پنج شنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳ , 21 November 2024

تاریخ انتشار : ۰۴ خرداد ۹۵
ساعت انتشار : ۱۰:۱۳ ق.ظ
چاپ مطلب
پاسخ به شبهات؛

آیا فتح ایران توسط اعراب نمونه ای از ظلم مسلمانان به ایرانیان است؟

فتح ایران در زمان عمر بن خطاب در فاصله سال 13 هـ تا 23 هـ و سپس در عصر عثمان بن عفان تا سال 35 هـ انجام شده است و در دوره‌ی امام علی(ع) کشورگشایی و فتح سرزمینها متوقف شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ماسال، امید پژوهنده گیلانی ضمن یادداشتی کوتاه به موضوع حمله‌ی اعراب به ایران و شبهه‌ی ستم مسلمانان به ایرانیان پاسخ داده است:

آیا «فتح ایران توسط عربهای مسلمان» نمونه ای از «ستم قرآن و اسلام به ایرانیان» نیست؟

پاسخ:
به طور کلی باید به این نکته توجه داشت همه کارهایی که عربها انجام داده و یا در آینده به فعل می رسانند مربوط به اسلام یا قرآن یا پیامبر اعظم (ص) نیست. می دانیم که فتح ایران در زمان عمر بن خطاب در فاصله سال ۱۳ هـ تا ۲۳ هـ و سپس در عصر عثمان بن عفان تا سال ۳۵ هـ انجام شده است. در دوره‌ی امام علی(ع) کشورگشایی و فتح سرزمینها متوقف شد اما با شهادت علی (ع) و امام حسن(ع) و به قدرت رسیدن معاویه در سال ۴۱ هـ مجددا فتوحات و کشورگشایی از سر گرفته شد و در دوره‌ی شاهان بنی امیه سرزمینهای دیگری در نتیجه ی این کشورگشایی ها به جغرافیای جهان اسلام پیوست.

روشن است که در هیچیک از این دوره ها پیامبر اعظم (ص) در قید حیات نبودند و ظلم هایی که گاهی برخی از سربازان مسلمان یا فرماندهان مسلمان مرتکب شده اند ربطی به پیامبر (ص) و اسلام و قرآن ندارد زیرا هر گونه ستمی بر خلاف قرآن کریمی است که ظلم و ظالمان را مردود می شمارد و ستمگران را به عذاب شدید تهدید می فرماید.[ سوره آل عمران ؛ آیه ۵۷ و سوره اعراف ؛ آیه ۴۱ ]

قرآن به بی رحمی و ظلم دستور نداده بلکه فرموده است : ” خدا شما را از نیکى کردن و رعایت عدالت نسبت به کسانى که (کافرند ولی) درباره دین با شما جنگ نکرده اند و از خانه و دیارتان بیرون نرانده اند نهى نمى ‏کند چرا که خداوند عدالت ‏پیشگان را دوست دارد”( سوره ممتحنه آیه ۸).
خداوند در قرآن فرمود: دشمنی با یک گروه نباید شما را به تجاوز، بی انصافی و بی عدالتی درباره آنها وادار کند (سوره مائده ؛ آیه ۲ و آیه ۸).
یکی از پیامهای آیه شریفه‌ی «لا إکراه فی الدین»(سوره بقره آیه ۲۵۶) اینست که اسلام را نباید بر مسیحیان، یهودیان و زردشتیان تحمیل کرد و آنان می توانند در سایه‌ی امنیتی که به وسیله‌ی حکومت اسلامی فراهم می شود زندگی مسالمت آمیزی داشته باشند.
پیامبر اعظم (ص) از کشتن زنها و بچه ها در جنگها نهی می فرمودند. ایشان فرموده بودند: «لا تقتلوا النساء و الصبیان» یعنی (در جنگها) از کشتن زنان و کودکان خودداری کنید (المغازی، واقدی، ج۲ ، ۷۷۸ و صحیح مسلم ج ۳ ص ۱۳۶۴ حدیت ۱۷۴۴).
اما سیاستمداران بی فرهنگ و نظامیان بی رحم در طول تاریخ از هر دین صلح طلب و سعادتبخشی سو استفاده کرده اند اما این نباید موجب شود که ما اصل دین را زیر سؤال ببریم.

خلفای بنی امیه در قرن اول و دوم هجری ستم های بسیاری به ایرانیان و سایر ملتهای تازه مسلمان روا داشتند ولی این ستم ها هرگز مورد تایید قرآن و اهل بیت(ع) نبوده است. در زمان ما نیز صدام حسین با ادعای مسلمانی، حدود ۳۰۰ هزار نفر از ایرانیان و صدها هزار کرد و عرب عراقی و کویتی را به قتل رساند. اما این جنایات را نمی توان به حساب اسلام و قرآن نوشت. زیرا همه‌ می دانند که صدام فقط به فکر گسترش قلمرو حکمرانی خود بود و از نام اسلام تنها برای فریب دادن افکار عمومی استفاده می کرد.

انتهای پیام/


يک ديدگاه

  1. بهار گفت:

    پناه دادن به سلاله های پاک ائمه اطهار علیهم السلام توسط مردم مازندران برای اولین بار و پیشگام بودن مردم متدین گیلان س افراز در ساخت بارگاه و مزار وبراگزاری اولین مراسمات عزاداری برای آن بزرگان نشان دهنده ارادت خالصانه وقلبی مردم ایران زمین به اسلام ناب محمدی که از شبه جزیره عربستان آغاز شده بود است.