به گزارش ماسال نیوز به نقل از ۸دی، محمدعلی نجفی در این جلسه که با محوریت بررسی بستهی پیشنهادی توزیع اعتبارات تملک دارایی و سرمایه ای استان بین دستگاههای اجرایی در سال ۹۵ در سالن غدیر استانداری برگزار شد به نامگذاری امسال از سوی رهبر معظم انقلاب تحت عنوان اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل اشاره کرد و اظهار داشت: اقتصاد مقاومتی از بطن مسائل فرهنگی و اجتماعی و با همراهی مردم شکل خواهد گرفت.
وی ارتقای بخش بهداشت و سلامت را جزء اندیشههای مشترک دولت و مجس دانست و افزود: این طرح با رویکرد مردمی و اجتماعی توانست توفیقات خوبی داشته باشد و بسیاری از مشکلات مردم را کاهش دهد.
استاندار گیلان به رویکرد های اصلی اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: ایجاد امنیت، ثبات اقتصادی و عدم تزلزل کشور در برابر مسائل داخلی و خارجی، شکوفایی و افزایش رفاه اجتماعی و اقتصاد مردم محور از رویکردهای اقتصاد مقاومتی است.
وی با بیان اینکه مباحث اقتصاد مقاومتی فقط در کارگروههای اشتغال، برنامهریزی، رفع موانع تولید و تسهیل سرمایه گذاری محدود نمیشود اظهار کرد: علیرغم اینکه مباحث مطرح شده در این کارگروهها نیز جز مباحث اصلی است اما به بخشی از مسائل کشاورزی، اجتماعی، جوانان، ورزشی و مسائل فرهنگی کمتر پرداخته میشود.
نجفی خودکفایی در تولیدات کشاورزی را از رویکردهای اساسی اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و افزود: ۲ محصول مهم و استراتژیک برنج و چای از مهمترین تولیدات استان است که توجه ویژهای را میطلبد.
نماینده ی عالی دولت در استان گیلان با اشاره به اینکه ۳۶ تا ۳۸ درصد برنج مرغوب کشور در گیلان تولید میشود گفت: امسال در بخش حمایت از کشاورزان، کوشیده ایم واردات در زمان برداشت محصول برنج در استان به حداقل برسد و توزیع برنج خارجی را نداشته باشیم که این، گامی مهم و بلند در راستای حمایت از برنجکاران است.
استاندار گیلان افزایش کمیت و کیفیت تولید چای را از مباحث اصلی دولت تدبیر و امید در ۳ سال گذشته دانست و ادامه داد: خوشبختانه در زمینهی تولید کمی و کیفی این محصول در استان رشد خوبی را شاهده بوده و در انبارها چای باقیمانده از تولیدات سال گذشته وجود ندارد.
وی بر ضرورت پرداخت مطالبات چایکاران تأکید و خاطر نشان کرد: به عنوان نمایندهی دولت در استان همانطور که مشکلات درآمدی و اعتباری دولت را میدانم، شرایط چایکاران را نیز درک میکنم.
نمایندهی عالی دولت در گیلان افزود: چایکاران برای دریافت مطالبات، خود را با گندمکاران مقایسه میکنند.
نجفی شورای برنامهریزی را یک شورای کامل برای تصمیمگیری برای آیندهی استان عنوان کرد و گفت: تمام مسائلی که در کشور اتفاق میافتد در این شورا به بحث و بررسی گذاشته میشود.
استاندار گیلان بر لزوم تشکیل تمامی جلسات توسط فرمانداران و مدیران دستگاههای ستادی و اجرایی استان پس از ساعت ۲ عصر تأکید مجدد و خاطر نشان کرد: تنها جلسهای که باتوجه به جایگاه ویژه و اهمیت آن میتواند در ساعات صبح تشکیل شود، شورای برنامهریزی و توسعه استان است.
وی یکی از شاخصهای معرفی مدیران موفق را جذب منابع ملی عنوان کرد و افزود: مدیران دستگاهها موظف هستند از اعتبارات ۹۲ تا ۹۴ درصدی در اختیار مرکز و نیز ۹ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومانی در اختیار وزراء بهره لازم را برای توسعهی استان ببرند.
وی با بیان اینکه در جلسات با مدیران کشوری و سرمایه گذاران بدنبال جذب فاینانس هستم گفت تنها پروژهای که تاکنون توانستیم از منابع فاینانس خارجی استفاده کنیم پروژهی تکمیل سد شفارود است.
استاندار گیلان به توفیقات حاصله از طریق” بند ق “در بخش گاز رسانی استان اشاره و خاطر نشان کرد : طبق اعلام مدیر عامل گاز کشور، عملکرد گیلان در این بخش به استانهای دیگر به عنوان الگو ارایه میشود.
وی افزود: به عنوان مثال شاخص بهرهمندی شهرستان رودبار از گاز طبیعی در ابتدای دولت تدبیر و امید ۲۲ درصد بوده که در حال حاضر به ۷۲ درصد رسیده است.
نجفی خاطر نشان کرد : با همت و جدیت بیشتر دست اندرکاران این بخش تا پایان سال و اوایل سال آتی بسیاری از شهرستانهای استان به عنوان شهرستان سبز معرفی میشود.
وی به تلاشهای صورت گرفته در خصوص ارتقاء شاخصهای آسفالت راه روستایی در این دولت اشاره کرد و افزود: علی رغم بدهی سنگین اداره کل راه و شهرسازی به پیمانکاران تلاشهای مضاعفی انجام گردیده و نیازمند توسعهی بیشتر در مناطق محروم است.
نمایندهی عالی دولت در گیلان فرصت نمایندگان مردم گیلان در مجلس و کشور را بسیار بالا دانست و گفت: عزم نمایندگان برای حضور در جلسات و نیز مطالبه گری آنان تقدیر است و از این انگیزه بسیار استقبال میکنیم.
استاندار گیلان افزود: علی رغم اینکه شخصاً با وزرا، مدیران سازمانها و بانکهای کشور جلساتی دارم اما درخصوص تشکیل جلسات مشترک با وزراء تا جایی که برنامههای استانی اجازه دهد نمایندگان را همراهی خواهم کرد.
نجفی عملکرد اقتصاد مقاومتی استان را تاکنون مثبت ارزیابی کرد و افزود: در بخش اشتغال طبق آمار ارایه شده از سوی مرکز آمار نرخ بیکاری استان در سال ۹۱، ۱۵.۶ درصد بوده که در سال ۹۴ به ۱۱ درصد بهبود یافته است.
وی بر لزوم رشد شهرستانهای استان به صورت متوازن تأکید و تصریح کرد: سازمان مدیریت و برنامهریزی با برگزاری جلسات مختلف با مدیران دستگاهها این توازن را در توزیع اعتبارات مد نظر قرار دهد.
استاندار گیلان ظرفیت کشاورزی استان را بسیار بالا دانست و افزود: با تشکیل شورای کشاورزی از سال گذشته که مدتها از تعطیلی آن سپری میشد، مسائل استانی و کشوری این بخش را دنبال میکنیم.
نماینده ی عالی دولت در گیلان بر ضرورت رعایت مصرف آب، برق، گاز و نیز لوازم مصرفی در دستگاههای اجرایی تأکید و تصریح کرد: با توسعهی دولت الکترونیک میتوان در صرفه جویی مصرف کاغذ و نیز و هزینههای دیگر کاهش چمشگیری را شاهد بود.
وی به تلاشهای صورت گرفته در بخش طرحهای سالم سازی دریا در استان اشاره و خاطر نشان کرد: رقم اعتبارات تخصیص یافته در این بخش پایین بوده و در خصوص پرداخت مطالبات ناجیان غریق مشکلاتی وجود داشت که بخشی از آن از طریق منابع استانی پرداخت شده است و امسال در شورای برنامهریزی این بخش به صورت ویژه خواهد شد.
انتهای پیام/