به گزارش ماسال نیوز به نقل از «روابط عمومی جشنواره فیلم عمار» در ابندای این مراسم فرزند شهید آژند آیاتی از قرآن را قرائت کرد و سپس کلیپی با عنوان «سلام جشنواره» برای حاضران در سالن همایش نمایش داده شد.
در بخش بعدی برنامه نادر طالب زاده دبیر هفتمین جشنواره مردمی فیلم عمار پشت تریبون قرار گرفت و در سخنانی، گفت:
طالب زاده: انقلاب اسلامی را باید با زبان هنر کمک کرد
نادر طالب زاده، با بیان این که خدا را شاکریم که فرهنگ فیلمسازی میان جوانان متعهد انقلاب اسلامی توسط جشنواره عمار و دیگر مراکز فیمسازی و مستندسازی جاری شده است، اظهار داشت: انقلاب اسلامی را باید از طریق هنر کمک و حمایت کرد؛ چرا که این مسیر تحول بسیار به همراه دارد و بعضا یک مستند چند برابر از سخنان ۱۰ وزیر تأثیر دارد.
وی با اشاره به شبکه های تلویزیونی و عرصه فضای مجازی که در دست بچه های انقلاب است، گفت: خوشبختانه خروجی آثار بچه های انقلاب دیگر محجور نمی ماند و بسترهای فراوانی برای پخش آن ها وجود دارد و با استقبال بسیار خوبی هم همراه می شود.
وی با بیان این که جشنواره عمار با تربیت مستندسازان و کارگردانان متعهد، خدمتی بزرگ به انقلاب اسلامی کرده است، اظهار داشت: این فیلمسازان با تشکیل گروه ها و مؤسسات به الگویی تبدیل شدند که نمونه آن را نه در ایران و نه در جای دیگری از جهان می توان مشاهده کرد.
نادر طالب زاده با اشاره به پیشرفت های روز افزون جشنواره عمار تصریح کرد: از دوره دوم افراد مختلفی که بنده را می دیدند این پیشرفت ها را تبریک می گفتند و بحمدالله هر ساله شاهد افزایش کمی و کیفی آثار جشنواره هستیم.
وی با بیان این که حضور و دعای شما حاضران و خانواده های شهدا پشتیبان فیلمسازان انقلابی است، گفت: جنگ نرم نیاز به ابتکار عمل و نوآوری دارد و جوانان با فن و تکنیک خود تحولات وضعی جامعه را به عرض مردم برسانند.
نادر طالب زاده با بیان این که در برهه کنونی دشمنان ایران اسلامی با خودشان درگیر شده اند و زمان رشد و ترقی ایران اسلامی است، اظهار داشت: فرصتی برای جوانان پدید آمده تا با سوژه یابی های بی نظیر خود داشته ها و دستاوردهای انقلاب را به رخ بیگانگان بکشند.
در ادامه این مراسم از برنامه کلیپ معرفی هیات داوران بخش های «مقالات و نقد سینمایی»، «لوح نگار» «تیزر و پوستر» پخش شد و سپس برگزیدگان این بخش ها مورد تقدیر و تجلیل قرار گرفتند.
هیئت داوران در بخش مقالات و نقد و پژوهش های سینمایی ضمن تقدیر از اثر « حل وفصل کاذب بحث واقعی » به نویسندگی آقای « محمد رضوانی پور» و اثر « آسیب شناسی اقتباس از خاطرات دفاع مقدس برای نگارش فیلم نامه بررسی موردی سریال سیمرغ» به نویسندگی «محدثه پور زنگی آبادی»، لوح تقدیر این بخش را تقدیم میکند به اثر« مبنای فطری سینمای دینی (تبیین مبانی نظری شهید آوینی)» به نویسندگی آقای «مرتضی راوش » تقدیم می کند.
هیئت داوران در بخش لوح نگار ضمن تقدیر از اثر « سلسله نشست رویش فرهنگی هدف گیری، برنامه ریزی و مدیریت فرهنگی از منظر مقام معظم رهبری» به نویسندگی آقای « حمزه جعفری » و اثر «تربیت اقتصادی کودک » به نویسندگی «پریسا میرزایی»، لوح تقدیر این بخش را به اثر «فتح خرمشهر » به نویسندگی آقای «جواد خدابین » به دلیل پرداختن به یک موضوع جدید و ارائه تحلیل های مستند تقدیم کرد.
همچنین در بخش تیزر و پوستر هیئت داوران ضمن تقدیر از تیزرهای «هنگامه» به کارگردانی آقای «مجید رستگار» ، «نبرد پالمیرا» به کارگردانی آقای «ساسان فلاح فر» و «بزرگ سرزمین کوچک» به کارگردانی «محسن نجفی مهری»، فانوس این بخش را به تیزر تبلیغی «رویای نیمه شب» به کارگردانی آقای «اصغر عباسی» اهدا کرد.
این هیئت داوران همچنین از پوستر های «سرباز» به طراحی آقای «علی کیوان»، «رویای بازگشت» به طراحی آقای «ثارالله فرخ» و «هزار و چهارصد و تنها» به طراحی آقای «اسماعیل چشرخ» لوح افتخار این بخش را به پوستر «مرکز دنیا» به طراحی آقای «محمد صادق حیدری» اهدا کرد.
دستکش ننه عصمت به محسن اردستانی رسید
در ادامه این مراسم جایزه دستکش ننه عصمت که همه ساله به فیلمسازان جبهه فرهنگی انقلاب اهداء می شود، به محسن اردستانی تعلق گرفت.
او پیش از دریافت جایزه در سخنانی گفت وقتی وارد فضای رسانه شدم آمدم که ثواب ببرم. مستند «در حصار» را ساختم برای این که بیان کنم ۳۰ هزار شیعه در فوعه و کفریا در محاصر هستند. دعا کنید تا از این محاصره خارج شوند در اختتامیه جشنواره گذشته که وصیت نامه آقا سلیم خوانده شد ولی هنوز پیکر او به ایران بازنگشته است؛ دعا کنید عاقبت بخیر شوم و فیلم بلند داستانی را که می خواهم بسازم.
در ادامه ضمن پخش کلیپی از حاج آقا ابوالقاسم صدیقی فردی که مقام معظم رهبری در سخنرانی مشهور خود معروف به عوام؛ خواص از او یاد کرده بودند این چهره مردمی به بالای سن آمد و ضمن یاد خاطره ای از تبعید رهبری به ایرانشهر جایزه دستکش ننه عصمت را به محسن اردستانی تقدیم کرد.
در ادامه این مراسم از برگزیدگان بخش فیلم ما تقدیر به عمل آمد؛ هیئت داوران این بخش ضمن تقدیر از اثر «نهال» به کارگردانی آقای «وحید صیرفی افخم» بدلیل نشان دادن تصویری بدیع از فعالیت های قرآنی در فضای شهری لوح تقدیر این بخش را به اثر «آرزوها گم میشود» به کارگردانی خانم «غزل شیخ زاده» بدلیل پرداخت دانش آموزی به یک مسئله راهبردی و اثر «صفرکیلومتر» به کارگردانی آقای «امیدحنطوش زاده» بدلیل رعایت اصول و قواعد سینمای مستند در یک مسئله بومی اهدا کرد.
همچنین فانوس بخش فیلم ما به اثر «خداحافظ رفیق» به کارگردانی آقای «بنیامین رحیمی» به دلیل پرداخت مبتکرانه و خلاقانه به شهدای مدافع حرم تقدیم شد و در نهایت هیئت داوران یکی از آثار را شایسته دریافت جایزه ویژه این بخش را اعلام کرد و فانوس ویژه جشنواره را به اثر «اسوه» به کارگردانی خانم «محدثه باقری» و آقای «علی سرو» بدلیل تلاشی متفاوت برای رساندن دختری قهرمان به آرزوی خود و ارائه تصویری تأثیر گذار از دختران و همسران برومند شهدای مدافع حرم اهدا کرد.
سپس بهترین آثار بخش نماهنگ نیز معرفی شدند که هیئت داوران هیئت داوران ضمن تقدیر از اثر «آزادی» به کارگردانی آقای «مهران علوی» و اثر «مرکز دنیا» به کارگردانی آقای «محمد صادق حیدری» به دلیل خلاقیت تصویری و فرم روایت جذاب ، لوح تقدیر این بخش را به اثر «تخریب بهشت» به کارگردانی آقای «حسن حبیب زاده» به دلیل جسارت در انتخاب موضوع و توفیق در ارائه مطلوب تقدیم کرد.
همچنین هیئت داوران فانوس این بخش را به نماهنگ «سپر» به کارگردانی «وحید امینی» تقدیم کرد و جایزه ویژه خود را به دلیل کارگردانی دو نماهنگ برجسته این دور به نماهنگ های «اربعین تا اربعین» و «ارغوان» به آقای «مهدیار عقابی» تقدیم کرد.
انگشتر شهید در دستان کارگردان دایو
بنا براین گزارش، در بخش تازه ای از جشنواره عمار خانواده شهدا یادگاری هایی از فرزندان شهیدشان به کارگردانان آثاری برجسته اهدا کردند.
مادر شهید موسوی زاده، در اقدامی قابل توجه و همزمان با ایام عملیات کربلای ۴ سوغاتی که سال ها پیش برای فرزندش از سفر مکه آورده بود به همراه انگشتری به یادگار مانده از همسرش را به عنوان تقدیر به حسین دارابی کارگردان اثر دایو که با موضوع شهدای غواص ساخته شده است، اهداء کرد.
حسین دارابی پس دریافت این جایزه مردمی از مادر شهید بزرگوار موسوی زاده تشکر کرد و گفت: این انگشتری خواهد بود که برای من خیلی ارزشمند است و انشاء الله فرزند شهید ایشان در بهترین نقاط بهشت جای بگیرند.
وی افزود: امیدوارم، جشنواره مردمی فیلم عمار، همانند سالهای گذشته بهتر و باشکوه تر برگزار شود و از باشگاه فیلم سوره که کمک کردند این فیلم با همه سخنتی ها و مشقات آن ساخته شود تشکر می کنم.
در بخش دیگری از این مراسم مادر سه شهید خالقی پور، چفیه ای که سال ها و در عملیات های مختلف بر گردن یکی از فرزندانش، رسول خالقی پور قرار داشت به عنوان جایزه مردمی دوم در جشنواره عمار اهدا کرد که البته معرفی برنده جایزه به اختتامیه عمار موکول شد.
مادر شهیدان خالقی پور پس از اهداء چفیه خود در سخنانی گفت: خدا را شکر می کنم که پنج سال است در جشنواره مردمی فیلم عمار شرکت می کنم. ولی دلم مقداری آزرده است زیرا چهارسال با حاج آقا به این جشنواره می آمدم ولی امسال به تنهایی آمدم زیرا همسرم به فرزندان شهیدش پیوست.
وی افزود: جشنواره مردمی فیلم عمار با تمامی جشنواره ها فرق دارد، زیرا جشنواره های دیگر بیشتر به مادیات توجه می کنند ولی جشنواره عمار مردمی است و در آن از مادیات هیچ خبری نیست و هر چه هست مردمی بودن است.
مادر شهیدان خالقی پور، گفت: چفیه ای که در این مراسم هدیه دادم یادگار دومین فرزند شهیدم رسول خالقی پور است که ازسال ۶۲ تا ۶۷ که به شهادت رسید در تمامی عملیات ها به گردن داشت و به همین دلیل برای من به عنوان یک مادر بسیار ارزشمند است؛ چراکه چفیه ها پرچم های جبهه مقاومت اند و شما که در این مراسم حضور دارید پرچم ها و عمودهای مقاومت هستید و این چفیه ها همچنان که در هشت سال دفاع مقدس بر گردن رزمندگان بود امروز هم بر گردن مدافعین حرم است.
وی خطاب به مستند سازان گفت: در مستند ها و فیلم های خود راه و مسیر شهدا را به نسل های آینده نشان دهید زیرا مسئولیت سنگینی در قبال شهدا دارید.
مادران شهیدان خالقی پور با اشاره به گزارش های منتشر شده از زندگی کارتن خواب ها در قبرستان ها گفت: این گزارش ها خیلی دلخراش بود و از مسئولین خواهش می کنم که به آن ها کمک کنند. از شهرداران هم می خواهیم محل هایی را در نظر بگیرند که در شب های سرد زمستان پناهی برای کارتن خواب ها باشد.
پس از این مجری افتتاحیه جشنواره عمار شماره پیامک ۳۰۰۰۴۵۵۰ را برای کسانی که قصد دارند به این افراد کمک کنند معرفی کرد و از آنان خواست تا کلمه «عماربار» را به این شماره پیامک کنند.
در ادامه این مراسم پذیرایی تهیه شده توسط زنان صدخرو سبزوار بین حاضران توزیع شد و در حین توزیع این پذیرایی خیرالنساء صدخروی مسئول تیم پشتیبانی از جنگ در روستای صدخرو که ۹۰ سال سن دارد گفت: ما هر کاری که می توانستیم برای جبهه انجام دادیم و از اول بودیم تا آخر هستیم و امیدوارم به زودی امام زمان (عج) ظهور کنند.
فرزند مرحومه دباغ: خودمان را تربیت کنیم تا به کشورمان آسیب نرسد
در ادامه این مراسم در چهلمین سالروز رحلت بانو دباغ از فعالان مبارزه با رژیم ستم شاهی تقدیر شد و خانم فرزانه دباغ در سخنانی با اشاره به سخنان رهبرمعظم انقلاب مبنی بر سبک زندگی اسلامی در خانواده های ایرانی اظهار داشت: به لطف خدا ما در خانوده ای مکتبی و مذهبی تربیت شدیم که مادر مرحوممان نقش مهمی در این تربیت داشتند و استاد وی آیت الله سعیدی که به بدترین شکل شکنجه و به دست ساواک شهید شد و همین طور استاد مجتبی صالحی خوانساری که به دست منافقین ملعون به شهادت رسید نقش مهمی در مسیری که مادر داشت را ایفا کردند.
وی با بیان این که مرحومه دباغ مادر انقلاب بود به تعبیر رهبرمعظم انقلاب حقیقتا خستگی ناپذیر بود، خاطرنشان کرد: مرحومه دباغ در دو دنیا آبرومند بودند و از همه می خواهم دعای جمع این باشد که مادران شهدا همه ما را شفاعت کنند.
در ادامه این مراسم بهترین های برنامه تلویزیونی عمار مشخص شد که بر اساس اعلام دبیرخانه جشنواره عمار، هیئت داوران ضمن تقدیر از « گنج ( ۱۳ آبان) » به تهیه کنندگی آقای «محمد حسین بزرگی راد» و «اینارو جدی بگیر (تخلیه تلفنی )» به تهیه کنندگی آقای «جواد فتحی» ، لوح افتخار این بخش را به اثر «انقلابیمیز» به تهیه کنندگی آقای «روح الله رشیدی» و اثر «وطن دار» به تهیه کنندگی آقای «محسن اسلام زاده» تقدیم کرد.
همچنین فانوس این بخش به اثر «ثریا» به تهیه کنندگی آقای «محسن مقصودی» و به اثر «هم قصه» به تهیه کنندگی آقای «حسین همازاده» تقدیم شد.
دربخش دیگر این مراسم و در بخش فیلمنامه «داستانی کوتاه» هیئت داوران ضمن تقدیر از «فاطمه آیینی» نویسنده «سطل آشغالهای ضد حریق» لوح تقدیر این بخش را به «محمد حسین امانی همدانی» برای نویسندگی اثر «پشه ی هستهای» تقدیم کرد. همچنین در بخش فیلمنامه «پویانمایی» هیئت داوران لوح تقدیر این بخش را به «احسان مرادی» برای نویسندگی اثر «شمع ها و آدم ها» اهداء کرد.
همچنین در بخش فیلمنامه داستانی بلند هیئت داوران ضمن تقدیر از آقای «مهدی رمضان پور» نویسنده اثر «خدمت و خیانت» لوح تقدیر این بخش را به آثار «خبرنگاری ایتالیایی» به نویسندگی «محمد دیندار» به دلیل رویکرد تهاجمی حقوق بشر و همچنین «مشعل پنج» به نویسندگی «اکبر روح» بدلیل پرداخت خلاقانه به حوزه اقتصاد مقاومتی تقدیم کرد. در ضمن فانوس این بخش به دلیل «به تصویر کشیدن مبارزه برای حفظ و نگهداری از میراث فرهنگی هویتی» به «مرتضی مصاحب نیا» برای فیلمنامه «شهاب الدین» اهداء شد.
محسن اسلام زاده، تهیه کننده برنامه وطن دار، با بیان این که این برنامه، برنامه ای با موضوع مهاجران افغان بود که با همکاری تعدادی از همین مهاجرین ساخته شد، اظهار داشت: من به نمایندگی از مهاجرین افغان اینجا هستم و امیدوارم نگاه به مهاجرین عوض شود.
محسن مقصودی پس از دریافت جایزه خود گفت: این جایزه را به شهید احمدی روشن تقدیم می کنم نه به خاطر پلمپ تلاش های شهیدان هسته ای بلکه به این خاطر اینکه وی ثابت کرد زمانی که همه محافظه کاران و از نفس افتادگان در مقابل فشارها کم می آورند می توان در برابر تحریم ها ایستاد و آنها را درهم شکست و نسل ما و جوانان این را ثابت کردند.
وی با رد شایعه ای مبنی بر توقف پخش برنامه ثریا تصریح کرد: ان شاالله و به یاری خدا و با دعای شما مردم عزیز در مسیر عدالت خواهی و در خدمت رسانه ملی خواهیم بود.
حسین همازاده تهیه کننده برنامه تلویزیونی همقصه نیز در سخنانی گفت: جشنواره عمار در سرمای زمستان برگزار می شود و گرمای هدیه ای که به من داده شد را به مناطق جنگ زده در سوریه، یمن و صنعا هدیه می کنم. کودکانی که بهترین و شیرین ترین لحظات زندگی خود را با بمب و جنگ مرگ سپری کردند می خواهد در فوعه و کفریا باشه یا مضایا و ای کاش مرده بودیم و نمی دیدیم در کنار برج های سرمایه داری افرادی شب را در گور صبح می کنند و جالب اینجاست آن هایی که کثیف ترین مدل های سرمایه داری را دنبال می کنند امروز برای آن ها اشک تمساح می ریزند.
پایان خبر