پنج شنبه ۰۸ آذر ۱۴۰۳ , 28 November 2024

تاریخ انتشار : ۲۳ بهمن ۹۵
ساعت انتشار : ۹:۵۹ ق.ظ
چاپ مطلب

تشکیل صندوق خرد زنان عشایری در ماسال

یکی از عشایر ماسال با بیان اینکه در حال پشم‌ریسی هستم که با آن لباس می‌دوزند، خاطرنشان کرد: بیش از 50 سال است که اینکار را انجام می‌دهم و از عرضه و فروش آن راضی هستم.

به گزارش ماسال نیوز به نقل از شبستان؛ نقش مهم عشایر در زمینه‌ تولید و اقتصاد کشور بر کسی پوشیده نیست و اهمیت این قشر به اندازه ای است که امام خمینی(ره) فرمودند” عشایر ذخایر انقلابند .

امروز با به وجود آمدن مشکلات و تحریمات اقتصادی شاهد آنیم که عشایر با وجود بهره مندی حداقلی از خدمات و امکانات، هویت و فرهنگ غنی ایران اسلامی را حفظ کرده‌اند و کمترین تاثیر را از تهاجم فرهنگی پذیرفته‌اند.

اقتصاد و درآمد زایی در عشایر به نیرو و توانمندی‌های خود عشایر متکی است به همین دلیل در زمان تحریم‌ها و فشار اقتصادی، این قشر کمترین آسیب را می‌بینند چرا که اقتصاد آنها با نگاه به داخل پایه گذاری شده است.

عشایر می توانند با تولید محصولات دامی و کشاورزی نقش به‌سزایی را در تحقق اقتصاد مقاومتی داشته باشند و در راستای تحقق شعار سال گام بردارند و عشایر در همه زمینه‌های اقتصادی و فرهنگی می‌توانند اسوه و الگوی مناسب و بالنده‌ای برای خودکفایی و خوداتکایی باشند.

در این راستا همزمان با ایام‌الله دهه مبارک فجر، جشن انقلاب اسلامی روستایی عشایری در هتل پاتریس روستای مرکیه شهرستان ماسال با حضور پرشور مسئولان، عشایر و روستاییان برگزار شد.

تشکیل صندوق خرد زنان عشایری در ماسال

غرفه‌های مختلفی از تولیدات مردم عشایر و روستاها در آنجا برپا شده بود که صغری اسماعیلی، دهیار روستای لیپا و مسئول غرفه عشایری به خبرنگار خبرگزاری شبستان از ماسال اظهار داشت: جشنواره جشن انقلاب توسط جهاد کشاورزی، مسئولان فرمانداری، بخشداری ماسال و دهیاران برگزار شده است.

وی با بیان اینکه در این جشنواره تولیدات عشایر برای مردم به نمایش گذاشته شده است، افزود: انواع شیرینی‌های محلی همچون حلوای دنگی که با ابزار چوبی درست می‌شود از جمله تولیدات عشایر در این غرفه است.

مسئول غرفه عشایری، زری نون، لبنیات و پشم‌ریسی که برای دوخت انواع لباس‌ها به کار می‌رود را از دیگر محصولات عشایر در این غرفه دانست و گفت: صندوق خرد زنان عشایری را تشکیل داده‌ایم تا بتوانیم زنان عشایری که زحمت فراوانی برای تولید می‌کشند به صورت توانمند در بیایند.

اسماعیلی با اشاره به اینکه زنان عشایری در اقتصاد و معیشت خانواده نقش بسزایی دارند، تصریح کرد: محصولات عشایری نمونه بارز اقتصاد مقاومتی است که زنان و مردم غیور عشایر آن را به اجرا در آورده‌اند.

زنان عشایری نقش بسیار پررنگی در عرصه‌های گوناگون زندگی دارند

ملکه صفری، یکی از عشایر ماسال با بیان اینکه در حال پشم‌ریسی هستم که با آن لباس می‌دوزند، خاطرنشان کرد: بیش از ۵۰ سال است که اینکار را انجام می‌دهم و از عرضه و فروش آن راضی هستم.

وی اظهار داشت: پشم ریسی یکی از هنرهای کهن زنان این منطقه است که علاوه بر برآورده کردن نیاز خانواده به نخ و پارچه (پارچه های پشمی و کاموا) منبع درآمدی هم برای خود آنان است.

این عشایر ماسالی با بیان اینکه جوانان باید با وجود مشکلات بیکاری که در کشور وجود دارد، به کارهای سنتی روی آورند و برای خود ایجاد اشتغال کنند، افزود: در عشایر زنان نقش بسیار پررنگی در عرصه‌های گوناگون زندگی دارند، به صورتی که بخش عمده‌ای از فعالیت‌های اقتصادی و تولیدی را زنان بر عهده دارند.

عشایر نقش مهمی در اجرای اقتصاد مقاومتی دارند

پریسا راستین، یکی دیگر از زنان که در حال نرخه درست کردن بود، گفت: شغل و درآمد عشایر از تهیه لبنیات است و از بچگی و در زمان اجدادم کار ما تولید لبنیات بود.

وی با بیان اینکه دامداری یکی از اصلی‌ترین شغل‌های عشایر است، تصریح کرد: با وجود این موضوع قطعا عشایر نقش بسیار پررنگی در تولیدات لبنیات کشور و اجرای اقتصاد مقاومتی دارند.

این زن عشایر ماسالی با بیان اینکه عشایر ماسال در فصل بهار و تابستان به کوه‌های اطراف ماسال کوچ می‌کنند، خاطرنشان کرد: عشایر در فصل سرما در روستاهای ماسال با دام‌هایشان زندگی می‌کنند.

راستین با بیان اینکه درآمد اکثر عشایر از راه دام به دست می‌آید، اظهار داشت: مردم عشایر به‌‌ همان روش‌های سنتی گذشته زندگی می‌کنند و بیشتر مایحتاج خود را با دست خودشان می‌سازند.

دنگی، حلوی شیرین و مخصوص ماسال

صمدالله اسماعیلی، اهل روستای لیپا که در حال درست کردن حلوی دنگی است، افزود: بیش از ۵۰ سال است که مشغول به این کار هستم و شیرینی سنتی ماسال درست می‌کنم.

وی با بیان اینکه حلوای دنگی، زری نون،کاکا و … از جمله نان‌ها و شیرینی‌های محلی ماسال است، گفت: گردشگران و مسافران استقبال زیادی از شیرینی‌های محلی ماسال می‌کنند.

اسماعیلی تصریح کرد: مواد لازم برای حلوای دنگی، آرد برنج به اندازه‌ای که میخواهند حلوادرست کنند و دوشاب به اندازه‌ای که آرد را با آن مخلوط کرده وبه صورت خمیر در آورند کره آب شده وگزنه خشک شده برا ی تزیین روی حلوا است.

گفتنی است، عشایر با استفاده از تولیدات داخلی خود از طریق دامپروری و فروش لبنیات در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی گام بر می‌دارند و در خصوص شعار امسال که رهبر انقلاب با عنوان”اقتصاد مقاومتی،اقدام وعمل” نامگذاری کردند ،عشایر از اقشار پیشتاز جامعه هستند.

پایان پیام/