به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ماسال، جلسه ی بررسی صنعت اکوتوریسم ورزشی و مشکلات ورزش سوارکاری شهرستان ماسال صبح امروز پنجشنبه با حضور رضا حسنی خو، مشاور وزیر و مدیرکل حراست وزارت ورزش و جوانان، مجید زمزم مسئول حراست فدراسیون سوارکاری جمهوری اسلامی ایران، محمود شکری نماینده ی مردم تالش، رضوانشهرو ماسال و مسئولان محلی در سالن اجتماعات فرمانداری ماسال برگزار شد.
در ابتدای این مراسم، محمود قاسم نژاد فرماندار ماسال ضمن تبریک سوم خرداد سالروز فتح خرمشهر و گرامیداشت یاد و خاطره ی شهیدان انقلاب اسلامی اظهار داشت: در گذشته اسب در تولید، کشاورزی، دفاع و جنگ اهمیت بسیار زیادی داشت و این حیوان همواره در زندگی انسان ها وجود داشته است.
وی افزود: در گذشته تعداد دام و محل های نگهداری و زندگی اسب ها در منطقه ی ماسال و شاندرمن و تالش بسیار فراوان بود اما ما نتوانستیم از این استعداد به خوبی استفاده کنیم و حتی مراکز تعلیف آن را با تغییر کاربری ها از بین بردیم و این اقدامات ما باعث کاهش جمعیت اسب ها شد و این در شرایطی بود که در بسیاری از کشورها همچنان از اسب استفاده می شد.
فرماندار ماسال با اشاره به کسب مقام های مختلف توسط سوارکاران ماسالی در مسابقات استانی اخیر گفت: در استان گیلان و بویژه شهرستان ماسال استعداد شکوفایی سوارکاران مانند شهرستان گنبد استان گلستان وجود دارد و ما می توانیم با کمترین هزینه به کمک این ورزش درآمدزایی و اشتغال زایی ایجاد کنیم.
قاسم نژاد ضمن ارایه ی پیشنهاد احداث یک پایگاه ویژه ی سوارکاری و کرایه ی اسب در شهرستان ماسال اظهار کرد: ما می توانیم در شهرستان ماسال مرکز تولید نژاد اسب کاسپین راه اندازی کنیم و همچنبن بک کمپینگ مناسب برای تیم های ملی و پایه احداث نماییم.
علی لطیفی رییس اداره ی ورزش و جوانان شهرستان نیز در این نشست، ضمن ارایه ی گزارشی از وضعیت سرانه ی ورزشی شهرستان ماسال، احداث پیست سوارکاری را از آرزوهای شهرستان عنوان کرد و گفت: برگزاری مسابقات سوارکاری در جاده ها به لحاظ وقوع حوادث دارای امنیت پایینی است اما ما ناگزیر هستیم جهت معطل نشدن ورزشکاران این مسابقات را برگزار کنیم.
مدیر کل حراست وزارت ورزش و جوانان نیز در این جلسه ضمن تأکید بر وجود استعدادهای فراوان ورزشی در کشور اظهار داشت: ما می توانیم با داشتن این استعدادها در تمام رشته های ورزشی بر قله های جهان بایستیم.
رضا حسنی خو، ماسال را یکی از بی نظیرترین مناطق کشور عنوان کرد و افزود: ماسال با توجه استعدادهایش می تواند مهد سوارکاری و الگویی برای کشور باشد.
وی با بیان اینکه معمولا ورزش سوارکاری را ورزش مرفهین معرفی می کنند گفت: من این دیدگاه را قبول داریم و ما باید تلاش کنیم این دیدگاه اشتباه را تغییر بدهیم و بدانیم که برای سلامتی روح و جسم مردم راهی جز ورزش و آن هم ورزش های همگانی نداریم و در دنیا از بودجه ی سلامت در حوزه ی ورزش هزینه می کنند و ما باید به این سمت حرکت کنیم.
براتعلی حذار از فعالان و متخصصان حوزه ی اسب و از دامپزشکان شهرستان ماسال نیز در این جلسه مهم ترین مشکل پرورش اسب در کشور را واردات اسب از خارج عنوان کرد و گفت: امروز پرورش اسب به معنی بازی کردن با ته کیسه بازاریان است چرا که ما در زندگی خود اسب ها را طرد و سپس ترک کرده ایم.
در پایان این جلسه محمد عبدی رییس هیأت سوارکاری شهرستان ماسال ضمن تشکر از سوارکاراران ماسال و شاندرمنی و مسئولان این هیأت در شهرستان گفت: ما از جمعیت ۲ اسب ورزشی در شهرستان ماسال شروع کردیم و امروز بالغ بر ۲۰۰ اسب ورزشی در این منطقه نگهداری می شود.
وی مهم ترین هدف خود از فعالیت در این حوزه را همگانی کردن ورزش سوارکاری عنوان کرد و گفت: این طور نیست که فعالیت های ما در حوزه ی ورزش همگانی سوارکاری تنها محدود به مرفهین جامعه باشد همانطور که در اعضای هیأت از کارگر روزمزد تا پزشک مجرب عضو هستند.
در این جلسه، محمود شکری نماینده ی شهرستان های تالش، رضوانشهر و ماسال و سید نظام عبدالحسین زاده شهردار شاندرمن و حجت الاسلام سید هادی موسوی امام جمعه ی ماسال نیز اظهاراتی ایراد کردند.
انتهای پیام/
سلام کاش در مورد نتیجه ایی که از این جلسه عاید ورزش سوار کاری ماسال شد هم می نوشتید و در کل اینکه آیا اینگونه جلسات و صحبت ها اصلا ممکن است دارای فایده ایی هم برای سوارکاری باشد یا خیر ??