جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ , 22 November 2024

تاریخ انتشار : ۰۴ مرداد ۹۵
ساعت انتشار : ۸:۴۷ ق.ظ
چاپ مطلب
رئیس مرکز فنی و حرفه ای ماسال در گفتگوی اختصاصی با ماسال نیوز؛

آموزش روستایی از اولویت‌های سازمان است / چطور می‌شود از طریق مدرک فنی و حرفه‌ای وام گرفت؟ / آموزش و تسهیلات برای مشاغل خانگی

در مشاغل خانگی کسانی که تحت آموزش قرار بگیرند می‌توانند از طریق سازمان مجوز گرفته و در صورت تمایل در نوبت وام قرار بگیرند / رویکرد سازمان گسترش آموزش روستایی است.

جواد فصیحی رئیس اداره فنی و حرفه ای ماسال، به مناسبت هفته ملی مهارت طی مصاحبه ای با خبرنگار ماسال نیوز، گزارشی از فعالیت های این مرکز را ارائه نمود.

فصیحی با اشاره به اینکه سازمان فنی و حرفه ای زیر مجموعه ای از وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی است، گفت: سازمان فنی و حرفه‌ای متولی آموزش‌های مهارتی و غیر رسمی در کشور است. این آموزش ها سن خاصی نمی شناسد. هر کسی طالب آموزش های مهارتی است می تواند به اینجا مراجعه کند و به صورت رایگان آموزش ببیند.

فنی و حرفه ای ماسال 2

وی افزود : در بخش دولتی فنی و حرفه ای، آموزش ها کاملا رایگان است  اما از آنجا که بخش دولتی بعضا جوابگوی مردم نیست، بخش خصوصی هم به عنوان زیر مجموعه‌ی این سازمان فعالیت می کند. در حال حاضر در شهرستان ماسال ۲۰ آموزشگاه آزاد در زمینه های طراحی دوخت، فناوری اطلاعات، مراقبت زیبایی و عمران بر اساس شهریه هایی اعلامی از سوی سازمان آموزش می دهند که آزمون نهایی از طریق خود سازمان برگزار می گردد.

رئیس اداره فنی و حرفه ای ماسال با اشاره به آموزش ۱۴ حرفه در بخش دولتی ماسال، اظهار داشت: در بخش خصوصی هم چیزی در حدود ۵۰ حرفه قابلیت آموزش به شهروندان را دارد. در سال ۹۴ ما در حدود ۲۸۰ نفر از متقاضیان آموزش دادیم که از این بین بخشی به صورت خودجوش و برخی از طریق تفاهم نامه های موجود با سایر ادارات در دوره ها شرکت کردند.

فنی و حرفه ای ماسال 3

فصیحی افزود: در مرکز فنی و حرفه ای ماسال ۴ کارگاه داریم که متشکل اند از  کارگاه تاسیسات، کارگاه عمران، کارگاه باغی-زراعی و کارگاه مکانیک خودرو. در هر کدام از این کارگاه‌ها با توجه به نیاز مردم ممکن است چندین حرفه آموزش داده شود.

وی با اشاره به سیاست جدید سازمان فنی و حرفه ای کشور در خصوص «آموزش روستایی» گفت: آموزش روستایی که بنوعی آموزش سیار است به دلیل مشکلاتی که برای روستاییان به واسطه بعد مسافت و مشکلات مالی وجود دارد پیگیری شده است. در طرح آموزش روستایی با هماهنگی فرماندار، دهیاران و بخشداران محلی جهت آموزش تعیین و مربیان و تجهیزات جهت اجرای آموزش به روستا اعزام می گردد. در سال ۹۴ ما حدود ۵۰ نفر را در روستاهایی مثل چاله سرا و شیخ نشین آموزش دادیم. امسال هم برای روستاهایی مثل کوچکام ماسال و… برنامه داریم. این آموزش‌ها شامل دوره هایی همچون «پرورش قارچ دکمه ای»، «پرورش قارچ صدفی»، «گلخانه‌های خاکی» و… می باشد.

فنی و حرفه ای ماسال 4

فصیحی ضمن بر شمردن تفاهم نامه‌های مشترک با سازمان و نهادهایی همچون «کمیته امداد»، «بهزیستی»، « صنعت، معدن و تجارت»، «آموزش و پرورش»، «میراث فرهنگی» و «اصناف» اظهار داشت: ارتباط با ما به صورت خاص با اصناف پر رنگ تر شده و به عنوان مثال در سال نود و چهار، ۶۰ نفر از نانوایان شهرستان تحت آموزش های این مرکز قرار گرفتند. البته این آموزش های بیشتر جنبه تکمیل و ارتقای مهارتی داشتند. حتی در سال گذشته برای ۱۵نفر در پادگان فرماندهی انتظامی شهرستان آموزش داشتیم.

رئیس اداره فنی و حرفه ای ماسال با اشاره به رویکرد جدید سازمان در حوزه «حمایت پس از آموزش» خاطر نشان کرد:سیاست جدید سازمان فنی و حرفه ای براین است که افراد پس از آموزش هم مورد حمایت قرار گیرند. در این خصوص ما در دو حوزه برنامه ریزی داریم یک مشاغل خانگی و دوم هم حمایت از افرادی تحت عنوان «پشتیبان». در زمینه مشاغل خانگی کسانی که تحت آموزش های ما قرار بگیرند می توانند از طریق سازمان مجوز مشاغل خانگی را دریافت کنند و در صورت تمایل در نوبت وام قرار می گیرند. مثلا در سال ۹۳ به ۱۱ نفر جمعا مبلغ ۳۱ ملیون تومان وام دادیم. در سال ۹۴ نیز به ۱۳ نفر به ازای هر نفر ۴ میلیون تومان وام با سود پایین پرداخت کرده ایم.

فنی و حرفه ای ماسال 5

وی افزود: منظور از مشاغل خانگی مشاغلی مثل صنایع دستی، عروسک دوزی، خیاطی، تعمیرات موبایل و … است. بحث مهم تر از اینها، بحث «پشتیبان» است. پشتیبان ها کسانی هستند که بواسطه قدرت بازاریابی، مهارت کاری و تخصص‌های دیگر توانایی شاغل کردن چند نفر را دارند و سازمان برای چنینی افرادی وام های ۵۰ میلیون تومانی با سود پایین در نظر گرفته است. در واقع حرف سازمان این است که بجای اینکه به ۵ نفر وام ۱۰ میلیونی بدهیم به یک پشتیبان که توانایی قطعی شاغل کردن این ۵ نفر را دارد ۵۰ میلیون وام می دهیم. خوشبختانه در ماسال ما از اواخر ۹۳ و کل ۹۴ توانستیم سه پشتیبان را پیدا و مورد حمایت قرار دهیم.

این مقام مسئول با اعلام اینکه حداقل سن برای شرکت در دوره های مهارتی ۱۵ سال است، گفت: بیشترین استقبال را در میان آموزش‌های این مرکز، دوره مکانیک خودرو و تعمیر لوازم خانگی گاز سوز داشته است. همچنین حوزه کشاورزی به علت زمینه های خوب شهرستان، توان اشتغالزایی بهتری از میان حوزه های آموزشی این مرکز داراست.

فنی و حرفه ای ماسال 10

فصیحی در رابطه با مراحل ثبت نام در دوره های این مرکز نیز گفت: در مرکز، مشاور داریم که در صورت تمایل، افراد می‌توانند با مشاوره به دوره مهارتی مد نظر شان برسند. در ادامه با مراجعه به بخش پذیرش کلیه مراحل کار صورت می‌گیرد و نهایتا پس از آموزش‌های لازمه مدرک معتبر بین المللی سازمان هم به کارآموزان داده می شود. آزمون ها به صورت کاملا رسمی و غیر تشریفاتی و به صورت هماهنگی کشوری برگزار می شود. امیدواریم در سال آینده بتوانیم آزمون ها را به صورت آنلاین برگزار کنیم.

فنی و حرفه ای ماسال 11

رئیس مرکز فنی و حرفه ای ماسال در پایان گفت : ما در این مرکز هر روز به دنبال راهکار تازه برای حل مشکلات و کمک به شهروندان هستیم.

انتهای پیام /


يک ديدگاه

  1. صرفا جهت خنده گفت:

    پولی مگه باقی مانده وام بدهند وام نه دام