به گزارش ماسال نیوز؛ در هفته های اخیر خبر حل معضل زباله در ییلاقات ماسال سر و صدای رسانه ای زیادی پیدا کرده است.
خبرگزاری دولتی ایسنا در مطلبی در این خصوص با تیتر «با تدبیر بخشدار جوان مشکلات جمع آوری زباله در ییلاقات ماسال مرتفع شد» مجموعه ای از تقدیر و تشکرها را در یک مطلب از مجموعه فرمانداری و بخشداری ماسال انجام داده است.
اما این تمام ماجرا نیست.
پروژه جمع آوری زباله ها از ییلاقات و ایجاد عوارضی برای خودروهای غیربومی ابهامات اساسی دارد.
هر چند بخشداری ماسال مدعی است پروژه توسط تعاونی دهیاران انجام می شود اما جمع آوری زباله ها تحت مدیریت فردی از بخش خصوصی موضوعی است که صحت و سقمش و چگونگی طی مراحل قانونی آن باید پاسخ داده شود.
نکته جالب توجه آنکه در روزهای آتی دریافت عوارض از گردشگران غیر بومی آغاز می شود و درآمد هنگفتی از این طریق کسب خواهد شد. درآمدی که معلوم نیست به جیب چه کسانی خواهد رفت.
نکته جالب توجه دیگر ماجرا ورود اداره کل منابع طبیعی استان به واسطه عدم رعایت قوانین در اجرای این طرح است.
یک منبع آگاه در این خصوص به ماسال نیوز گفت: اداره کل منابع طبیعی استان در نامه ای به فرمانداری ماسال این کار را به نوعی بر خلاف قانون دانسته و نسبت به ادامه این کار تذکر داده است.
وی افزود: در این نامه مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان هر گونه اجرای طرحی در این منطقه را نیازمند طرح مصوب دانسته که باید از طریق مجری قانونی طرح های آن منطقه (شرکت آویشو ) اجرایی شود.
این منبع آگاه از ورود دیوان محاسبات استان به ماجرا در آینده ای نزدیک خبر داد.
گفتنی است شرکت آویشو از چندین سال قبل در مزایده ای که از سوی اداره میراث فرهنگی و با هماهنگی منابع طبیعی برای منطقه نمونه گردشگری اولسبلنگاه برگزار شده بود برنده شد اما به علل نامعلوم واگذاری امور به این شرکت تا کنون صورت نگرفته است.
اینک سوال اساسی این است که بخشدار جوان و فرماندار ماسال باید پاسخ دهند اجرای این طرح و دریافت عوارضی توسط چه کس یا کسانی در حال اجراست؟ آیا حقیقتا تعاونی دهیاران مجری این طرح است؟آیا تعاونی دهیاران می تواند بدون هیچگونه تشریفاتی پروژه ای با درآمد میلیاردی را اجرایی کند؟ زمزمه ها درباره واگذاری اموری به آقای «ش» به عنوان پیمانکار بخش خصوصی صحت دارد؟ درآمد حاصله از عوارضی نصیب چه کسانی می شود؟ و در صورت صحت موضوع، بر اساس چه سازوکار قانونی ای این پروژه به مدیریت فردی خاص در حال اجراست؟
***
ماسال نیوز بزودی گزارشات مفصل و مستندی را درباره این موضوع منتشر خواهد کرد.
درود بر ماسال نيوز بخاطر اطلاع رساني شفاف
واقعا افتضاحه این کار عوارضی برای ییلاق ماسال اگه واقعا پیگیری بشه براحتی از طریق سازمان بازرسی قابل پیگیری و حتی ابطال هست
صادق جان تا دیروز ما همه میگفتیم ییلاقات به زباله دانی تبدیل شده . الان همه زبالهها فکر کنم جمع شده باشن . این جمع کردن زباله هزینه داره . اگه ناراحتی شما برو زبالههای ییلاقات رو جمع کن که ییلاقی پاکیزه داشته باشیم هزینهای هم برای کسی نداشته باشه ❤
درودبرفرماندار
نوشته استقبال با شکوه!! چه کسی از دریافت عوارض جهت بهره مندی از طبیعت خدادادی استقبال میکند آن هم استقبال با شکوه؟! اصولا چه تفکر و سیاستی پشت این ماجرا نهفته است که ملت از آن بیخبرند.
اولا که پلاک محلی ها رایگان است بهانه ای است برای عدم اعتراض شهروندان ماسالی
ثانیا بعد از اینکه مدتی از اخذ عوارض گذشت قطعا پلاک بومی و غیربومی دیگر معنا نخواهد داشت و…
ثالثا اینکه بسیاری از بومی ها پلاک محلی ندارند. مثلا برای آنانی که از اهالی ماسال هستند ولی در شهرستانی دیگر زندگی میکنند و خودرویشان پلاک محلی نیست و هرچند وقت یکبار میخواهند ایام یا ساعاتی را از طبیعت آباواجدادی که خدا نصیب شان کرده استفاده کنند چه تدبیری اندیشیده اید؟
شما در عمران و آبادی کوچه پس کوچه های شهر مانده اید, میخواهید به بهانه تجهیز عوارضی را دریافت کنید که واقعا معلوم نیست به کجا خواهد رفت. اگر راست میگویید کمبودهای درون شهری را فعلا اندکی جبران کنید, تجهیز مناطق بکر دوردست و طبیعت خدادادی پیشکش!
چرا پیامم رو نمیذاری
پیگیر کارهای آقای بخشدار باشی می بینی که همه کارها رو میده تعاونی دهیاران و اعلام می کنه توسط دهیار و شرکت تعاونی دهیاران
اگه واقعا پیگیر حق هستی کمی در مورد تعاونی دهیاران تحقیق کن
کلا عملکرد دهیاری ها رو بررسی کنی می بینی که جز دردسر برای مردم به فکر مردم نیستند و …….
بازم پاکش کردی نذاشتی
پیگیر حق نیستی چیزی که به نفع شماست رو میذاری
اگه این کار با مدیریت و نظارت جدی همه مسئولین مربوطه انجام بشه دزدی نشه توش ، واقعا کارِ بسیار خوبی هست که دارن انجام میدن . انشاالله که ییلاقاتی پاک و پاکیزهتری برای همیشه داشته باشیم .
حق مردمه بدونن جریان چیه باید رسانهای بشه تا مردم بدونن جریان چیه . ولی تاجایی که اطلاع دارم افرادی که بومی ماسال هستند در تهران یا هرجای دیگه باشندو حتی پلاک ماشینشون هم پلاک ماسال نباشه هیچ گونه عوارضی پرداخت نمیکنند. دارن واقعا زحمت میکشند .تا چند روز قبل همه میگفتیم ییلاق نابووود شد با زباله به داد ییلاق برسین . الان ییلاق برید دوری بزنید ببینید وضعیت الان چطوره حتی یه پوکه سیگار روی زمین نیست . جمع کردن و تمیز کردن هزینه داره ،کارگرررر پول میخواد . اگه عوارض نباشه هزینه جمع آوری زباله رو کی میده ؟آیا کسانی که مدعی هستند و از این عمل ناراحت هستند خودشون زباله ها رو جمع آوری میکنند یا کسانی هستند که جمع کنند ،اونا هزینه جمع آوری رو میدن؟ نمیدونم والا ما چرا اینطوری هستیم .
شاید هم حق با مردم باشه انقدر بی اعتمادی دیدن دیگه اعتماد کردن سخته.
درود بر همه کسانی که قدمی خوب برای ماسال بر میدارند .
لعنت بر همه کسانی در جایگاهی قرار دارند که به فکر دزدی هستند در ماسال .
شاهد عزیز
وقتی جایی میخواد به کسی واگذار بشه باید مزایده گذاشته بشه الان این فردی که اینکارو بدست گرفته از چه طریقی اینکارو کرده
اسناد مزایده یا حالا هرچیز دیگه ای که داره رو بکنن
مورد بعدی اینکه وقتی تو شهر مسولیت جمع آوری زباله با شهرداری هست معمولا روستاها و ییلاقات هم باید داد به بخشداری اگر قراره بدون سروصدا بدن به فرد دلخواه خودشون دقیقا یه نفر واسه ما مشخص کنه نقش بخشدار و فرماندار چیه؟ دقیقا کارشون چیه تو ماسال
[…] برای پاکسازی ییلاقات بود اما نحوه اجرا و واگذاری آن سراسر ابهام […]
[…] برای پاکسازی ییلاقات بود اما نحوه اجرا و واگذاری آن سراسر ابهام […]