به گزارش ماسال نیوز؛ دکتر علیرضا احمدی در هفتمین مقاله از سری مقالات «مدیریت و توسعه شهری ماسال» نوشت:
امروزه موفقیت در جوامع و شهرهای توسعه یافته به دلیل برنامه ریزي دقیق و مشارکت مردم در اجراي آن است. ضرورت برنامه ریزي در شهرداري ها به منظور دستیابی به شهر توسعه یافته، قانون مدار، سالم، اخلاق مدار، شهروند مدار، تعیین اهداف و ترسیم چشم انداز اهمیت بسیاری دارد.
در این خصوص مجموعه مدیریت شهری ماسال در گام نخستین باید ارزیابی از وضعیت موجود در مسائل مهم انجام دهد. یعنی مشخص گردد، در مسائلی چون فضای سبز شهری، خیابان ها و معابر، حمل و نقل و ترافیک، بحث محیط زیست و مدیریت پسماندها، نمادهای شهری، ورودی شهر، درآمدهای شهرداری، جذب سرمایه گذار، میزان شفافیت در فعالیت های شهرداری و …. در چه نقطه ای قرار داریم و سپس نقطه مطلوب در هر کدام از این مسائل ترسیم شود.
اکنون، سوال مهم این است که با چه نقشه راهی می توان از وضعیت موجود به وضعیت مطلوب رسید؟
اعتقاد راسخ دارم که مجموعه مدیریت شهری باید دارای برنامه عملیاتی و راهبردی باشد که در قالب برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت ارائه گردد.
برخی از مشکلات در سطح شهر به اقدام و درمان فوری نیاز دارند. بطور مثال؛ کیفیت برخی از معابر و خیابان ها، بایستی در قالب برنامه عملیاتی کوتاه مدت دیده شود.
برنامه راهبردی بسیار جامع تر از برنامه عملیاتی است. جهت گیری کلی شهر ماسال نیازمند تدوین برنامه راهبردی است تا بتوان به صورت منسجم و متحد تمام شهر را به سوی یک چشم انداز هدفمند و اصیل سوق داد که موجب برندسازی شهر شود. پیشنهاد دارم مجموعه مدیریت شهری با همکاری سایر نهادهای دولتی و خصوصی و با رهبری شورا در اولین فرصت در قالب یک مطالعه مفصل برنامه راهبردی (بلند مدت) برای شهر ماسال تدوین شود که چشم انداز شهر و رسالت شهرداری در آن به وضوح بیان شده باشد. این امر مستلزم این است که نقاط قوت، ضعف، فرصت و تهدیدها بصورت واقع بینانه شناسایی گردند و برای رسیدن به چشم اندازها، استرتژی های مناسب اتخاذ شوند.
انتهای پیام /