جمعه ۰۹ آذر ۱۴۰۳ , 29 November 2024

تاریخ انتشار : ۱۹ اردیبهشت ۹۶
ساعت انتشار : ۱۲:۴۰ ق.ظ
چاپ مطلب
رئیسی در اهواز:

رقیب هراسی نکنید /مدام می‎گویند دولت قبل/ پول برای یارانه نیست اما برای حقوق های نجومی هست

رئیسی گفت:در و دیوار خوزستان این سخن را از این طلبه ضبط کن و فردا مطالبه کن! خدا می‎داند مسئله گرد و غبار در خوزستان قابل حل است.

رئیسی دیروز در جمع مردم اهواز حضور یافت و سخنرانی کرد.

رئیسی در جمع مردم اهواز گفت: اللهم صل علی علی بن موسی المرتضی بعدد ما احاط به علمک. ولادت باسعادت حضرت علی اکبر علیه السلام و روز جوان را به جوانان برومند و انقلابی، با غیرت و با شهامت تبریک و تهنیت عرض می‎کنم. به شهدای عالی قدر خوزستان درود می‎فرستم. برای ایثارگران و جانبازان این خطه خونبار طلب عافیت و سلامتی دارم. به خانواده معزز و مکرم شهیدان ادای احترام دارم. به جوانان برومند و باغیرت این خطه به مردان و زنان سلحشوری که اجازه ندادند در ۸ سال دفاع مقدس یک وجب از خاک خوزستان مورد تصرف دشمنان قرار بگیرد، درود می‎فرستم.

 

او ادامه داد: در خطه مقدس و سرزمین مردان و زنان غیور، در خطه‎ای که در مقابل چشم همه نام‎آور شد هستیم. نمونه‎ای از از رشادت، ایستادگی، دشمن‎شناسی و دشمن‎ستیزی. خوزستان دارای ثروت‎های عظیم مادی و نعمت‎های عظیم خدادادی است. شاید بتوان این خطه را به عنوان ثروتمندترین نقطه از نظر غنای ذخائر و منابع مادی معرفی کرد و نیز خطه‎ای که جوانان و فرهیختگان و زنان و مردان اثرگذاری که نیروی متراکم انسانی را در این استان گرد هم آورده است و این استان را به جایگاه ذخائر مادی و منابع ارزشمند انسانی بدل نموده است.

 

رئیسی ادامه داد: در این خطه منابع عظیم زیرزمینی، نفت و گاز، معادن ارزشمند، معادن سرشار آب، زمین‎های توسعه کشاورزی را داریم. صنایع استراتژیک و راهبردی نفت و گاز در این استان، بنادر بین‎المللی، دسترسی به آب‎های خلیج فارس و… . مردمِ همیشه در صحنه، این خطه را با این همه ذخائر و منابع در استان خوزستان سرافراز کرده‎اند.  حوزه کشاورزی در این استان با فعال کردن ۵۰۰ هزار هکتار، قابلیت فعال شدن در دو میلیون هتکار از اراضی کشاورزی به عنوان قطب کشاورزی، قطب صنایع و یکی از قطب‎های اقتصادی کشور را داراست.

 

 

او افزود: آیا با این همه ثروت تحت الارضی و این همه منابع در این استان با این همه نیروی متراکم انسانی و فرهیختگان اثرگذار وضعیت فقر با نفت می‎سازد؟ آیا وضعیت بیکاری با این همه منابع و ذخائر سازگاری دارد؟ آیا شرایط آب و هوایی در این استان با وضع ریزگردهایی که زندگی مردم را به شدت تحت تأثیر قرار داده و امروز مردم این استان و این خطه مشکلات خودشان را نسبت به وضعیت ریزگردها برای چندمین سال دارند تجربه می‎کنند، آیا ادامه این وضعیت زیبنده برای این مردم و این خطه هست؟ آِیا شرایطی که ما در رابطه با ادارات، سازمان‎ها و از آن طرف نیروی آماده به کار و نیری بومی در این استان داریم که این نیروی بومی آماده است برای تلاش، این وضعیت قابل تحمل است؟

 

او ادامه داد: ما آ نچه در استان خوزستان در مشکل فقر، بیکاری، مشکل مسکن، مشکل نظام اداری کم‎کار می‎بینیم حتما در شأن ملت غیور و جوانان برومند این خطه و مردم اثرگذار استان خوزستان نیست.

 

او افزود: چه باید کرد؟ آنچه در این استان و در جای جای کشور اسلامی وجود دارد، سوالی است که ما از دولت داریم. مردمی هستند که مواجهند با وعده‎هایی که در آغاز دوره این دولت به مردم داده شده. سوال مردم این است که آیا بعد از گذشت ۴ سال طرح مباحث فرعی به جای سوال اصلی پذیرفته است؟ سوال اصلی این است که بعد ۴ سال چرا قفل‎های کسب و کار و زندگی مردم باز نشده است؟ چرا فضای کسب و کار برای جویندگان کار فراهم نشده است؟ چرا مسکنی که مردم می‎توانستند به آن دسترسی پیدا کنند، با پایان دولت قبل باید هر سال ۶ درصد پیشرفت کند. اینها سوالات مردم است.

 

او افزود: دولت به جای اینکه پاسخ این سوالات به حق مردم را بدهد امروز با طرح مباحثی از جمله رقیب‎هراسی که آی مردم اگر ما نباشیم، این مشکلات برای کشور پیش می‎آید، جلو آمده.

 

او ادامه داد: چرا مشکل بیکاری امروز به صورت یک بحران در آمده؟ چرا کارگاه‎ها یکی پس از دیگری تعطیل می‎شود؟ نه تنها جوان کار ندارد، پدرش هم با خجالت از در وارد می‎شود و می‎گوید کارگاه من هم تعطیل شد. یک وقت بحث این است که  با توجه به شرایط جنگ  همه باید آماده باشند برای پذیرش شرایط موجود. الان که این شرایط نیست.

 

 

رئیسی گفت: ما می‎گوییم با همین منابع کشور امکان رفع مشکلات وجود دارد. می‎گویند چطور؟ می‎گوییم مگر ۱۱ میلیون جوان آماده ازدواج نیستند؟ می‎گوییم چرا این ۵۰۰ نفر را در صف نگه داشتید؟ می‎گویند نقدینگی کم داریم. می‎گوییم دو نفر از اینها که به ناحق تسهیلات را برده‎اند بگردانند، تمام مشکل اینها حل می‎شود.

 

او افزود: امروز مشکلات جوان‎های ما، مشکلات زنان و مردان ما، وضعیت کارگاه‎های تعطیل شده ر اببینید. برای چه کارگاه‎ها تعطیل شده؟ از کارگاه‎ها می‎پرسیم. می‎گویند کمبود نقدینگی. آیا نقدینگی در کشور نبوده؟ مگر ۷۰۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی بر نقدینگی افزوده نشده و امروز به بالاترین رقم نقدینگی نرسیدیم. مگر خرق پولی که در این کشور انجام شده مسبوق به سابقه است؟ چرا باید کارخانجات ما یکی پس از دیگری تعطیل شود؟ مشکل کبود نقدینگی و منابع آب نیست. مشکل ضعف مدیریت اجرایی در کشور است.

 

او گفت: چرا واقعا پاسخگویی نباشد؟ اگر قرار باشد رفع مشکل بیکاری در کشور با همین وضعی که دولت دارد دنبال می‎کند، ادامه یابد، با قریب به ۵ میلیون چه باید کرد؟ اگر طبق آمار رسمی ۱۲ درصد بگیریم، می‎شود ۳ میلیون و خرده‎ای. یک ساعت کار در هفته را نمی‎توان شغل حساب کرد. حتما آمار بیکاری طبق آمار مرکز پژوهش‎های مجلس رقم ۶ میلیون است. اگر با همین روند بدون افزایش تعداد بیکاران دولت بخواهد برای همین ها شغل ایجاد کند، ۱۰ سال طول می‎کشد. ما معتقدیم با یک مدیریت جهادی باید در هر سال یک میلیون شغل ایجاد کرد.

 

او گفت: یک بار می‎گویند می‎خواهید مملکت را به رقم برگردانید. یک بار با رقیب‎هراسی می‎خواهند بین مردم وحشت ایجاد کنند. ما حرف داریم برای گفتن داریم. ما می‎گوییم وضع موجود در شأن ملت بزرگ ایران و جوان‎های ما نیست. ما می‎گوییم لا للرجوع للماضی و لا للخضوع للوضع الموجود؛ نعم للتغییر.

 

او ادامه داد: به هیچ عنوان کم‎کاری برای رفع مشکلات مردم قابل تحمل نیست. ما معتقدیم شرایط فعلی برای رفع فقر، بیکاری، تبعیض، فساد اداری باید تغییر کند.

 

او گفت: آقایان می‎گویند نمی‎شود. در برنامه توسعه ششم قانون مگر حکم نکرده باید بیست هزار مسکن روستانی ایجاد شود؟ اگر نمی‎توانید برای چه در صحنه آمدید و مملکت را چهار سال معطل گذاشتید؟

 

او افزود: تا از شما سوال می‎کنند. می‎پرسند چرا فلان مشکل  وجود دارد. مدام می‎گویید دولت قبل. برای یک بار یک میزگرد بگذارید. یک مناظره با مسئولین دولت قبل برگزار کنید. مدام نگویید دولت قبل، دولت قبل.

 

او ادامه داد: یارانه فقیر ۴۵ هزار تومان در ماه است. یارانه ۴۵ هزار تومان برای خانواده‎ای که هیچ درآمدی ندارد به کجا می‎رسد؟ ما می‎گوییم می‎خواهیم دهک‎های پایین را افزایش دهیم. می‎گویند نمی‎شود. می‎گوییم چطور حقوق‎های نجومی می‎شود، افزایش یارانه دهک‎های پایین نمی‎شود؟

رئیسی گفت: آقایان می‎گویند از کجا می‎خواهید شغل ایجاد کنید. ما می‎گوییم خرما از محصولات باکیفیت این منطقه است. اگر نفت و خرما را بدون ارزش افزوده به بازار بدهید نمی‎شود. چرا خام‎فروشی می‎کنید. از خرما می‎توان ۷۰ رقم محصول در آورد. چرا صنایع تبدیلی ایجاد نشود؟ کشورهای دیگر این کار را دارند می‎کنند. چرا باید بخش قابل توجهی از این خرما فاسد شود؟ چرا باید محصولات ما فاسد شود؟ هر کشاورز در کنار دستش با صنایع تبدیلی می‎توان ۴ تا ۵ شغل ایجاد شود. باید با صنایع تبدیلی محصولات ما ارزش افزوده پیدا کند و شغل ایجاد شود.
او گفت: ما می‎گوییم قاچاق کالا در کشور ۱۸ میلیارد دلار در هر سال است. بعضی تا ۳۰ میلیارد هم می‎گویند. اگر ۱۰ میلیارد دلارش کم شود، هر میلیارد دلار چقدر اشتغال ایجاد می‎کند؟ ۱۰۰ هزار تا. ۱۰ میلیارد دلار، یک میلیون کار در این کشور ایجاد می‎کند.
او افزود: باید کارون زنده بماند. ما می‎گوییم امکانات و منابع این کشور باید فعلیت پیدا کند. می‎گویند از کجا؟ تمام توضیحانتی که در مورد قاچاق، مسکن، اصلاح نظام مالیاتی و… عرض می‎کنم برای همین است. من از شما می‎پرسم امکان جلوگیری از فرار مالیاتی وجود دار دیا ندارد؟ مگر می‎شود نداشته باشد. به یک سامانه جامع نیاز داریم که کاملا شفاف‎سازی کند و هیچ کس نتواند فرار مالیاتی کند. شما مدام به کاسب بیچاره می‎گویید ارزش افزوده. اما آن یقه سفید که فرار مالیاتی می‎کند، یک قران مالیات پرداخت نمی‎کند.

او ادامه داد: ما می‎گوییم چرا اقتصاد فضای مجازی را فعال نمی‎کنید؟ این جوان‎ها آماده کار هستند. آقایان به جای اینکه جوابگو باشند می‎روند سراغ دل مردم را خالی کردن، شایعات ایجاد کردن و طرح مسائلی که حتما از آنها دشمنان خوشحال می‎شوند. شما گزارش عملکرد بدهید. بگویید چهار سال چه کرده‎اید. مردم هم هوشیار هستند. می‎دانند چه اتفاقی در کشور افتاده. به جای رقیب‎هراسی و مطالب دشمن‎شادکن به مردم گزارش دهید. بگویید این کارها را کرده‎ایم. چرا از پاسخگویی مردم طفره می‎روید؟

 

او ادامه داد: می‎گویند: ما سایه جنگ را کنار زدیم. معتقدم آنچه سایه جنگ را کنار زده حضور مقتدرانه جوانان و مردم خوزستان است.

 

او ادامه داد: خود این بچه‎ها در فضای مجازی ایده دارند و صاحب فکر هستند. چرا فقط به بخش‎های سیاسی فضای مجازی چسبیده‎اید. ۴۰۰ هزار شغل در فضای مجازی قابل ایجاد کردن است.

 

او گفت: بسیاری از کشورهای اروپایی با دریا ارتباط دارند. ۵۰ درصد از تولید ناخالص ملی‎شان از طریق دریاست. مال ما دو درصد است. چرا کم‎کاری؟ بیایید اقتصاد دریا را فعال کنید. جوان‎ها آماده کار هستند.

 

او گفت: شما هم عدد و رفقم می‎فهمید هم منابع می‎دانید یعنی چه. وقتی می‎گوییم صنایع پایین‎دستی پتروشیمی امکان ایجاد اشتغال دارد شعاری نیست. خدا می‎داند کشور ما کشور پرظرفیتی است. آنچه ما نیازمندیم یک مدیریت جهادی انقلابی کارآمد است که با مردم، از مردم و در مردم باشد.

 

او گفت:دولت محترم! رقیب هراسی نکنید! به مردم پاسخ دهید. شما که می‎شناسید. ما به لطف خدا، به برکت حضور جوانان برومند در صحنه و به برکت روحیه انقلابی می‎توانیم. تا می‎گوییم روحیه انقلابی برخی نگویند یعنی کار احساسی. نه! روحیه انقلابی یعنی دیدن منابع کوتاه مدت و بلند مدت. انقلابی یعنی انقلابی بزرگ امام عظیم الشان یعنی انقلابی بزرگ، سرداران بزرگ خوزستان.

 

او افزود: ما با یک اقدام انقلابی امکان اینها را داریم. ما کلید باز شدن قفل کسب و کار و مشکلا ت کشور را مردم سلحشور و جوانان غیور می‎دانیم.

 

او ادامه داد: خدا می‎داند کشور ما بن‎بست ندارد. مردان و زنان عرب، مردان و زنان بختیاری، مردان و زنان لر، مردان و زنان شوشتری و دزفولی، مردان و زنان در هر خطه‎ای از این استان بزرگ و نام‎آور در صحنه‎اند. در و دیوار خوزستان این سخن را از این طلبه ضبط کن و فردا مطالبه کن! خدا می‎داند مسئله گرد و غبار در خوزستان قابل حل است. مشکل بیکاری در خوزستان و در جای جای کشور قابل حل است. ما به لطف خدا و به کمک حضرت ثامن الحجج و با کمک مردم عزیز در سامان دادن نظام پولی و بانکی کشور برای ایجاد رشد اقتصادی در رفع مشکلات مردم، در تنگناهایی که امروز مردم دغدغه دارند، شعارمان این است که ما می‎توانیم.

 

 

 

 

 

 

 


    همچنین بخوانید :