نگاه آزاد- سید رسول منفرد: در انتخاب رییس جمهور، مردم میخواهند کارآمدترین فرد را انتخاب کنند و داراییهایشان را در اختیارش بگذارند تا عدالت ایجاد کند. در واقع این مردماند که به فرد اصلح نیاز دارند نه بالعکس. بنابراین در انتخابات، نباید کاندیدای اصلح دنبال مردم بدود و رأی بخواهد، بلکه وظیفه مردم است که اصلح را به قدرت برسانند.
سیره اهلبیت نیز گواه است که خداوند، مسئولیت به قدرت رسیدن حاکمان را به مردم سپرده است. فرد اصلح، مسئول به نتیجه رسیدن در انتخابات نیست. گاهی، چنین چیزی محال است. حتی اگر کامل ترین انسان باشی ممکن است افکار عمومی، بینماز تصورت کنند! ولی ما موظف به حمایت از اصلح در مقابل دشمنان یا محافظهکاران هستیم حتی اگر سبد رأی نداشته باشد. اتفاقاً مسئولیم برای اصلح، مقبولیت اجتماعی دست و پا کنیم. وگرنه، اگر اصلح، ۲۵ سال خانه نشین شود یا به کربلا کشیده شود و طاغوت حاکم شود، مؤاخذه خواهیم شد. زیان مادیاش هم برای ما مردم است. مثل همین فیش های نجومی از جیب مردم، در جیب کسانی که از مردم رأی گرفتند.
جناحهای سیاسی، اعتراف دارند که در انتخاب گزینه نهایی، رأیآوری مهم است. از این رو، پیروی از دیدگاه آنها، غیرعقلانی و غیردینی است و در اولین گام، باید به این شیوه کافر شد و از افتادن در این سراب، برحذر بود.
مردم، بارها شیرینی حمایت از اصلح را چشیده اند. امام، سال ۲۳ طلبهای گمنام بود و اولین بیانیهاش را صادر کرد، و با حمایت مردمِ دستخالی، تا سال ۵۷، به قدرت رسید. این تجربه، بعدها نیز از جمله در ۳ تیر ۸۴، تکرار شد و مردم بر تحمیلگریِ جناحها و خواصِ صاحب رسانه غالب شدند.
بنابراین، در گام دوم، نباید اعتماد به نفس مردم را تضعیف کرد. مردم، میتوانند بر همه کس فائق شوند.
فعالیت زودهنگام انتخاباتی، تاثیر خاصی ندارد و حتی نتیجه عکس میدهد. مردم دنبال چهره بزرگ یا آشنا نیستند، بلکه دغدغه های خود را در کاندیداها جستجو میکنند. روحانی، با فعالیت زودهنگام یا اجماع پیروز نشد بلکه جریان مسلط رسانه ای کشور، طی ۴سال قبل از انتخابات ۹۲، به افکار عمومی همان دیدگاههایی را القا کرده بود که بعداً روحانی بر آنها مانور میداد. مثل نقش تحریم در مشکلات اقتصادی، و نقش سیاست خارجی در تحریم!
احمدی نژاد ۸۴ نیز به لطف جنبش عدالتخواهیِ اوایل دهه هشتاد، و غلبهی گفتمان عدالتخواهی، به پیروزی رسید.
از این رو، حزب الله باید تا قبل از روز تبلیغات، تمرکز خود را بر گسترش گفتمان انقلاب و رفع سوء تفاهمهای مردم از کارآمدی انقلاب قرار دهد و از عقلانیت خود در برابر خیالپردازی دیگران ـ که از جمله در برجام نمایان شد ـ دفاع کند و در این مسیر بر تبلیغات مسجدمحور تکیه کند. در اینصورت، نیاز چندانی به فعالیت مصداقی نداریم و کاندیدایی که بیشترین قرابت را به این گفتمان داشته باشد خودبخود مورد توجه مردم قرار میگیرد.
آفرین …تحلیل بسیاری قشنگی بود …همه برامون شدن منجی الان …احسنت بر سید بزرگوار
سلام شما علیه جبهه مردمی دارید خبر می زنید در حالی که خود را حامی این جبهه می دانید.شما طرز تفکر این جبهه را کفر می دانید واقعا
عملکرد جبهه مردمی تا الان دلنشین نیست با عنایت به این که خودم چشم امید به آن داشتم انتخاب شورای ده نفره آنها آینده ایی روشن را نوید نمی دهد .