به گزارش خبرگزاري ها، روزنامه والاستریتژورنال با نقل این خبر از قول مقامهای آمریکایی این تصمیم را نشان دهنده تصمیم ترامپ برای قرار دادن ایران در اولویتهای اصلی جاسوسان آمریکایی تعبیر کرده است.
«مرکز مأموریت ایران» قرار است به منظور تجمیع توانمندیهای سیا و انجام همکاریهای جمعی از جمله عملیاتهای مخفیانه در خصوص ایران، تحلیلگران، پرسنل مربوط به عملیات و متخصصان را از سراسر بخشهای سیا گردهم بیاورد. این مرکز، از این لحاظ شبیه «مرکز مأموریت کره» است که سیا ماه گذشته آن را برای رصد تلاشهای کره شمالی جهت ساخت موشکهای دور برد هستهای تشکیل داد.
سیا علناً تشکیل این مرکز را اعلام نکرده است. این سازمان در پاسخ به درخواست والاستریتژورنال از اظهارنظر خودداری کرده است.
«مایک پامپئو»، رئیس سیا از زمان حضور در کنگره به ابزار دیدگاههای افراطی درباره ایران شهرت دارد. مقامهای آمریکایی تشکیل این مرکز جدید را انعکاسی از تأکید پامپئو بر تهدید ادعایی ایران میدانند.
سیا قبلاً تحلیلگران و پرسنل عملیات خود را برای بحث و تبادل نظر در خصوص ایران در اتاقی به نام «خانه پارس» زیر یک سقف گرد آورده بود. این مرکز بعدا به یک بخش منطقهای گستردهتر تبدیل شد.
اما مقامهای فعلی و قبلی آمریکا میگویند مجزا کردن «مرکز مأموریت ایران» به عنوان یک نهاد جدید و مجزا شاهدی است که نشان میدهد سیا و کاخ سفید اهمیت ایران را به عنوان یک هدف جاسوسی افزایش داده و آن را در کنار کشورهای نظیر روسیه و کره شمالی به یکی از اولویتهای فعالیتهایشان تبدیل کردهاند.
پامپئو، «مایکل دیآندرا» را به عنوان رئیس این سازمان جدید منصوب کرده است. «دیآندرا»، قبلاً سرپرستی برنامه حملات پهپادی آمریکا را به عهده داشته است.
انتصاب «مایکل دیآندرا» به ریاست سازمانی با هدف تمرکز ویژه بر ایران را اولین بار روزنامه آمریکایی نیویورکتایمز روز جمعه گزارش داد.
وی معروف به شاهزاده تاریک سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا است . وی مسئول پیگیری عملیات شکار «اسامه بن لادن» رهبر پیشین القاعده و بسیاری از حملات پهپادهای آمریکایی به فرماندهان گروه های افراطی بوده است.
بنا بر این گزارش، انتصاب چنین فردی به ریاست بخش عملیات های ایران حکایت از موضع سختگیرانه دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در قبال ایران دارد.
سیا از اظهارنظر درباره انتصاب جدید در بخش مربوط به ایران خودداری و تاکید کرده که درباره هویت یا کار مقامات این سازمان صحبتی نمیکند.
نیویورک تایمز با اشاره به مواضع ضد ایرانی رئیس سیا تصریح کرد: «مدیر سیا در آقای دیآندرا یک خصلت پرکاری علیه ایران یافته است. دیآندریا در شمال ویرجینیا و در خانوادهای که برای دو نسل با سیا ارتباطاتی داشتند، بزرگ شد. او با همسرش که مسلمان است در ماموریتی خارجی ملاقات کرد و برای ازدواج با او، به اسلام گروید البته اینطور نیست که او به طور خاص، قوانین و آداب اسلامی را دنبال کند».
گفته میشود که دیآندرا در سالهای پس از ۱۱ سپتامبر، عمیقا در برنامه بازداشت و بازجویی از مظنونان تروریستی فعال بوده؛ برنامهای که به شکنجه تعداد زیادی از زندانیان منجر شد. موضوع شکنجه زندانیان و بازداشتشدگان توسط سیا و نهادهای اطلاعاتی آمریکا، در گزارش سال ۲۰۱۴ مجلس سنای آمریکا، محکوم شده است.
وی در سال ۲۰۰۶ مسئول مرکز مقابله با تروریسم شد و ۹ سال کار مدیریت برای بازداشت و شکار «ستیزهجویان در سراسر جهان» را عهدهدار بود.
نیویورک تایمز در ادامه گزارش داده که ماموران تحت نظر او، «نقشی محوری» در شهادت «عماد مغنیه» فرمانده بخش نظامی حزبالله لبنان داشتند.
این روزنامه نوشت: «سیا در همکاری با اسرائیلیها، از یک خودروی بمبگذاری شده برای کشتن آقای مغنیه در دمشق استفاده کرد».
دیآندرا در تشدید حملات با استفاده از پهپادها در داخل خاک پاکستان هم نقش محوری داشت. در دولت باراک اوباما حملات پهپادی به بخش مهمی از اقدامات آمریکا تبدیل شد.
با ریاست او بر مرکز مقابله با تروریسم در سیا، حملات پهپادی آمریکا به بهانه مقابله با گروههی تروریستی به طرز گستردهای افزایش یافت.
در دوره ریاست او بر این مرکز، اتفاقاتی هم افتاد که سبب فشار بر سیا شد. از جمله این اتفاقات، اقدام یک «منبع اطلاعاتی سیا» در منفجر کردن خود در پایگاه آمریکا در افغانستان بود که در نتیجه آن ۷ عضو سیا کشته شدند.
در ژانویه ۲۰۱۵ حمله پهپادی آمریکا به یک مقر القاعده در پاکستان، سبب مرگ دو گروگان غربی شد. «وارن وایناشتاین» آمریکایی و «جیوانی لو پورتو» ایتالیایی در این حمله کشته شدند.
چند ماه پس از این اتفاق، دیآندرا به یک منصب جدید منتقل شد تا اثرگذاری و مفید بودن این برنامههای مخفی و محرمانه را بررسی کند.
ترامپ سیاست براندازی نظام ایران را در دستور کار قرار داده است
یک مقام اسبق وزارت خارجه آمریکا میگوید رئیسجمهور این کشور براندازی نظام ایران را در دستور کار قرار داده است.
«سوزان ملونی»، مشاور اسبق وزارت خارجه آمریکا پس از خبر تعیین یک مدیر جدید بخش ایران در سیا نوشت که دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا سیاست تغییر نظام ایران را در دستور کار قرار داده است.
نیویورکتایمز این انتصاب را اولین نشانه مهم از تلاش «ترامپ» برای ادامه رویکرد سختگیرانه در قبال ایران، مطابق با وعدههایش در دوران تبلیغات انتخاباتی تعبیر کرده است.
«ملونی» در حساب کاربریاش در توئیتر نوشت: «همیشه آشکار بوده که راهبرد تغییر رژیم ترامپ در قبال ایران، بسیار ناآگاهانه و ناشیانه خواهد بود.»
این کارشناس مسائل ایران در ادامه خاطرنشان کرده است: «ما از هیچ توانمندی جدی برای سرنگونی حکومت ایران برخوردار نیستیم. همه، از جمله مقامات ایران، این را میدانند. این، سیاستی محتوم به شکست است.»
ملونی نوشت که استفاده از استراتژی تغییر نظام در ایران احمقانه است و نتایج زیان بخشی برای منافع آمریکا در پی خواهد داشت.
بر اساس نوشته این تحلیلگر، یکی دیگر از جنبه های منفی استراتژی تغییر نظام در ایران این است که به کارگیری این استراتژی عمیقا باعث بیگانگی جمعیت ناسیونالیست ایران می شود و گروه اپوزیسیون واقعی در ایران را بی اعتبار می سازد.
ملونی نوشت که حرف آخر این است که استقبال تیم ترامپ از تغییر نظام در ایران صرفا مشروعیت جمهوری اسلامی ایران و حکومت داخلی در این کشور را تقویت می کند و نتیجه ای معکوس در پی خواهد داشت.