نگاه آزاد- منوچهر یوسفی: تحلیل شرایط سیاسی کشور ایران شاید کار چندان ساده ای به نظر نرسد. در واقع سیاست چند لایه جمهوری اسلامی ایران که به ظاهر ساده و روان است یکی از پیچیده ترین تاکتیک های سیاسی عصر حاضر را مدل خود ساخته و همواره در شرایط پیچیده یار و یاور انقلاب بوده و دست دشمنان را در پوست گردو گذاشته است.
برای نظام و انقلاب که همواره از نیروهای نامرئی برجسته خویش بهره می برد در فاز اول مهمتر از همه چیز در انتخابات حضور همه جانبه و گسترده مردم است که با چیز دیگر قیاسش مع الفارق است. در واقع در یک اهم و مهم ساده حضور گسترده بر انتخاب اصلح ارجحیت داشته و توان نظام را در وهله اول به خود منعطف می سازد.
اما در فاز دوم و سوم، انتخاب فردی اصلح و انقلابی حتی در شرایط بد انتخاب میان بد و بدتر بوده که باز بد منطقا از بدتر بهتر است. و پس از آن نیز کنترل شرایط پسا انتخابات است که باز هر جریانی که بر روی کار بیاید باید در ریل انقلاب حرکت کند تا برای نظام هزینه آفرینی نکند.
اما امسال انتخابات ریاست جمهوری شاید مدل خاصی از انتخابات را در این چند دهه گذشته تجربه کند که در نوع خود بی سابقه است. حضور رئیس جمهور فعلی با کوله باری از ناتوانی مدیریتی و نارضایتی توده مردم و حرکات پپولیستی روزهای منتهی به انتخاب از یک طرف و نامزد شدن رئیس دولت قبل و دوستان مغضوبش از سوی دیگر که حرف و حدیث فراوانی را در عقبه خود به یدک می کشند و مستقلین و جمنا در قطبی دیگر در نگاه اول شاید هنوز نتوانسته است تنور انتخابات را داغ کند که ترس نظام نیز در همین راستا بی راه نیست.
اما اینکه در آینده چه اتفاقاتی خواهد افتاد شاید پیش بینی آن کار آسانی نباشد. گمانه زنی ها حاکی از رد صلاحیت دوستان دولت قبل یا حتی شاید خود رئیس سابق جمهور باشد که احتمال آن می رود که مرگ سیاسی را برایشان به ارمغان آورد. در حالت دیگر شاید آن سه نفر پیش خود گفته اند احتمال رد صلاحیت آقای بقایی هست اما احمدی میاید ببیند اوضاع چطور است! شرکت در مناظرات شاید برای او یک فرصت بسازد تا برای آینده خود را احیا کند که آنگاه آن شرایط شور و هیجان تا اندکی حاصل میشود و روی دیگر سکه احتمال کناره گیری وی بدلیل بدست آوردن فضای ولایی حاکم بر جامعه است که با همه خاص بودن وی غیر قابل پیش بینی و گاها بد است میان بد و بد تر!
دعوای میان دولت قبل و فعلی در مناظرات و تبلیغات انتخاباتی بهترین فرصت را برای نیروهای انقلابی یا همان تند روها و به اصطلاح اصلاح طلبان ایجاد خواهد کرد تا بتوانند آرام آرام خوشان را بالا بکشند بشرط رسیدن به یک اجماع که شاید کار آسانی برایشان نباشد. و این خلا سیاسی بعد از سه دهه هنوز در بدنه انقلاب حس می شود که چرا نباید برای منافع انقلاب نیروها یک قلب و یک صدا نباشند.
در آخر باید به رصد کردن دشمن و سوء استفاده آنان از شرایط بوجود آمده اشاره کرد که بصیرت فراوان می طلبد تا طعمه شیاطین نشویم و در دام آنان گرفتار نیائیم. شاید ایجاد قطب در میان مردم کشور که تا حدی هم حاصل شده و القای اینکه در صورت انتخاب نشدن گزینه مد نظر آنها(رئیس جمهور فعلی) طبل جنگ در خاورمیانه به صدا در خواهد آمد یک عوام فریبی به تمام معناست.
***
بخش نگاه آزاد به انتشار یادداشت های مخاطبین ماسال نیوز اختصاص دارد. ماسال نیوز محتوای یادداشت های بخش نگاه آزاد را تایید یا رد نمی کند. برای انتشار مقالات خود در این پایگاه خبری با شماره تماس و تلگرام ۰۹۱۱۹۸۲۶۳۹۳ ارتباط بگیرید.
نتيجه تحليل چي شد ؟
دوستان دقت کردید تا الان هرجه رییس جمهور امده آقایان پس از اتمام کار او را ناتوان و ….خطاب کردن ما مردم عادی بقول شماها اخر نفهمیدیم کی باید بیاید که باب سلیقه شما ها باشد فکر نمیکنید با این سیاه نمایی بیشتر مردم نا امید میشن