جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ , 22 November 2024

تاریخ انتشار : ۱۰ خرداد ۹۵
ساعت انتشار : ۹:۵۱ ق.ظ
چاپ مطلب

جام مبارک یا نامبارک رمضان؟!

سالهاست شاهد برگزاری مهمترین جام سالیانه ی فوتبالی و فوتسالی شهرستانها، یعنی «جام رمضان» در ماه مبارک رمضان هستیم اما در این سالها هیچ گاه به تأثیرات منفی این مسابقات، بر کاهش اوقات معنوی مردم بویژه جوانان پرداخته نشده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ماسال، علی ملکی معاف در سرمقاله ی شماره ی اخیر هفته نامه ی راه ۵۷ به موضوع برگزاری مسابقات فوتسال در جام رمضان پرداخته است:

سالهاست شاهد برگزاری مهمترین جام سالیانه ی فوتبالی و فوتسالی شهرستانها، یعنی «جام رمضان» در ماه مبارک رمضان هستیم اما در این سالها هیچ گاه به تأثیرات منفی این مسابقات، بر کاهش اوقات معنوی مردم بویژه جوانان پرداخته نشده است و در تمام این سالها هیچ اعتراض برجسته ای از مسئولین مربوطه و مردم ندیده‌ایم. ناگفته پیداست برگزاری یک جام ورزشی، به تنهایی کار پسندیده‌ای است اما همزمانی‌اش با ماه مبارک رمضان چند اشکال اساسی دارد.

غالب شرکت‌کنندگان در این جام جوانند و طبیعتا روزه بر آنها واجب است، در نتیجه شرکت کنندگان در جام یا باید روزه بگیرند و در نتیجه شب هنگام از عملکرد ضعیف تری برخوردار باشند و یا اینکه به بهانه ی مسابقات، برخلاف شرع مقدس، روزه نگیرند. این تنها اشکال همزمانی جام با ماه مبارک نیست. برگزاری مسابقات جام رمضان خیل عظیمی از جوانان هر شهر را از افطار تا ساعتی پس از نیمه شب، به خود مشغول میکند. در حالیکه «رمضان، بهار قرآن و عبادت» است در عمل به بهار فوتسال تبدیل می شود و این فرصت بی نظیر خودسازی و بندگی از انبوهی از جوانان (فوتبالیستها و تماشاچیان) گرفته می شود و با خالی شدن مساجد و کمبود زمان برای عبادات مربوطه، کمترین بهره از این ماه نصیب جوانان می شود. همین معضل برای برگزارکنندگان این جام نیز صدق می‌کند و چه بسا نیروهای امنیتی و مسئولان ورزشی شهر نیز نتوانند از این ایام پربرکت استفاده وافی داشته باشند.

علاوه بر این طولانی شدن مسابقات و ادامه داشتن بعضی مسابقات تا پاسی از شب موجب میشود خیلی از جوانان از خوردن سحری و اقامه ی نماز صبح جا بمانند و این هم دلیلی شود بر نگرفتن روزه!

بسیاری از جوانان نیز بخاطر برگزاری این قبیل مسابقات در ایام مبارک رمضان، قید مسجد را می زنند و از بین جام و مسجد، دیدن مسابقات جام رمضان را ترجیح می دهند و در حقیقت حضور جوانان در مساجد کمرنگ می شود و این خسارت معنوی بزرگی در جامعه خواهد بود و بهره مندی از بهترین ایام برای خودسازی و معنویات را از قشر جوان و حتی دیگر اقشار سلب میکند.

و اما چه باید کرد؟

در شرایطی که سازمان‌های دولتی در هر امری خود را دخیل و صاحب نفوذ می‌دانند، شایسته است مسئولانِ مربوطه نسبت به برگزاری این جام تاملات جدی داشته باشند. پیشنهاد ما برگزاری این جام در ماه دیگری از سال است. می‌شود با برگزاری جام شعبان یا جام فجر (در بهمن ماه که شبهای طولانی دارد) و امثالهم، هم «توان ورزشی شهرستانها» را ارتقا داد و هم از «خسارات بزرگ معنوی» که برگزاری جام در ماه رمضان در پی دارد جلوگیری کرد. با توجه به تأکید مقام معظم رهبری بر لزوم «وجود پیوست فرهنگی برای تمامی پروژه‌های اجرایی در جمهوری اسلامی»، مسئولین مربوطه باید بیش از این بر مسایل موثر بر فرهنگ اسلامی حساس باشند. منتظر اقدامات موثر مسئولین مربوطه فرهنگی و ورزشی (از مسئولین استانی، ائمه جمعه محترم تا مسئولین ورزشی شهرستانها) برای اصلاح وضعیت فعلی هستیم.

انتهای پیام/


3 ديدگاه

  1. همشهری گفت:

    حرف دلمازدید.نمیدانم چه کسی این جام راایجادکرد.امیدوارم طبق راهکارنویسنده درزمانی مناسب برگزارگردد.

  2. سید گفت:

    جام ضد رمضان صحیحتر است

  3. سلام گفت:

    این جام بنفع اجاره کنندگان باشگاه ها است چون در ماه رمضان پول خوبی به جیب میزنند