به گزارش ماسال نیوز؛ دکتر علیرضا احمدی در نهمین مقاله از سری مقالات «مدیریت و توسعه شهری ماسال» نوشت:
در جهان امروز صنعت گردشگري يکي از ارکان مهم و اصلي توسعه پايدار اقتصادي و اجتماعي کشورها و ملت ها به حساب مي آيد، به طوری که با کمترين ميزان سرمايه گذاري نسبت به سایر صنایع مي توان به بيشترين دستاوردهاي اقتصادي، همانند توزيع مجدد درآمد، توزيع بهينه گردش نقدينگي و ايجاد اشتغال دست يافت. بی جهت نیست که امروزه از گردشگری به عنوان صادرات نامرئی نام برده می شود.
ماسال با دارا بودن مناطق زيباي ييلاقي، با چشم اندازهاي منحصر به فرد طبيعي، جنگلي، غارها، آبشارها، چشمه سارها، روستاهای ديدني و نقاط زيارتي و تاريخي، پتانسیل بسیار بالایی در جذب گردشگران با علاقه مندی های مختلف را دارد. به نظر می رسد با برنامه ریزی صحیح مي تواند بیش از صدها هزار نفر گردشگر را به سوي خود جلب كند.
از جمله مناطق هدف در جذب گردشگر، بام سبز شهر است. این مکان با اشراف به شهر ماسال، صومعه سرا، انزلي و رضوانشهر و دارابودن طبيعت زیبا از جاذبه هاي گردشگری شهر محسوب مي شود.
تاريخچه احداث پارك هاي جنگلي در ایران را می توان از سال ۱۳۴۴ دانست. چون در اين سال بود كه پارك جنگلي هراز براي استفاده عموم آماده گرديد و عمليات اجرايي پارك طبيعي سي سنگان آغاز شد كه اکنون يكي از زيباترين پارك هاي جنگلي طبيعي كشور است. در حال حاضر مجموعاً ۳۹۲ پارك جنگلي با مساحت كل ۸۳۳۹۳ هكتار در سطح كشور وجود دارد. امروزه در بسیاری از نقاط کشور علاوه بر پارک جنگلی طبیعی شاهد پارک جنگلی دست کاشت نیز هستیم.
تجربیات و مطالعات در این صنعت نشان می دهد که برای جذب طیف گسترده ای از گردشگران لازم است که از دیدگاه های قدیمی فاصله گرفت. اصطلاحا امروزه باید به دنبال ایجاد مناطق گردشگری چند کاربردی بود. تنوع در خواست و علاقه مندی گردشگران از گروه های فرهنگی، سنی و اجتماعی مختلف را به رسمیت شناخت. با طبقه بندي تقاضاي گردشگران به سطوح گذران اوقات فراغت کوتاه چند ساعته تا سياحت و اقامتهاي چند روزه براي متقاضيان محلي، منطقه ايي، ملي و بين المللي توجه نمود. به جاذبه های گردشگری فرهنگی، تاریخی، تفریحی، طبیعت گردی و ورزشی به طور همزمان در منطقه توجه شود. به نظر می رسد که بام سبز ماسال به طور بالقوه قابلیت ایجاد چنین منطقه ای با ویژگی های مذکور را دارد.
در این مسیر با بکارگیری بهترین روش جهت جذب سرمایه های خصوصی و مشارکت های مردمی بایستی تاسیسات و امکانات طرح را فراهم نمود. تاسیسات و امکانات مورد نیاز شامل؛ مسیرهای پیاده روی، سکوهای اقامتی، زمین های بازی، پارکینگ، دروازه های ورودی و خروجی، رستوران، کافه تریا، کتابخانه، آب نما، سرویس بهداشتی، آبخوری، نيمكت، زباله دان، تابلوهاي راهنما، تاسیسات روشنايي، موتورخانه، مجسمههاي اساطير و بزرگان شهر، ساختمان اداری کارکنان پارک و … است.
این طرح با کارکردها و اثرات مستقیم و غیر مستقیم در توسعه پایدار شهر نقش مهمی خواهد داشت.
آقای دکتر احمدی عزیز
این مکانی که شما اشاره دارید جز روستا بوده وارتباطی با شهر ندارد
بیشتر مطالعه فرمایید
باسلام
چنانچه با طرح و برنامه درست و منظم و جذب سرمایه بخش خصوصی و همچنین خیرین شهرستان و بکارگیری از نیروهای متخصصی شهرستان بخصوص جوانان های تحصیل کرده می توان ماسال را به یکی از برترین نقاط گردشگری نه تنها در گیلان بلکه در سطح ایران معرفی کرد. البته باید سلیقه های فردی و قومی را کنار بگذاریم و از تمام جوان های شهرستان که در اقصی نقاط ایران در حال کار و فعالیت های اقتصادی و سیاسی هستند بتوان استفاده کرد کار بسیار موفقی خواهد بود.انشالله که موفق باشید برکات اله