به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ماسال، با وجود اينكه گيلان قطب كشاورزي است و ۳۹/۵ درصد اشتغال گيلان ۴۸ درصد اشتغال تالش در بخش كشاورزي است اما گيلان هيچ نماينده اي در كميسيون كشاورزي، آب و منابع طبيعي مجلس ندارد. با اين اوصاف بايد ديد كه آينده كشاورزي گيلان به كجا خواهد رسيد. آيا حضور ۵ نماينده گيلان در كميسيون اقتصادي مجلس ضرورت بيشتري دارد يا حضور در كميسيون كشاورزي؟
استان گیلان در بخش کشاورزی بهترین موقعیت را در زمینه اشتغال دارد و از طریق توسعه ظرفیتهای این بخش چند هزار فرصت شغلی جدید ایجاد می شود . روند بهره وری در بخش کشاورزی نسبت به صنعت و خدمات همواره رو به افزایش است . با توجه بیشتر به امر سرمایه گذاری و مدیریت در بخش کشاورزی قابلیت های زیادی برای جبران شکاف درآمدی در جوامع روستایی به طور مستقیم و غیر مستقیم می تواند ایفا نماید.
بخش کشاورزی می تواند در زمینه های مختلف گوناگونی شغل ایجاد نماید . فعالیت های مرتبط با بخش کشاورزی در سه حوزه متفاوت تولیدات کشاورزی ، تولیدات صنعتی – کشاورزی و خدمات کشاورزی قابل دستهبندی است . پر ظرفیت ترین فعالیت ها برای اشتغال مستقیم در بخش کشاورزی مربوط به فعالیت های زراعت گلخانهای و زیرپلاستیک ، آبزی پروری ، دامپروری صنعتی و نیمه صنعتی ، مرغداری و پرورش طیور ، باغداری و صنایع جانبی کشاورزی (صنایع دستی ) بوده است (http:// (goldoost.blogfa.com/post/2 .
با توجه به مراتب بالا به نظر مي رسد گيلان بايد حداقل يك نماينده در كميسيون كشاورزي، آب و منابع طبيعي مجلس مي داشت تا زمينه لازم براي ايجاد اشتغال در بخش كشاورزي در سطح استان بيشتر فراهم مي شد.
انتهای پیام/