جمعه ۰۹ آذر ۱۴۰۳ , 29 November 2024

تاریخ انتشار : ۰۸ اردیبهشت ۹۶
ساعت انتشار : ۹:۳۰ ب.ظ
چاپ مطلب
رئیسی در اولین مناظره انتخاباتی:

ما می‌خواهیم حق خود محرومان را بدهیم/شاهد‌ افزایش ۷ واحدی فاصله طبقاتی در سال‌های اخیر هستیم

کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه درباره حاشیه‌نشینی مسئله اولیه آمار است، گفت: اولین گام، بهسازی خانه و مسکن حاشیه‌نشینان است.

به گزارش ماسال نیوز؛ حجت‌‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری عصر امروز (جمعه) با حضور در سازمان صدا و سیما در اولین مناظره  انتخاباتی با موضوع «اجتماعی» که به طور زنده از شبکه اول، شبکه خبر و رادیو ایران پخش می‌شود به سوالات مجری برنامه و رقبای خود پاسخ داد که محور سخنان وی بدین شرح است:

*درباره حاشیه‌نشینی مسئله اولیه آمار است، آمار ۱۱ میلیون مربوط به سال ۹۲ است و شاید در حال حاضر بشود تا ۱۶ میلیون را گفت.

* آمار دقیق حاشیه‌نشینی باید مشخص شود و باید یک بحث علمی تحقیقی کنیم که دلایل حاشیه‌نشینی چیست.

* مثلا کم‌آبی روستایی از علل این موضوع است اما سؤال این است که با کسانی که در حاشیه شهرها سکونت دارند باید چه کنیم.

* اولین گام بهسازی خانه و مسکن حاشیه‌نشینان است و نظام شهری ما باید برای بهسازی آنجا ماموریت پیدا کند.

* مسئله آموزش و بهداشت و مشکلاتی که حاشیه‌نشینان دارند باید به صورت جدی پیگیری شوند.

* تثبیت مالکیت از موضوعات مهمی است که درباره این پدیده باید صورت بگیرد. باید نسبت به سرمایه‌گذاری و حضور صنایع در این بخش دعوت شود.

* سؤال: چه برنامه و راهکاری برای رشد عدالت اجتماعی و کاهش فاصله طبقاتی پیشنهاد می‌کنید؟

* عدالت اجتماعی یکی از اهداف مهم نظام جمهوری اسلامی است و فاصله طبقاتی به هیچ عنوان زیبنده نظام نیست.

* ضریب جینی نشاندهنده این است در سال‌هایی که هدفمندی یارانه‌ها مطرح بوده فاصله طبقاتی کمتر شده اما در سال‌های اخیر شاهد‌ افزایش ۷ واحدی فاصله طبقاتی و رسیدن از ۳۶ صدم به ۴۳ صدم بوده‌ایم.

* این فاصله طبقاتی نشان بدی است و باید حتما مورد توجه مسئولان و دولتمردان قرار بگیرد.

* امروز توجه به طبقه پایین جامعه اولویت است.

* راهکار برون رفت از این وضعیت ایجاب می‌کند که ما یارانه دهک‌های پایین را افزایش دهیم و گام اول افزایش سه برابری دهک پایین است.

* گام دوم توانمندسازی افراد تحت پوشش سازمان‌های حمایتی است و حداقل یک میلیون نفر در سال باید با توانمندسازی از پوشش خارج شوند.

* نسبت به دهک‌های بعد یعنی دهک‌های متوسط باید تسهیلاتی نسبت به شغل، مسکن و درآمد آنها قائل شویم تا فاصله طبقاتی را کمتر کنیم.

* نسبت به مالیات‌ها نیز همینطور است، باید نسبت به حقوق‌بگیرانی که امروز درآمدشان زیر ۳ میلیون است تجدید نظر شود.

* از افرادی که فرار مالیاتی دارند و از آنها با تعبیر یقه سفید یاد می‌شود باید مورد توجه قرار گیرد چرا که زیبنده نیست از همه درآمدها دریافت مالیایت داشته باشیم اما برخی قانون را دور بزنند.

* اگر گام‌هایی در جهت کم کردن فاصله طبقاتی برداشته شود قطعا متناسب با عدالت اجتماعی است.

* اگر اقدام فوری در جهت کم کردن فاصله طبقاتی انجام نشود باید شاهد بحران‌های اجتماعی شویم.

* هیچ مفهومی پس از توحید مانند عدالت فراگیر نیست و باید نسبت به این مورد توجه صورت گیرد.

* آنچه ما شاهد هستیم اجرای برنامه پنجم است اما شاهد بیکاری بسیاری از جوانان تحصیلکرده و تعطیل شدن کارگاه‌ها و واحدهای تولیدی هستیم.

* ما شاهد مشکلات اقتصادی در جامعه هستیم که این فاصله طبقاتی را بیشتر کرده است و بر کسی پوشیده نیست.

* برخی افراد تنها درآمدشان همین ۴۵ هزار تومان یارانه‌هاست، آیا برای این فقر مطلق با چنین درآمدی گذراندن زندگی ممکن است؟

* باید با واقعیت زندگی محرومان سخن بگوییم.

* نسبت به رانت‌ها یا وام‌ها به قول وزیر رفاه ۵۰ درصد مردم که وام نگرفتند اما ۵۰ درصد که وام گرفتند ۵ درصد وام‌های کلان است.

* چرا کارگاه‌ها اعلام می‌کنند ما مشکل نقدینگی داریم، این نقدینگی که در بازار است در دست چند نفر رفته،‌چرا عده کمی باید از تسهیلات بسیاری بهره‌مند شود اما برخی جوانان برای وام ازدواج مشکل دارند؟

* سخن ما این است که دولت باید این فاصله طبقاتی را کم کند و محرومان باید حق خود را بگیرند.

* اگر کسی کاخ‌نشین و کسی کوخ‌نشین باشد زیبنده نظام اسلامی نیست.

* زندگی اشرافی با زندگی محرومان سازگاری ندارد و این همان فاصله طبقاتی است و برنامه‌ریزی دولت باید به سمت کاهش فاصله طبقاتی برود.

* ما حق خود محرومان را می‌خواهیم بدهیم و اینکه گفته شد دولت بزرگ می‌شود در حالی است که ما قطعا باید از تولید حمایت کنیم تا همین الان مشکل‌شان حل شود.

* اساس، توانمندسازی مردم است تا خودشان بتوانند مسکن ایجاد کرده و بافت فرسوده را نوسازطی کنند.

* برای زوج‌های جوانی که می‌خواهند ازدواج کنند باید در مقوله مسکن به آنها کمک کرد.

* ۱۱ میلیون جوان آماده ازدواج در کشور وجود دارد اما دولت گامی برنمی‌دارد.

* ضمن تشکر از زحمات دولت‌ها باید پرسید چه اقداماتی برای زوج‌های جوان انجام شده است؟

* مسکن مهر با همه اشکالاتی که داشت اما ایجاد شد و چشم همه به آن دوخته شده است و سالانه ۶ درصد کار مسکن پیش رفته است و باید زوتر تحویل متقاضیان شود.

* اگر در سال بافت فرسوده بتواند نوسازی و بهسازی شده و تسهیلات مسکن داده شود با کمتر از یک میلیون مسکن در هر سال باز هم عقب خواهیم بود،‌ اگر این کارها صورت نگیرد.

رئیسی در نقد سخنان روحانی: نکته‌ای که آقای روحانی گفت که جوانان باید نشاط و شادمانی داشته باشند را قبول دارم اما وقتی جوانی می‌خواهد ازدواج کند باید کاری کنیم که سریع بتواند تسهیلات بگیرد و ما باید با واقعیات جامعه زندگی کنیم.

* ۷۰۰هزار ازدواج سال می‌تواند به یک میلیون افزایش پیدا کند، وقتی ۵۰۰ هزار نفر پشت نوبت وام ازدواج هستند اگر این مسئله تسهیل شود، این اتفاق می‌افتد.

* برخی افراد بدحساب تسهیلات بانکی میلیاردی می‌گیرند اما یک جوان تنها ۱۰ میلیون برای وام ازدواج دریافت می‌کند.

* پیشنهاد ما برای وام ازدواج با توجه به وضع جامعه ۲۰ میلیون است.

* ۳ موضوع ازدواج،‌ مسکن و شغل با یکدیگر ارتباط دارد که ما باید شاهد یک میلیون شغل در هر سال باشیم و این باید جز برنامه کار دولت باشد.

در نقد سخنان جهانگیری: درباره نظام اداری که با حقوق مردم سرو کار دارد باید نسبت به سلامت آن توجه شود.

* بنده ۱۰ سال در سازمان بازرسی کل کشور مدیریت داشتم و آقای جهانگیری آن موقع وزیر صنایع بود، ما در ۳ نمایشگاه کل دستگاه‌های اداری کشور و وزارتخانه‌ها را نشان دادیم و تمام آسیب‌های اداری کشور را به نمایش گذاشتیم.

* آن نمایشگاه مربوط به سال ۸۳ بود اما آن آسیب‌ها همچنان کسانی را که دغدغه نظام اداری سالم را دارند رنج می‌دهد.

* درباره دولت الکترونیک ۱۵ درصد کار پیش رفته است در حالی که اگر به کمال برسد در شفاف‌سازی مؤثر خواهد بود.

* نظام اداری جز با شفاف‌سازی و نظارت همگانی خود مردم و نقدپذیری، اصلاح نمی‌شود. لذا همه مناقصه‌ها و مزایده‌ها باید شفاف شود و مردم و اصحاب رسانه در جریان قرار گیرند و این در سالم‌سازی نظام اداری مؤثر است.

* شرکت‌های اداری نباید خانه خلوت ادارات باشند، اگر می‌‌گوییم جذب نیرو و وزارتخانه‌ها باید منضبط باشد شرکت‌ها باید همینططور شود بنابراین هم شرکت‌های دولتی و هم نظام اداری باید منضبط شوند.

* مسئله محیط زیست بسیار با اهمیت است و هر توسعه اقتصادی فرع بر محیط زیست است و هر جا که بخواهیم کارخانه بزنیم باید از بعد زیست‌محیطی وضعیت را بررسی کنیم.

* به ریاست محیط زیست مشهد گفتم نباید در حرف شعار دهیم و هیچ درختی نباید قطع و محیط زیست آلوده شود.

* آیا مسئله خوزستان قابل پیش‌بینی، قابل پیشگیری و قابل برخورد مناسب نبود؟

* در مسائلی که امروز در کشور وجود دارد مسئله تهدید محیط زیست بسیار مهم است و نباید عزیزان ما در خوزستان زندگی رنج‌آوری داشته باشند.

* محیط زیست را نه به عنوان محدودیت بلکه باید برای زمینه‌ای برای اشتغال قرار داد و بسیاری از مشاغل همچون کشاورزی و باغداری را می‌توان در حوزه محیط زیست انجام داد.

* ما نمی‌گوییم کمبود آب نیست اما حتما مدیریت آب مسئله ماست و اگر همین آب در کشور مدیریت دقیق شود می‌تواند مشکلات ما را کاهش دهد.

سؤال: برنامه شما در جهت تقویت فرهنگ پهلوانی در محیط ورزشی و مقابله با ارزش‌های اخلاقی در مسابقات ورزشی چیست؟

* ورزش امری بسیار ضروری است. کشور ما استعداد این را دارد که در ورزش حرفه‌ای، قهرمانی بر ورزش همگانی و آموزشی مقام بالایی داشته باشد.

* در ورزش همگانی که خود مردم در آن حضور دارند و با حمایت دولت آن را دنبال می‌کنند.

* دولت باید در بحث ورزش قهرمانی که بسیار اهمیت دارد، سرمایه‌گذاری کند.

* بسیاری از کشورهای آمریکای لاتین از جمله برزیل و آرژانتین که نام‌آور شده‌اند از طریق ورزش کسب درآمد می‌کنند.

* ورزش پهلوانی و ورزش قهرمانی باید برای دولت یک اولویت جدی تلقی شود و برای این بخش سرمایه‌گذاری کنند وجوانان نیز حامی این بخش هستند.

* وظیفه دولت است که در سرمایه‌گذاری قهرمانی کاملا جامعه را با نشاط نگه دارد و طوری عمل کند که اقتصاد ورزش کارآمد باشد و ما در عرصه‌های مختلف مدال‌آورانی داشته باشیم.

* یکی از مظلومیت‌های جمهوری اسلامی و نظام ما این است که دولت‌ها بعد از پایان کار خود حالت اپوزیسیون می‌گیرند در حالی که باید درباره ۴ سال عملکرد خود به مردم پاسخگو باشند، اینجا اصلا بحث اصولگرایی و اصلاح‌طلبی نیست.

* باید یک میلیون مسکن درست شود و این متن برنامه ششم است.

* دولت موظف است طبق قانون عمل کند و اگر می‌خواهد طبق قانون عمل نکند نباید به میدان بیاید چون اولین وظیفه رئیس‌جمهور اجرای قانون است و باید بتوانند یک  میلیون شغل ایجاد کنند.

* ما برنامه داریم که یک میلیون شغل حتما اجرا شود.

* زندگی امروز محرومان جامعه، بیکارها و بی‌مسکن‌ها ایجاب می‌کند که یک عزم راسخ در میدان مشکلات آنها را رفع کند.

* این اقدام که گفته شد یارانه افراد زیر پوشش کمیته امداد چندبرابر شده کار بسیار خوبی بود اما ای کاش این کار به جای چند ماه آخر دولت از اول دولت انجام می‌شد نه ۴ ماه آخر./ فارس

انتهای پیام/