به گزارش ماسال نیوز؛ احمد پادیاب در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه امسال وضعیت کشاورزی در شهرستان صومعهسرا مطلوب بوده است،اظهار کرد:خوشبختانه با توجه به شرایط اقلیمی مناسب و شرایط مطلوب کشت در شهرستان شاهد افزایش محصول برنج بودهایم.
وی با بیان اینکه امسال در زمان ظهور خوشههای برنج از حالت شیری به خمیری شاهد درجه حرارت ۲۷-۳۴درجه سانتیگراد بودهایم،افزود:با توجه به وضعیت مناسب اقلیمی در کارخانجات برنجکوبی نیز میزان نیمدانههای برنج نسبت به سالهای گذشته کاهش پیدا کرده است.
پادیاب به اجرای طرحهای زیربنایی نظیر طرح تجهیز و نوسازی اراضی سنتی پس از برداشت برنج در شهرستان اشاره و خاطرنشان کرد: تاکنون هزار هکتار از اراضی شالیزاری شهرستان برای تجهیز و نوسازی نقشهبرداری شده است.
وی با بیان اینکه ترویج کشت دوم یکی دیگر از برنامههای مدیریت جهاد کشاورزی صومعهسرا است،گفت: پس از برداشت برنج، کشت دوم به کشاورزان توصیه میشود.
پادیاب با اشاره به برگزاری کارگاههای آموزشی برای کشت دوم و پرورش راتون به کشاورزان صومعهسرایی،تصریح کرد:امسال کشت دوم در حدود هشت هزار هکتار از اراضی شالیزاری صومعهسرا انجام میشود.
پادیاب با اشاره بر اینکه پرورش راتون،شبدر،سبزیجات برگی و غدهای،شبدر برسیم از جمله محصولاتی هستند که با توجه به مقاوم بودن در برابر سرما پس از برداشت برنج توصیه میشود،تصریح کرد:با توجه به نداشتن هزینه کاشت و داشت،کشت راتون از لحاظ اقتصادی برای کشاورزان به صرفه است.
وی با تاکید بر اینکه یکی از مزیتهای کشت راتون نداشتن هزینه کاشت و داشت است،ادامه داد:به طور میانگین از هر هکتار یک تن شلتوک برداشت میشود.
مدیر جهاد کشاورزی صومعهسرا در پایان با بیان اینکه برای کشت دوم حدود ۱۵۰تن کود اوره وارد شهرستان شده است،افزود:هدف این مدیریت ترویج کشت و پرورش راتون و گیاهان علوفهای،سبزیجات برگی و غدهای پس از برداشت برنج است.
گفتنی است، «راتون» یا«شابج» نوعی برنج است که از ساقههای باقیمانده از برداشت اول در اراضی شالیزاری میروید.
با سلام اولین کشت دوم حاوی کشت محصولاتی نظیر باقلا و شبدر برسیم و سبزیجات و حدود یک هکتار پرورش راتون در روستای کوره جان توسط یکی از اهالی امسال با حول و قوه الهی انجام می شود که بزودی گزارش آن در همین سایت خواهد آمد