پایگاه خبری تحلیلی ماسال، قصد دارد تا فرا رسیدن ایام انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا، با فعالین سیاسی شهرستان مصاحبه هایی تدارک ببیند تا ضمن معرفی این فعالین، نظرات آنان درخصوص موضوعات مختلف با مردم در میان گذاشته شود.
این مصاحبه، دومین سری از مصاحبه های انتخاباتی ماسال است که با مجتبی حیدری از فعالین سیاسی و رسانه ای شهرستان،تدارک دیده شده است.
فعالین سیاسی علاقه مند به به طرح دیدگاه های خود از طریق این پایگاه خبری می توانند با شماره ۰۹۱۱۹۸۲۶۳۹۳ تماس حاصل نمایند.
***
ماسال نیوز: برای شروع مختصری خودتان معرفی بفرمایید.
با عرض سلام و خسته نباشید بنده مجتبی حیدری کارشناس ارشد علوم سیاسی گرایش مطالعات روسیه و مدرس دانشگاه پیام نور هستم.
ماسال نیوز: هر چند ما به عنوان فعال سیاسی با شما مصاحبه میکنیم اما شنیده ایم که قصد ثبت نام هم دارید. همینطور است؟
برای ورود به عرصه انتخابات شورای شهر برنامه داشتم ولی نه در این برهه از زمان، بلکه در فرصتی مناسب تر. ولی با توجه به جو به وجود آمده ومشاهده یکسری مسائل و لابی هایی که در تلاشند فارغ از هرگونه فکر و اندیشه به کرسی شورا برسند، تصمیم گرفتم وارد این عرصه بشوم. اگر با رایزنی ها و مشاوره با دوستان و نزدیکان به قطعیت برسم بعد از ثبت نام در انتخابات این راه را دنبال میکنم.
ماسال نیوز: منظورتان از جو موجود چیست؟ چه مسایل و مشکلاتی مد نظرتان است؟
خب دارم می بینم که دارد به مردم این شهر اجحاف میشود و این تصمیم اولیه به همین خاطر بوده است. شورا باید از افراد متخصص و متعهد به ضرورتهای روز تشکیل شود. مثلا در اولین قدم میشود روند اشتباه شهرسازی را متوقف کرد. ساماندهی شهر از شهرسازی مهمتر است. در شهر ماسال این همه جوان تحصیل کرده و متخصص عمرانی داریم. کافی است از این پتانسیل بالا استفاده کرده و نظر مشورتی بخواهیم. ولی متاسفانه خجالت میکشیم در اموری که تخصص نداریم از افراد مطلع و آگاه مشاوره بگیریم.
ماسال نیوز: درباره شورای های تشکیل شده در ماسال تاکنون بگویید. از دید شما چه نقاط ضعف و قوتی داشته اند؟
با احترام به همه این عزیزان نگاه کنید به شورای اول تا امروز؛ کدامیک به مردم که ولی نعمت و رکن اصلی جامعه مدنی هستند گزارش کار دادند یا از آنها مشاوره خواستند؟ مگر همین مردم نبودند که آنها را بر مسند شورا نشاندند؟ پس چرا این مردم از گردونه تصمیم گیری حذف شدند؟
یادم می آید در شورای اول فضای بازتری حاکم بود و همه کاندیدا بودند ولی هیچکس طرح و برنامه ای نداشت. این فضا سالیان سال به ضرر شهر تمام شد. در دوره های بعدی وضع به همین منوال بود تا با شروع ساخت و سازها و توسعه شهر اوضاع شهرداری متفاوت شد و توانست مدل جدیدی از مدیریت شهری را تجربه کند. ولی بعد از دوره اول در دوره های بعد شورا رفت زیر بلیط شهرداری که از خود شورا بزرگتر بود و این یعنی حذف فرایند مدیریتی و نظارتی شورای شهر.
شورا عالی ترین رکن نظارتی و مدیریتی شهر و پاسدار حقوق مردم شهر است. ولی ما راه را غلط رفتیم.
چرا آقای ایکس در انتخابات برای فلان شخص میلیونی هزینه میکند؟ مگر چه اتفاقی قرار است بیفتد؟ چرا شخصی برای شورا شدن به در خانه ها میرود که اگر به من رای بدهید شهردار را عوض میکنم؟
و این دست حرف هایی که عملا توهین به شعور مردم است. چرا باید در شورا یک گروه اقلیت تشکیل بشود تا نظرات مخالف و شاید عقلانی و کارشناسی عملا حذف شود ؟ چرا نباید شورا به مردم پاسخگو باشند؟ چرا ترس از پاسخگویی وجود داشته باشد؟ مگر نه این است که باید با مردم رو راست باشند؟ فارغ از پاره ای از موارد که قانون آنها را مخیر به پاسخگویی کرده است و نمیتوانند پاسخ مردم را ندهند .پس این وسط تکلیف قول و قرار و انسانیت چه میشود؟ ببینید فکرما در این سالیان به کجا رسیده که تمام دغدغه ما شده آسفالت، شده شرکت در مراسم ختم و این دست مکان ها که جدا از مسئله همدردی، نقاب سیاست بر صورت دارد و هدفی جز همدردی را دنبال میکند.
ماسال نیوز: با این اوصاف نقدهای شما به شوراهای گذشته و شورای فعلی جدی است! برخی معتقدند شورای فعلی عملکرد خوبی از لحاظ عمرانی داشته است. نمیخواهم صحبت هایتان را قطع کنم اما در خلال نقدهایتان به این نظر هم پاسخ هایی داشته باشید.
ببنید اینکه دغدغه ما بشود آسفالت یعنی افول خواسته های مردم. چرا نزدیک انتخابات انقلاب آسفالت شروع شد؟ آسفالتی که انقلابش شروع نشده، باران و تردد با کودتا شکستش دادند و چاله چوله ها باز پیروز شدند؟
چرا در این ایام پارک سازی وکارهای عمرانی شهر شدت گرفته است؟ چهار سال قبل چرا خبری نبود؟ البته بی انصافیست بگوییم کاری نشده. طرح هایی هم انجام شده که خوب بوده و باعث دگرگون شدن چهره شهر شده است.
ولی کارهای بدون کارشناسی و علمی هم کم نبوده و هیجانی بوده است. بودجه هایی که از گوشه کنار میشنیدیم برای بام سبز می آید و برای نمایش یک گریدر و لودر در آنجا چالش مانکن اجرا میکردند که دارد مثلا کار میشود.
چه شد؟ بام سبز که دارد نابود میشود.
چرا اعضای شورا یکبار با صراحت و قاطعیت راجع به پروژه سد لاستیکی و برداشتها صحبتی نکردند؟ برداشت هایی که خارج از محدوده بود و مقدارش مشخص نبود؟ چرا کاندیداهای احتمالی ترس از بیان حقایق دارند و این حقایق آشکار را مطرح نمیکنند؟ این سکوت ها تیم سازی ها برای حفظ قدرت و عدم پاسخگویی ها مردم شهر را مایوس کرده است.
عده ای هم کاملا متعصبانه راه حمایت را پیش گرفته اند.
قرار بود مجمتع تجاری آخر سال افتتاح شود چه شد؟ اصلا چرا باید مجتمع تجاری بنا به شنیده ها به کمیسیون ماده ۱۰۰برود؟ خوهر خواندگی با برلین به کجا رسید؟ طرح دهکده سینمایی چه شد؟
ماسال نیوز: پس انتقاد از وضع موجود یکی از علل اصلی پیش قدم شدن شماست؟
ببینید فارغ از تفکر و اندیشه ام، مجموعه این عوامل باعث شد تصمیم به ثبت نام بگیرم تا به مردم شهرم بگویم آگاهانه تصمیم بگیرند و نه به من، بلکه به جوانان دلسوز شهر خودکه فکری جز خدمت به شهر ندارند فرصت خدمت بدهند. خدمتی صادقانه. مگر این توهین به انسانیت نیست که برای ورود و جلوس بر کرسی شورای شهر، رایِ فکر و اندیشه آنها را بخریم؟ مگر شورا چه دارد که عده ای همانند عصر برده داری فکر مردم را به پشیزی میخرند؟ من میخواهم حقایق را به مردم شهرم بگویم تا بدانندکه چه به آنها گذشته است. هرجاهم نیاز بود از همین مردم کمک بگیرم.
اگر تخلفی شد با همین مردم جلویش را بگیرم. اگر جایی نیاز به مشورت بود از جوانان با دانش همین دیار کمک بگیریم. تا مردم شهر من اینبار به دور از وابستگی های قومی و … آگاهانه و برای آینده فرزندان خود برای یک بار به فرزندان خود اعتماد کنند که جز خدمت هدف دیگری در سرندارند. نه تشنه کرسی شورای شهرند نه سازشکار با افکاری که به ضرر مردمان این دیار باشد.
ماسال نیوز: اگر به مراحل پایانی انتخابات وارد شدید برنامه ی مشخصی در ایام تبلیغات به مردم ارائه خواهید کرد؟
اگر وارد این مرحله شدم حتما از دوستان و اطرافیان مشاوره میگیرم و سعی در ارائه برنامه با کمک دوستان دارم. هدف ما این است که مردم انتخاب آگاهانه داشته باشند و حقایق را برایشان بازگو میکنم.
ماسال نیوز: به مردم قول می دهید که در راستای پاسخگویی شفاف و رفع ابهامات احتمالی، با رسانه ها و مستقیما خود مردم تعامل داشته باشید؟
صددر صد تعامل با رسانه هایعنی پاسخگویی به مردم و تنویر افکار. رسانهها چشمهای بیدار جامعه هستند که میتوانند برای تمام نهادهای اداری، دولتی و مدیریتی نقش مکمل را بازی کنند. کاستی ها را ببینند و انتقال دهند.
ماسال نیوز: آیا گزینه ای برای شهرداری مد نظر دارید؟ چه روالی را رای انتخاب شهردار می پسندید؟
برای انتخاب شهردار نمیشود با یک لیست و چند رای تصمیم گرفت. اعضای شورا باید یک ماه وقت بگذارند و گزینه ها را مورد بررسی قرار بدهند. تحصیلات، تخصص، تعهد، دلسوزی و عملکرد اشخاص در مسئولیت های قبل قابل توجه است.در مورد گزینه شهرداری هم در این شهر از نسل من کم گزینه نداریم که هم دانش و هم پتانسیل لازم برای این پست را دارند. برای پیشرفت باید به نیروی جوان اعتماد کرد و ما این چنینی گزینه هایی کم نداریم. به عنوان مثال دیدیم در میراث فرهنگی بعد از سالیان سال وقتی یک جوان ماسالی که هم نسل ما بود روی کار آمد چه انقلابی در تاریخ کشفیات ماسال رخ داد. این یک نمونه بود.
نظرتان را راجع به این جملات در یکی دو کلمه بفرمایید؛
– ماسال: بهشت گمشده
– رودخانه خالکایی: برباد رفته
– تفکیک از مبدا: شوخی
– باقر کاظمی: مردم قضاوت میکنند
– جلسات پرسش و پاسخ: شته اولس
– مردم: ولی نعمت
– بام سبز : رانش
– محیط زیست : بی مبالاتی
– برجام: آرزو
– آسفالت: بی کیفیت
– پارک محله: انتخابات
– شورای پنجم: مردم قضاوت میکنند
– رسانه: چشم بیدار جامعه
ماسال نیوز: ممنونیم از وقتی که در اختیار ما گذاشتید.
من هم ممنونم بابت این مصاحبه. امیدوارم این تبادل نظرها در مجموع تاثیری در بهبود وضعیت شهرمان داشته باشد.