دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳ , 25 November 2024

تاریخ انتشار : ۱۱ خرداد ۹۵
ساعت انتشار : ۱۲:۵۶ ب.ظ
چاپ مطلب

ریاست علی لاریجانی با ۲۳۷ رأی؛ کواکبیان ۱۱ رأی آورد/ پزشکیان و مطهری نواب اول و دوم/۷ «ولایتی» و ۵ «امیدی» راهی ‌هیات‌رئیسه شدند

علی لاریجانی در رقابت با مصطفی کواکبیان با کسب ۲۳۷ رأی به عنوان رئیس دائم مجلس دهم برای سال اول فعالیت خانه ملت برگزیده شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ماسال به نقل از راه دانا،  دستور کار امروز نمایندگان ارائه گزارش شعب ۱۵ گانه و سپس برگزاری انتخابات هیأت رئیسه دائم مجلس دهم برای سال اول فعالیت مجلس بود.

بر این اساس هیأت رئیسه موقت مجلس از کاندیداهای ریاست هیأت رئیسه دائم خواست تا نام خود را اعلام کنند که علی لاریجانی منتخب مردم قم و رئیس مجالس هشتم و نهم و مصطفی کواکبیان منتخب مردم تهران کاندیدای تصدی پست ریاست در هیأت رئیسه دائم مجلس دهم شدند.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در سومین نشست علنی مجلس دهم که از صبح امروز آغاز شد، در ابتدای نشست، وارد برگزاری انتخابات هیأت رئیسه دائم برای سال اول فعالیت پارلمان شدند.

در این جلسه نمایندگانی که کاندیدای نواب رئیسی مجلس دهم بودند، اسامی خود را به هیأت رئیسه مجلس اعلام کردند.

بر این اساس، محمد دهقان، حمیدرضا حاجی‌بابایی، مسعود پزشکیان و علی مطهری کاندیدای تصدی نواب رئیس مجلس دهم شدند.

منتخبان مجلس دهم پس از انتخاب نواب رئیس، وارد انتخاب دبیران (منشی‌ها) و کارپردازان (ناظران) هیأت رئیسه مجلس خواهند شد.

*کواکبیان از کاندیداتوری ریاست مجلس انصراف داد/ لاریجانی: پس از آغاز اخذ رای‌گیری انصراف نداریم

پس از آغاز فرایند اخذ رای از نمایندگان برای ریاست دائم دهمین دوره مجلس شورای اسلامی، مصطفی کواکبیان انصراف داد اما علی لاریجانی رئیس موقت که اداره جلسه را به عهده داشت، اظهار داشت: پس از آغاز اخذ رای‌گیری نمی‌توان از کاندیداتوری اعلام انصراف داد.

لاریجانی در واکنش به فریادهای مکرر کواکبیان که بر اعلام انصراف خود پافشاری می‌کرد و دست خود را بالا می‌گرفت، گفت: ایشان می‌خواهد تا آخر با ما «بای‌بای» کند.

*لاریجانی با کسب ۲۳۷ رأی در ریاست مجلس ابقا شد/کواکبیان ۱۱ رای

انتخابات هیأت رئیسه دائم مجلس شورای اسلامی از ابتدای نشست در صحن علنی پارلمان آغاز شد که طی آن علی لاریجانی و مصطفی کواکبیان ریاست دائم پارلمان کاندیدا شدند.

پس از رأی‌گیری برای ریاست مجلس، علی لاریجانی با کسب ۲۳۷ رأی از ۲۷۶ آرای مأخوذه به عنوان رئیس دائم مجلس دهم برگزیده شد.

مصطفی کواکبیان هم ۱۱ رأی نمایندگان مجلس را از آن خود کرد. ۲۸ رأی سفید هم به صندوق انداخته شد.

گزارش خبرنگار ما حاکی است لاریجانی در مجلس هشتم با کسب ۲۳۷ رأی از ۲۶۰ رأی مأخوذه رئیس مجلس شد.

وی همچنین در مجلس نهم نیز با کسب ۱۷۳ رای از مجموع ۲۷۵ توانست به ریاست مجلس نهم برسد. بدین ترتیب لاریجانی در مجلس دهم نیز با کسب ۲۳۷ رای (دقیقا آرائی که در مجلس هشتم کسب کرد) توانست برای بار سوم بر کرسی ریاست پارلمان تکیه بزند و از این لحاظ یک رکورد در طول تاریخ مجلس شورای اسلامی محسوب می‌شود.

برای انتخاب ۶ دبیر

۱۲ نفر کاندیداهای دبیری هیأت رئیسه دائم مجلس دهم شدند

هیأت رئیسه موقت مجلس از کاندیداهای پست دبیری هیأت رئیسه خواست تا نام‌شان را اعلام کنند که بر این اساس علی سبحانی‌فر، عبدالکریم حسین‌زاده، محمدعلی وکیلی، سهیلا جلودارزاده، علیرضا رحیمی، علی‌اصغر یوسف‌نژاد، احمد امیرآبادی‌فراهانی، غلامرضا کاتب، سیدامیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی، اکبر رنجبرزاده، عباس پاپی‌زاده و سیدناصر موسوی‌لارگانی برای تصدی دبیری هیأت رئیسه دائم مجلس دهم کاندیدا شدند.

برای انتخاب ۳ کارپرداز

۶ نفر کاندیدای ناظری هیأت رئیسه دائم مجلس دهم شدند

در ادامه،‌ هیأت رئیسه موقت مجلس از کاندیداهای پست ناظری هیأت رئیسه خواست تا نام‌شان را اعلام کنند که بر این اساس بهروز نعمتی، مجید ناصری‌نژاد، محمد آشوری‌تازیانی، پروانه مافی، محمدقسیم عثمانی و مهدی شیخ برای تصدی پست ناظری هیأت رئیسه دائم مجلس دهم کاندیدا شدند.

*پزشکیان و مطهری نواب اول و دوم هیأت رئیسه دائم مجلس دهم شدند

در این جلسه همچنین محمد دهقان، حمیدرضا حاجی‌بابایی، علی مطهری و مسعود پزشکیان به عنوان کاندیدای تصدی نواب هیأت رئیسه دائم مجلس دهم شدند که پس از رأی‌گیری، از مجموع ۲۷۳ آرای مأخوذه، مسعود پزشکیان با کسب ۱۵۸ رأی و علی مطهری با کسب ۱۳۳ رأی به ترتیب به عنوان نواب اول و دوم هیأت رئیسه دائم مجلس دهم انتخاب شدند.

همچنین محمد دهقان ۱۱۸ رأی و حمیدرضا حاجی‌بابایی نیز ۱۲۳ رأی را به خود اختصاص دادند.

مجلس دهم پس از انتخاب نواب هیأت رئیسه دائم، وارد انتخاب دبیران و کارپردازان (ناظران) هیأت رئیسه مجلس شد.

از میان ۶ داوطلب
ناظران هیأت رئیسه دائم مجلس دهم برگزیده شدند

نمایندگان مجلس شورای اسلامی همچنین در جریان برگزاری انتخابات هیأت رئیسه دائم، ناظران هیأت رئیسه مجلس را برگزیدند.

در جلسه امروز پارلمان، نمایندگان پس از انتخاب رئیس، نواب رئیس و دبیران هیأت رئیسه دائم، وارد انتخاب ناظران (کارپردازان) هیأت رئیسه دائم مجلس دهم شدند که بر این اساس بهروز نعمتی، مجید ناصری‌نژاد، محمد آشوری‌تازیانی، پروانه مافی، محمدقسیم عثمانی و مهدی شیخ برای تصدی پست ناظری (کارپردازی) هیأت رئیسه دائم مجلس دهم داوطلب شدند.

پس از رأی‌گیری در صحن مجلس، محمد آشوری‌تازیانی با ۱۶۵ رأی، بهروز نعمتی ۱۵۴ رأی و محمدقسیم عثمانی با ۱۳۸ رأی از مجموع ۲۷۸ آرای مأخوذه به عنوان ناظران (کارپردازان) هیأت رئیسه دائم مجلس دهم برگزیده شدند.

همچنین مجید ناصری‌نژاد ۱۲۳ رأی، پروانه مافی ۱۰۰ رأی و مهدی شیخ ۸۰ رأی به خود اختصاص دادند.

از میان ۱۲ کاندیدا، ۶ دبیر هیأت رئیسه دائم مجلس دهم انتخاب شدند

نمایندگان مجلس در ادامه این جلسه خود پس از انتخاب علی لاریجانی به عنوان رئیس و مسعود پزشکیان و علی مطهری به عنوان نواب اول و دوم هیأت رئیسه دائم مجلس دهم، وارد انتخابات ‌دبیران هیأت رئیسه شدند.

بر این اساس، از میان ۱۲ نفری که برای تصدی دبیری هیأت رئیسه دائم مجلس دهم کاندیدا شده بودند، غلامرضا کاتب با ۱۴۶ رأی، سیدامیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی با ۱۴۶ رأی، اکبر رنجبرزاده با ۱۴۰ رأی، علی‌اصغر یوسف‌نژاد با ۱۳۵ رأی، احمد امیرآبادی‌فراهانی با ۱۲۸ رأی و محمدعلی وکیلی با ۱۲۴ رأی از مجموع ۲۷۵ آرای مأخوذه به عنوان دبیران هیأت رئیسه دائم مجلس دهم انتخاب شدند.

علی سبحانی‌فر، عبدالکریم حسین‌زاده، محمدعلی وکیلی، سهیلا جلودارزاده، علیرضا رحیمی، علی‌اصغر یوسف‌نژاد، احمد امیرآبادی‌فراهانی، غلامرضا کاتب، سیدامیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی، اکبر رنجبرزاده، عباس پاپی‌زاده و سیدناصر موسوی‌لارگانی کاندیدای تصدی پست دبیری هیأت رئیسه دائم مجلس دهم شدند.

همچنین علیرضا رحیمی ۱۲۲ رأی، سیدناصر موسوی‌لارگانی ۱۲۱ رأی، عباس پاپی‌زاده ۱۱۰ رأی، سهیلا جلودارزاده ۱۰۷ رأی، عبدالکریم حسین‌زاده ۱۰۶ رأی و علی سبحانی‌فر ۱۰۵ رأی به خود اختصاص دادند.

*۱۲ عضو هیأت رئیسه دائم مجلس سوگند یاد کردند

انتخابات هیأت رئیسه دائم دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در دستور کار سومین نشست علنی پارلمان قرار داشت که طی آن‌ ‌علی لاریجانی به عنوان رئیس، مسعود پزشکیان و علی مطهری به عنوان نواب اول و دوم، غلامرضا کاتب، سیدامیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی، اکبر رنجبرزاده، احمد امیرآبادی‌فراهانی، علی‌اصغر یوسف‌نژاد و محمدعلی وکیلی به عنوان دبیر ‌و همچنین محمد آشوری‌تازیانی، بهروز نعمتی و محمدقسیم عثمانی به عنوان ‌ناظران هیأت رئیسه جدید مجلس انتخاب شدند.

پس از برگزاری انتخابات هیأت رئیسه، مراسم تحلیف ۱۲ عضو این هیأت ‌طبق آیین‌نامه داخلی برگزار شد و اعضای منتخب متن ذیل را قرائت و سوگند یاد کردند:

«من به عنوان عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی در برابر قرآن مجید به خداوند قادر متعال سوگند یاد می‌کنم که حداکثر توان خود را برای اجرای آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی با مراعات بی‌طرفی کامل در انجام وظایف به کار گیرم و از هر گونه اقدام مخالف آئین‌نامه اجتناب نمایم».

*اولین هفته کاری مجلس دهم پایان یافت/ نشست بعدی ۱۶ خردادماه

سومین نشست علنی دهمین دوره مجلس شورای اسلامی با اعلام علی لاریجانی رئیس مجلس پایان یافت.

لاریجانی پیش از پایان اعلام کرد که هفته آینده ۳ جلسه علنی خواهیم داشت و نشست بعدی پارلمان یکشنبه هفته آتی ۱۶ خردادماه تشکیل می‌شود.

وکلای ملت در این جلسه، پس از تصویب اعتبارنامه همه ۲۸۲ منتخب مردم و استماع گزارش شعب ۱۵ گانه، هیأت رئیسه دائم مجلس شورای اسلامی نیز انتخاب کردند.

انتهای پیام/


2 ديدگاه

  1. جهت اطلاع گفت:

    چه رويي دارند اين اصلاحاتچي‌ها! دقت کنيد رأي کواکبيان (۱۱ رأي) با آن همه دبدبه و کبکه‌ي خودساخته‌اي که براي خودشان تدارک ديدند از نصف آراء باطله (۲۸ رأي سفيد) هم کمتر شده. دقيقا مطابق آراي يکي از سران فتنه (کروبي مطرود) در سال ۸۸ که رأيش از آراء باطله هم بسيار کمتر بود و ادعاي تقلب کرد! اينها که هم در مجلس خبرگان پنجم وزنه‌شان مشخص شد و هم در مجلس دهم وضع‌شان معلوم گرديد آيا باز هم حرفي براي گفتن دارند؟!!

  2. Ali گفت:

    جهت اطلاع برو سطح اطلاعاتت رو بالا ببر.پزشکیان و مطهری با رای قاطع نواب ریس شدن و اصولگراها اگر پایگاه مهمی داشتند نواب رییس هم میشدند.اینا مهم نیست اصلا.ما خوشحالیم که بعد ۱۲ سال دیگه هارت و هورت امثال رسایی و کوچک زاده و زاکانی و حداد رو تو آین مجلس نمیبینیم خداروشکر