظهار داشت: من در سنوات گذشته آماری از میزان واردات و قاچاق گرفته ام. این آمار نشان می دهد که تا ۶۰ میلیارد دلار واردات در هر سال داریم که ۵۰ درصد از این واردات بصورت قاچاق است و جالب تر این است که این آمار مربوط به قاچاق کشف شده است و بسیاری از کالاهای قاچاق کشف نمی شوند بنابراین آمار قاچاق بسیار بالاتر این مقدار است.

وی افزود: قاچاق درباره‌ی کالاهایی انجام می شود که نمی توان آنها را جهت انتقال مخفی کرد و به تهران رساند تا در تهران توزیع شود. یعنی کالاهای قاچاق از طریق مبادی قانونی و در مسیر ترانزیت و جاده های بین المللی ما انجام می شود.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قاچاق کالاها بصورت کانتینری در کشور انجام می شود گفت: در یک نمونه فقط ۶۱۸ کانتینر لباس ضد فرهنگی  و غیراسلامی خارجی در سال ۹۳ از مبادی قانونی و بصورت قاچاق وارد کشور شده است و یا عمده‌ی لوازم بهداشتی موجود در بازار بصورت قاچاق وارد کشور می شوند.

نماینده‌ی مردم تالش، رضوانشهر و ماسال با بیان اینکه قاچاق کانتینری از مبادی قانونی کشور انجام می شود اظهار کرد: سوال من این است که این کانتینرها چگونه بدون اینکه ایست و بازرسی ها این کانتینرها را مورد بازرسی قرار دهند از مبادی قانونی وارد کشور شده و به تهران رسیده و سپس توزیع گردیده اند؟ به نظرم من این واردات از طریق مافیایی انجام می شود که ارتباطاتی با مسئولان زیربط در مبادی ها دارند که به راحتی قاچاق را از مسیرهای اصلی ما انجام می دهند.

شکری با اشاره به اینکه در کشورهای پیشرفته بازار بصورت سیستمی کنترل می شود افزود: امکان عرضه‌ی کالای قاچاق در این کشورها وجود ندارد. متأسفانه وزیر صنعت، معدن و تجارت در شروع کار خود، سیستم کنترل شبنم را بدون آوردن یک سیستم جایگزین حذف کردند و تاکنون نیز هیچ سیستم جدیدی را معرفی نکرده اند.

وی راهکار موجود برای رفع معضل قاچاق را اجرای طرح جامع اطلاعات مالیاتی عنوان کرد و گفت: باید در کشور این طرح اجرا گردد و در صورت اجرا، تمام فروشگاهها باید صندوق پوز داشته باشند و سیستم فروش هم باید به سیستم جامع اطلاعات مالیاتی متصل باشد و تمام کالاها کدگذاری شوند و در این صورت، کالایی که کد نداشته باشد در بازار قابل عرضه نخواهد بود.

عضو هیأت امنای صندوق توسعه ملی کشور، عدم اجرای طرح جامع مالیاتی در کشور را به دلیل وجود مافیا دانست و گفت: همه این دزدی ها، اختلاس‌ها و قاچاقها به قدرتی اتصال دارند و اگر قدرتی پشت این قضایا نباشد امکان چنین قاچاقی در کشور وجود نخواهد داشت.

شکری با اشاره به اظهارات اخیر یکی از وزرا مبنی بر فشار مافیا برای واردات افزود: مافیا وزرا را هم تحت فشار قرار می دهند و قدرتی بالاتری برخی وزرا دارند.

نماینده‌ی تالش قوانین موجود برای مبارزه با قاچاق کالا را کافی دانست و تصریح کرد: قوانین در کشور روشن و کافی هستند اما در بخش نظارت که وظیفه‌ی نمایندگان مجلس است ضعف وجود دارد و دلیل این ضعف نظارت نیز درگیر بودن نمایندگان به قانون بودجه است. وظیفه‌ی اصلی نمایندگان نظارت است اما کارها را طوری برنامه ریزی می کنند که نمایندگان فرصتی برای نظارت پیدا نمی کنند و تمام زمان خود را صرف بررسی بودجه و برنامه می کنند.

انتهای پیام/