شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ , 23 November 2024

تاریخ انتشار : ۲۳ خرداد ۹۵
ساعت انتشار : ۴:۴۲ ق.ظ
چاپ مطلب
باز هم در پسابرجام خیانت کردند؛

دستبرد ۱۳ میلیون دلاری کانادا به اموال ایران

دادگاهی در کانادا حکم کرد که 13 میلیون دلار از دارایی‌های غیردیپلماتیک ایران که در کانادا بلوکه است، به عنوان غرامت به خانواده‌های آمریکایی که سال‌های 1983 تا 2002 کشته شده‌اند پرداخت شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ماسال به نقل از کیهان، یک دادگاه کانادا حکم کرده است که ۱۳ میلیون دلار از دارایی‌های غیردیپلماتیک مسدود شده ایران در این کشور را به خانواده‌های آمریکایی که در چندین حمله در سراسر جهان در بین سال‌های ۱۹۸۳ تا ۲۰۰۲ کشته شده‌اند و آمریکا مدعی است که ایران پشت این حملات بوده است، به عنوان غرامت پرداخت شود.
شبکه روسی «راشاتودی» گزارش کرد که این حکم دیوان عالی «آنتاریو» که روز جمعه در اختیار خبرگزاری فرانسه قرار گرفت، تهران را مسئول تأمین بودجه و آموزش اعضای حماس و حزب‌الله شناخت.
غرب مدعی است که حماس و حزب‌الله مسئول هشت بمب‌گذاری یا گروگان‌گیری «بوینس آیرس»، تل‌آویو، و عربستان سعودی در بازه زمانی ۲۰ سال هستند.
به گزارش فارس، در تصمیم این دادگاه آمده است: تروریسم یکی از بزرگترین تهدیدات جهانی است. مسئله این است که آیا ایران می‌تواند به دلیل حمایت از تروریسم در دادگاههای کانادا مصونیت داشته باشد یا خیر.
این حکم برای پرداخت ۱۳ میلیون دلار، تأثیری بر دارایی‌های دیپلماتیک ایران در کانادا ندارد اما اموال غیردیپلماتیک ایران و لیستی از دارایی‌های بانکی مسدود شده ایران را در برمی‌گیرد.
پیش از این، در آوریل سال جاری میلادی، دیوان عالی آمریکا تأیید کرد که دادگاههای این کشور می‌توانند در پرونده‌های مربوط به دادخواهی قربانیان حملات تروریستی، از دارایی‌های بلوکه شده ایران برای پرداخت غرامت استفاده کنند.
وزارت خارجه ایران، این اقدام آمریکا را به شدت محکوم کرد و آن را دستبرد به اموال جمهوری اسلامی ایران خواند.
کانادا، ایران و سوریه را در فهرست کشورهای حامی تروریسم قرار داده است. صدور این حکم در شرایطی است که دولت لیبرال جاستین ترودو نخست وزیر کانادا به‌دنبال برقراری روابط مجدد سیاسی با ایران است.
قطع روابط دیپلماتیک در سال ۹۱
در تاریخ ۷ سپتامبر ۲۰۱۲- شهریور ماه ۱۳۹۱-  اتاوا در اقدامی ‌یک جانبه با تعطیلی‌ سفارت کانادا در تهران و اخراج دیپلمات‌های جمهوری اسلامی ایران در اتاوا، روابط دیپلماتیک دو کشور را قطع کرد.
دولت کانادا در همین سال در ادامه تحرّکات ضد ایرانی‌، گروهک تروریستی منافقین را از لیست رسمی‌ سازمان‌های تروریستی خارج کرد و نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را جایگزین گروهک منافقین در لیست رسمی‌ سازمان‌های تروریستی کانادا کرد.
در پاییز سال گذشته، انتخابات کانادا به شکست حزب محافظه کار انجامید و با پیروزی حزب لیبرال، «جاستین ترودو» نخست وزیر این کشور شد.
ترودو در گفتگو با روزنامه  «هافینگتن پست» کانادا اعلام کرد از بازگشایی سفارت کانادا در تهران استقبال می‌کند هر چند که برقراری مجدد روابط با ایران نیاز به زمان دارد و این روند به تازگی آغاز شده است.
حمایت کانادا از قطعنامه ضد ایرانی
در آذرماه سال گذشته، وزارت امور خارجه کانادا در گزارشی از استقبال استفان دیون، وزیر امور خارجه این کشور از تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا در مجمع عمومی سازمان ملل درباره ی وضعیت حقوق بشر در ایران خبر داد و گفت کانادا و جامعه بین‌المللی از ایران می‌خواهند در جهت بهبود وضعیت حقوق بشر در این کشور اقدام کند.
در این قطعنامه ضد ایرانی که کانادا به همراه ۴۴ کشور دیگر به مجمع عمومی سازمان ملل ارائه کرده بودند بر نگرانی‌های بین‌المللی درباره نادیده گرفتن پایبندی ایران و توجه نکردن به تعهداتش براساس قانون حقوق بشر بین‌المللی و قوانین داخلی خود تصریح شده است.
اقدام ضد ایرانی کانادا با همراهی آل سعود
در خردادماه سال‌جاری، وزرای خارجه شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس و کانادا بار دیگر ادعای واهی خود مبنی بر «حمایت ایران از تروریسم» را تکرار کردند و مدعی شدند: حمایت ایران از تروریسم و اقدامات این کشور که ثبات منطقه را برهم می‌زند را رد و با دخالت‌های ایران در منطقه مقابله می‌کنند.
امتناع از تحویل متهم فساد بزرگ مالی
گفتنی است کانادا با زیر پا گذاشتن قوانین بین المللی، متهم فساد بزرگ بانكی اخير را نیز به ایران تحویل نداده است.
دومین دستبرد پسابرجامی
چندی پیش دادگاهی در آمریکا با استناد به مصوبه کنگره و با حمایت دولت این کشور، حدود ۲ میلیارد دلار از اموال بلوکه شده ایران را مصادره کرد. بهانه این سرقت کلان، اتهام بدون سند و مدرک دست داشتن ایران در انفجار مقر تفنگداران آمریکایی در بیروت در دهه ۶۰ (۱۹۸۳ میلادی) است.
واکنش منفعلانه دولت یازدهم با این دزدی آشکار، دیگر کشورهای غربی را نیز گستاخ کرده است و حال شاهد دومین دستبرد پسابرجامی هستیم.
این هم مصداق گشایش است؟!
آقای روحانی در دیدار با اعضای شوراهای عالی کشور اعلام کرد که قبل از برجام، هر روز یک تحریم داشتیم ولی بعد از برجام، هر روز شاهد یک گشایش هستیم! حال سوال اینجاست که آیا این دستبرد آشکار به حقوق ملت نیز مصداق گشایش است؟!
واقعیت این است که توجیه عهدشکنی طرف مقابل توسط دولتمردان تنها موجب گستاخ‌تر شدن او می‌شود. بنابراین می‌بایست وزارت امورخارجه و مجموعه دستگاه دیپلماسی کشور موضع فعال‌‌تری در قبال سیاست‌های خباثت‌آمیز غربی‌ها اتخاذ کنند. در غیراینصورت باز هم غارت اموال ایران در پسابرجام تکرار خواهد شد.

انتهای پیام/