چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ , 15 January 2025

تاریخ انتشار : ۲۷ شهریور ۹۱
ساعت انتشار : ۷:۰۷ ق.ظ
چاپ مطلب
در گفتگو با ماسال نیوز مطرح شد؛

برنج گوهر و نارضایتی گسترده کشاورزان

ماسال نیوز: با گذشت بیش از دو سال از کشت رقم پر محصول برنج گوهر در شالیزارهای شهرستان ماسال، نارضایتی گسترده ای از کشت این رقم از برنج در بین شالیکاران ایجاد شده است با این وجود، ریاست سازمان جهاد کشاورزی استان، بدون در نظر گرفتن نارضایتی ها، وعده افزایش سطح زیر کشت این رقم جدید برنج را میدهد

شالیزار برنج نشای برنج برنجکاری زنان برنجکار

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی ماسال، تعداد زیادی از کشاورزان در گفتگو با خبرنگار ماسال نیوز بیان داشتند که از کشت برنج گوهر SA13 رضایت ندارند و در سالهای آینده این رقم از برنج را کشت نخواهند کرد.

این کشاورزان، برنج گوهر را بسیار ضعیف در برابر آفات دانسته و گفتند این رقم برنج، نیاز به مراقبت شدید دارد.

داریوش نصرتی یکی از شالیکاران بخش شاندرمن می گوید: در زمینه کشت این رقم به جهاد کشاورزی اعتماد کردیم ولی متأسفانه این اعتماد ما منجر به ایجاد خسارت زیاد به ما شد. وی می گوید: محصول دهی گوهر در مزرعه ایشان هیچ تفاوتی با برنج با کیفیت هاشمی نکرده است. این در حالی است که قیمت این برنج، بسیار پایین تر است و برای بازاریابی آن نیز مشکلات بسیار فراوان وجود دارد. وی خاطرنشان کرد: کاه برنج گوهر نیز خریدار ندارد و متأسفانه برنج کوبی ها نیز این شالی را قبول نمی کنند.

نصرتی در مورد کشت برنج تأکید می کند: من تنها بر اساس فرمایش رهبری مبنی بر تولید ملی و نظر کارشناسان جهاد دست به کشت این رقم پر محصول زدم. ولی متأسفانه نظر کارشناسان جهاد در این مورد با نتایج کار بسیار متفاوت بوده است.

رحمان پور دیگر  شالیکاری است که مبادرت به کشت این رقم پر محصول نموده است. وی مسئول خسارت وارده به خود را جهاد کشاورزی می داند و می گوید: ما فریب وعده های جهاد کشاورزی را خوردیم. وی گفت جهاد به ما دعده خرید تضمینی داده بود در حالی که هیچ خریدی فعلا وجود ندارد. وی که در ۸۰۰۰ متر مربع از شالیزار خود رقم گوهر را کشت کرده است می گوید بخش اعظم درآمد خانواده از همین مزرعه بدست می آید ولی متأسفانه محصول بدست آمده هیچ خریداری ندارد.

بهرام فرجزاده شالیکار روستای پاشکم نیز جهاد کشاورزی را مسئول مستقیم این خسارت می داند و می گوید: جهاد موظف است خسارات وارده به ما را جبران کند. وی که دو هکتار از شالیزار خود را به برنج پر محصول گوهر اختصاص داده است می گوید: جهاد کشاورزی خرید محصول را ضمانت کرده بود و کارشناسان جهاد تضمین کرده بودند که محصولی یش از دو برابری را نسبت به رقم های محلی بدست آوریم.

فرجزاده گفت: بذر دریافتی از جهاد کشاورزی از نامرغوب ترین بذرها بود و متأسفانه بسیار ناخالصی داشت. با این وجود ما تمام مزرعه را بر اساس نظر کارشناسان جهاد کشاورزی شهرستان اداره کردیم ولی متأسفانه محصولی کمتر از سالهای گذشته بدست آمد ضمن اینکه محصول مزرعه من هیچ خریداری ندارد.

با وجود همه این نارضایتی ها، رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان در گفتگو با خبرنگار ایسنا گفت:سال زراعی آینده صد هزار هکتار از اراضی شالیزاری گیلان زیر کشت رقم گوهر می رود.

مهندس اردشیر روحی  همچنین گفت: رقم گوهر با عملکرد ۸ تن در هکتار موجب افزایش تولید برنج در کشور می شود و حمایت از کشت گوهر حمایت از تولید ملی در بخش برنج است.

این در حالی است که محصول موجود در دست کشاورزان در حال حاضر هیچ خریداری ندارد.

شهبازی از خریداران عمده برنج در این مورد به خبرنگار ماسال نیوز گفت: برنج گوهر فاقد کیفیت مناسب است و بازار این برنج را نمی پسندد. وی همچنین گفت: قیمت این برنج در بازار ماسال و شاندرمن از بین ۶۰۰ تا ۱۰۰۰ تومان بوده است ولی در حال حاضر هیچ گونه خرید و فروشی از این گونه وجود ندارد.

جمالی از دیگر خریداران عمده شالی نیز در گفتگو با خبرنگار ما گفت: در سال جاری هیچ گونه خریدی از شالی گوهر نداشته است و هیچ تصمیمی برای خرید در آینده نیز ندارد.

پایگاه خبری و تحلیلی ماسال بزودی متن کامل مصاحبه با تعدادی از کشاورزان و خریداران برنج را در زمینه کشت رقم پر محصول گوهر منتشر می کند.

انتهای پیام/


    همچنین بخوانید :