به گزارش ماسال نیوز به نقل از ایرنا؛ سید حمید موسوی روز سه شنبه در جلسه مدیریت پسماند تالش در فرمانداری این شهرستان گفت: این قرارداد با یکی از شرکت های پیمانکار به روش (BOT) منعقد شد و در این روش طراحی، احداث و بهره برداری ار کارخانه به مدت ۲۰ سال بر عهده شرکت سرمایه گذار است و بعد از آن با اعمال تعمیرات اساسی، به صورت رایگان شهرداری تالش واگذار خواهد شد.
وی اظهار کرد: این کارخانه با ظرفیت تولید روزانه ۲۵۰ تا ۴۰۰ تن کود، با ۲۴۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری ظرف یک سال ساخته خواهد شد و شهرداری تالش آب، برق و گاز آن را تامین خواهد کرد.
موسوی بیان کرد: شهرستان های رضوانشهر، ماسال و آستارا نیز می توانند پسماندهای عادی خود را به این کارخانه تحویل دهند و پس از تفکیک مواد قابل بازیافت نظیر آهن و شیشه، زباله های دیگر به کود کمپوست گرانوله برای تقویت شالیزارها، درختان کیوی و مزارع تبدیل خواهد شد.
موسوی ادامه داد: این کارخانه در زمینی به مساحت سه هزار و ۷۰۰ متر مربع در منطقه داوان کرگانرود ساخته می شود که به لحاظ برخورداری از فناوری روز، شیرابه و بو را کنترل خواهد کرد و برای ساکنان منطقه و محیط زیست آسیبی نخواهد داشت.
او خداحافظی با دفن زباله، جلوگیری از آسیب های زیست محیطی، برگشت پسماند ارزشمند به چرخه تولید و اشتغالزایی را از مزیت های این کارخانه برشمرد.
تالش با ۲۰۰ هزار نفر جمعیت در غرب استان گیلان قرار دارد و در منطقه قروق این شهرستان از محلی به وسعت ۱۰ هکتار برای دفن زباله استفاده می شود.