به گزارش ماسال نیوز؛ محمود قاسم نژاد فرماندار ماسال صبح امروز در نشست بررسی مشکلات آب روستایی ماسال با حضور مدیر کل آب و فاضلاب روستایی گیلان و نماینده تالش بزرگ با اشاره به ۶ روستایی که از آب روستایی محرومند گفت: ما در روستاهای خانقاهیر، دوله ملال، چسلی، خروم، رزین دول و مشکه شبکه آبرسانی روستایی نداریم.
وی افزود: از مجموع ۹ هزار خانواره روستایی در حال حاضر ۸ هزار خانوار دارای آب روستایی هستند و ماسال از میانگین برخورداری آب روستایی در کشور جلوتر است.
قاسم نژاد میانگین برخورداری کشور در آب روستایی را ۷۶ درصد عنوان کرد و اظهار داشت: ماسال با ۸۳ درصد برخورداری از منوسط کشوری جلوتر است اما با این وجود مشکلاتی در آبرسانی به روستاها از جمله فرسودگی شبکه وجود دارد.
فرماندار ماسال استفاده از اتصالات آزبست در برخی روستاهای ماسال را غیر اقتصادی توصیف و خاطر نشان کرد: در اتصالات آزبست یک شکستگی ساده بالغ بر ۱ میلیون تومان هزینه دارد در حالی که از لحاط بهداشتی هم این اتصالات هیچ برتری ای ندارند.
قاسم نژاد برخی دیگر از روستاهای ماسال را دچار مشکل تنش آبی بیان و گفت: روستاهایی مثل درخانه، سیاهدول، مرکیه، وشمهسرا، مشکه، مهدی خان محله، پیرسرا، اسلطخزیر و … دچار این مشکلات هستند.
وی افزود: ۳ مخزن فرسوده در روستاهای سراکه، نسا و پلنگ سرا هم از دیگر مشکلات شبکه آبرسانی شهرستان هستند.
فرماندار ماسال در خصوص عدم وجود شبکه آبرسانی به روستاهای همجوار شهرستان همچون دوله ملال و خانقاهیر اظهار داشت: حق این بود که این روستاها به واسطه نزدیکی به شهر و وسعت و جمعیت پیش از اینها آبرسانی میشد.
وی با انتقاد از وجود نام این روستاها در لیست ۱۰۰۰ روستایی که در برنامه آبرسانی هستند، گفت: برای این روستاها بالغ بر ۵۹ کیلومتر شبکه آبرسانی نیاز است که اعتباری بالغ بر ۶ میلیارد تومان خواهد برد. طبیعتا این مبالغ با اعتبارات استانی قابل حل نیستند.
محمود شکری نماینده تالش بزرگ نیز در این نشست گفت: برخی از مردم در مراجعاتشان حتی از شبکه گذاری های ۱۰ ساله اخیر هم گلایه دارند که مثلا بجای لوله ۱۰۰ از لوله ۶۰ استفاده شده و در حال حاضر این شبکه توانایی خدمات دهی مناسب را ندارد.
وی افزود: متاسفانه به علت عدم پرداخت حقوق آبداران بحث رفع شکستی ها هم با کندی مواجه است و انتظار دارم اگر قرار است به علت نبود اعتبارات کار مردم بر زمین بماند خیلی شفاف به ما و مردم بگویید تا لااقل مردم در هزینه ها سهیم شوند و این مشکلات حل شود.
شکری با اشاره به هزینه های سنگین آبرسانی گفت: این هزنه ها باید از محل صندوق توسعه ملی برای مناطق محروم تامین شود و شهرستان ماسال و رضوانشهر کلا جز مناطق محروم هستند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیاز به بیل مکانیکی از سوی اداره آب و فاضلاب روستایی شهرستان را جدی قلمداد کرد و گفت: اگر اداره کل استان توان این کار را ندارد به ما اعلام کند تا به صورت کشوری پیگیر دریافت اعتبار برای خرید این ماشین آلات شویم.
محبعلی رنجور مدیر کل آب و فاضلاب روستایی گیلان نیز در این نشست با اشاره شکستگی ها و رسیدگی سریع به این موارد گفت: قانون گذار تاکید کرده است که موارد این چنینی توسط پیمانکار خصوصی انجام شود. متاسفانه برای مدتی پیمانکاران که زیر مجموعه ما هستند معوقاتشان را دریافت نکردند و عملا کار ول شد. آبداران مطالبات عقب افتاده داشتند و کارها عقب افتاد.
مدیر کل آبفار گیلان ضمن گلایه از عدم تخصیص اعتبارات تعیین شده گفت : بخشی از اعتبارات تعیین شده عملا صفر درصد تخصیص یافت.
وی افزود: ما در حال برنامه ریزی هستیم و به طور مشخص تعیین خواهیم کرد که در سال ۹۶ مثلا این ۶ روستا را حل کنیم. میتوانیم قول دهیم که تا پایان برنامه ششم توسعه حالت استانداردی در شبکه روستایی ماسال ایجاد کنیم. همین هفته برنامه ۵ ساله را با نام دقیق روستاها به نماینده محترم اعلام میکنیم.
رنجور هزینه های آبرسانی را بالا دانست و تاکید کرد:در حال حاضر در گیلان برای هر متر مکعب آب ۷۰۰ تومان هزینه می شود در حالی که مبلغ دریافتی از مردم ۱۵۰ تومان است. ما در سال تنها در گیلان ۲۰ میلیارد تومان به علت تفاوت مبلغ هزینه کرد و مبلغ دریافتی زیان می دهیم. این درحالی است که کمکزیانِ داده شده به ما تنها ۵ میلیارد تومان است. حل این مشکل هم توجه نمایندگان مجلس را می طلبد.
وی در خصوص مطالبات پیمانکاران گفت: قول میدهم که در سال ۹۶ وضعیت بهتر شود و انشاالله بتوانیم مثل بسیاری استان های همجوار قراردهای تیپ مان با پیمانکاران را تغییر داده و وضعیت آبداران را بهبود ببخشیم.
مدیر عامل آب و فاضلاب روستایی گیلان وصول مطالبات این اداره از مردم در گیلان را ۳۰ درصد اعلام و گفت: در ماسال خوشبختانه این میزان ۴۴ درصد است. مطالعات ما نشان می دهد که عموما تیپ روستایی منطقه در وصول مطالبات موثر است.
وی هزینه های آبرسانی در گیلان را نسبت به برخی استان ها بسیار بالاتر بیان کرد و گفت: متاسفانه در تصمیم گیری های کلان جمعیت سر ریز در گیلان محاسبه نمی شود. در حالی که گیلان به نوعی میزبان کل کشور است و در برخی مقاطع جمعیت بسیار زیادی از کشور در مناطق روستایی و ییلاقی این استان حضور دارند.
انتهای پیام /
[…] رنجور مدیر کل آب و فاضلاب روستایی گیلان نیز در نشستی که ۱۸ اسفند ۹۵ در فرمانداری ماسال داشت به این خبر واکنش نشان داد و گفت: قول میدهم که در […]
[…] رنجور مدیر کل آب و فاضلاب روستایی گیلان نیز در نشستی که ۱۸ اسفند ۹۵ در فرمانداری ماسال داشت به این خبر واکنش نشان داد و گفت: قول میدهم که در […]