پنج شنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳ , 21 November 2024

تاریخ انتشار : ۰۴ آذر ۹۶
ساعت انتشار : ۴:۰۷ ب.ظ
چاپ مطلب
مجری دفاتر اطلاع رسانی گردشگری غرب گیلان:

فعالیت کیوسک گردشگری ماسال غیرمجاز است/ بازداشتی در کار نبوده / همچنان مجری خانه‌مسافرهای ۷ شهرستان استان هستیم

مجری دفاتر اطلاع‌رسانی گردشگری غرب گیلان با بیان اینکه برای فعالیت شرکت بازداشت نشده است گفت: همچنان شرکت قلعه‌رودخان دفاتر اطلاع‌رسانی گردشگری غرب گیلان است.

به گزارش ماسال نیوز؛ یاسر علیزاده علیزاده قلعه‌رودخانی در گفتگو با خبرنگار ۸دی درباره شایعات موجود پیرامون مدیریت دفاتر اطلاع‌رسانی گردشگری غرب گیلان اظهار داشت: شرکت ما در حوزه ساماندهی مسافرکاشانه‌های غرب گیلان از سال ۹۲ با عنوان مجری با سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان گیلان همکاری دارد و این فعالیت در حوزه شهرستان‌های شفت، فومن، صومعه‌سرا، ماسال، تالش، رضوانشهر و آستارا بوده است.

وی افزود:‌ ۲۳ خرداد ۹۵ هم با توجه به تغییرات ایجاد شده در حوزه گردشگری سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور، شرکتی با عنوان شرکت مادر تخصصی توسعه ایران‌گردی و جهان‌گردی در زمینه بازاریابی و فروش واحدهای خانه‌مسافر مجاز قراردادی را با معاونت گردشگری میراث فرهنگی و گردشگری کشور منعقد کردند که بتوانند خدماتی مانند بازاریابی برای مسافرکاشانه‌ها را انجام دهد.

مدیر شرکت گردشگری قلعه‌رودخان بیه‌پس گفت:‌ این تغییرات در ۱۴ آذر ماه سال ۹۵ انجام شد و آقای رحمانی موحد معاونت وقت گردشگری کشور طی نامه‌ای بخشی از اختیارات حوزه گردشگری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور را به شرکت توسعه ایران‌گردی و جهان‌گردی واگذار کردند که بخشی از فعالیت ما هم به عنوان مجریان و شرکت‌های تحت پوشش سازمان زیر مجموعه این شرکت مادر تخصصی قرار گرفت.

مجری دفاتر اطلاع‌رسانی گردشگری غرب گیلان گفت:‌ به این ترتیب در تعیین مجری و شرایط فعالیت، اختیاراتی به این شرکت‌ها و مجریان از جمله اختیار صدور مجوز برای مسافرکاشانه‌ها از طریق سامانه الکترونیک خانه‌مسافر ایجاد شده واگذار شد. همچنین این مجریان می‌توانند افرادی را که در استان‌ها در حال فعالیت هستند را به اداره کل‌های استان‌ها به  عنوان مجری معرفی کنند و اداره کل استان‌ها به عنوان متولی صدور احکام در این زمینه اقدام کنند اما برای برخی دیگر از دوستان این طور تداعی شده است که آن شرکت مادر تخصصی می‌تواند مجری تعیین کند و یا می‌تواند فراتر از قانون عمل کند.

علیزاده ادامه داد:‌ شرکت مادر تخصصی تنها می‌تواند براساس دستورالعمل صدور مجوز خانه‌مسافرها عمل کند و در آنجا پیش‌بینی شده است اگر این شرکت بخواهد تغییراتی در حوزه مجری ایجاد کند تنها می‌تواند به اداره کل استان پیشنهاد دهد و اداره کل استان در تعیین مجری تام‌الاختیار است و می‌تواند مجری قبلی را تأیید کند و فرد پیشنهادی شرکت را نپذیرد و همین کار در حوزه شرکت ما انجام گرفته است.

وی افزود:‌ ۲۹ اردیبهشت ۹۶ برای شرکت ما تا پایان سال مجوز صادر شده است که مجری خانه‌مسافرهای غرب گیلان با مجوز میراث فرهنگی و گردشگری استان باشیم و این مجوز ما به امضای مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان رسیده است و تا این تاریخ به اتمام نرسیده است نمی‌توانند بصورت موازی فرد دیگری را معرفی کنند اما آن شرکت مادر تخصصی با پیگیری‌های شرکت ماسال از طریق رئیس میراث فرهنگی و گردشگری ماسال و آن اتفاقاتی که پیرامون امام جمعه ماسال دامن زدند و سعی کردند برای آن حواشی درست کنند و مباحثی مطرح کردند که مثلا چرا ماسال زیر نظر فومن باشد و این در حالی است که اصلا ماسال زیر نظر فومن نیست.

مدیر شرکت گردشگری قلعه رودخان بیه‌پس افزود:‌ ماسال زیر نظر استان است و ما به عنوان مجری استان در حال فعالیت هستیم و اگر ما شرکتی در فومن ایجاد کرده باشیم این به معنی این نیست که ماسال زیر نظر فومن است و ما تنها در فومن یک نمایندگی ایجاد کرده‌ایم و این در حالی است که در سال ۹۲ تا ۹۴ اصلا دفتر فومن وجود نداشت و تنها برای کاهش هزینه‌ها در فومن دفتری ایجاد کردیم که این موضوع هم با حرف و حدیث‌های آقای کوهی در ماسال بد تداعی شد و عملا کارهایی که از ۹۲ تا ۹۶ صورت گرفته است ساماندهی ۱۰۰ مسافرکاشانه بود که آنها را پروانه دار کردیم را نادیده گرفتند.

علیزاده گفت:‌ در حال حاضر شهرستانی وجود دارد که تنها با زیر ۱۰ مسافرکاشانه مجوزدار فعالیت می‌کند ولی ماسال از شهرستان‌های پیشرو در این زمینه است و این پیشرفت در ماسال به دلیل همکاری پلیس امنیت شهرستان و مدیر سابق این شهرستان بوده است و ما نیز در آنجا حضور مستمر داشتیم و قبل از حضور آقای کوهی کارها بصورت خوب پیش می‌رفت و ایشان دخالتی در کار نداشتند و تنها به عنوان ناظر عمل می‌کردند.

وی ادامه داد:‌ در حال حاضر هیچ شرکتی از سوی اداره کل میراث فرهنگی گیلان مجوز دریافت نکرده است. در همین زمینه چندی قبل هم معاون گردشگری استان مصاحبه‌ای داشتند که در آنجا به صراحت اعلام کردند که در حال حاضر سه شرکت شرق گیلان، انزلی که فقط انزلی را پوشش می‌دهد و غرب گیلان فعال و مجوز‌دار هستند و ما همچنان مسئول مسافرکاشانه‌های غرب گیلان با پوشش ۷ شهرستان هستیم.

مدیر شرکت گردشگری قلعه رودخان بیه پس تأکید کرد:‌ از سال ۹۲ بر اساس قانون برای تعیین مجری باید مناقصه و مزایده برگزار شود چون بر اساس اصل ۱۴۴ قانون اساسی واگذاری امور سازمان به بخش خصوصی محسوب می‌شود و ما هم در این سال در مناقصه شرکت کردیم و شرایط فنی و داشتن سابقه سه ساله در حوزه گردشگری برای مجری ملاک عمل بود که ما در این مناقصه برنده شدیم و تا پایان سال ۹۶ مجری خواهیم بود.

وی ادامه داد:‌ برای مناقصه بعدی اداره کل میراث فرهنگی درخواست کرده و خواسته است که تعیین تکلیف شود. بسیاری از کارهای صورت گرفته توسط شرکت ایران‌گردی و جهان گردی خلاف دستورالعمل بوده و افرادی را معرفی کرده است که این معرفی‌نامه‌ها با مخالفت اداره کل استان همراه بوده است و در این کارها افرادی با شرکت مادر تخصصی روابطی ایجاد کرده‌اند که معرفی‌نامه گرفته‌اند اما این معرفی‌نامه از سوی اداره کل ابطال شده است و دایره حقوقی سازمان اعلام رسمی کرده است که این شرکت‌ها فاقد مجوز از سازمان برای ثبت شرکت هستند و از لحاظ دایره حقوقی ابطال هستند و در همین هفته‌های گذشته درباره شرکت آقای چوپانی رسما به اداره تعاون استان اعلام کردند که ثبت شرکت خارج از روال اداری بوده است و  مجوز صادره برای شرکت از نظر دایره حقوقی ابطال شده و مستندات آن هم موجود است.

علیزاده افزود:‌ آن چیزی که در رأس کشور در حال ترمیم است. در این زمینه، حتی جامعه هتل‌داران کشور نیز در زمینه اقامت در مسافرکاشانه‌ها معترض بودند و به دلیل همین اتفاقات رخ داده توسط شرکت ایران‌گردی و جهان‌گردی تغییرات از سوی معاون گردشگری سازمان در دستور کار قرار گرفته است که به نظر من با این اتفاقات بعد از پایان سال ۹۶ شرکت ایران گردی و جهان گردی دیگر اختیاری یقینا نخواهد داشت.

وی تأکید کرد:‌ در حال حاضر هیچ شرکتی جز شرکت ما در حوزه غرب گیلان مسئولیتی ندارد و حتی اخیرا نماینده‌ای برای تالش معرفی کردیم و فرماندار شهرستان هم این موضوع را از ما خواسته بودند.

مدیر شرکت دفاتر اطلاع‌رسانی گردشگری غرب گیلان درباره شایعات ایجاد شده در خصوص دستگیری‌اش گفت:‌ این موضوع شایعه شده بود و حتی در این خصوص دوستانم به من زنگ زدند اما این شایعات از یک بحث صنفی نشأت گرفت چون من رئیس اتحادیه عکاسان شهرستان فومن هستم و به دلیل شرکت یک واحد صنفی در خصوص پلمپ مغازه شکایتی علیه من انجام شد که طرح شکایت باعث احضار بنده توسط دادیار شد و در ۱۰ مهر ۹۶ به دلیل اینکه ایشان ۱۵ میلیون تومان قرار ملکی صادر کردند و این قرار خارج از ساعت اداری بود بنده یک روز در همین خصوص بازداشت بودم و فردا هم با دستور دادیار آزاد شدم و آن پرونده هم به سرانجام رسید و من تبرئه شدم اما آن موضوع هیچ ارتباطی به موضوع گردشگری نداشت ولی برخی در کانال‌های بی‌هویت این شایعات را پخش کردند.

مدیر شرکت گردشگری قلعه‌رودخان بیه پس افزود‌:‌ ما می‌دانیم که کانال های بی‌هویت اعتبار ندارند و مرجع سایت‌های اطلاع رسانی رسمی و مجوزدار هستند و ما حتی حق شکایت از این کانال‌ها را داریم.

علیزاده درباره نماینده فعلی شرکت خود را در ماسال گفت:‌ در حال حاضر در ماسال نماینده ما آقای عبدالرضا استودان است و اربابان رجوع در این زمینه می‌توانند به ایشان مراجعه کنند.

وی درباره فعالیت آقای علیپور در ماسال اظهار کرد:‌ ایشان هیچ سمتی به لحاظ اجرایی ندارند و ما این موضوع را به حراست اعلام کردیم و حتی ایشان احضار شده‌اند و کار ایشان تخلف است و فعالیت کیوسک ایشان غیرقانونی است اما میراث فرهنگی شهرستان در حوزه برخورد با دفاتر غیرمجاز به دلیل اختلافات موجود سکوت کرده‌اند و این در حالی است رئیس اداره ماسال می‌تواند برخورد قانونی را انجام دهند اما کاری صورت نداده‌اند.

مدیر شرکت دفاتر اطلاع رسانی گردشگری غرب گیلان درباره فعالیت شرکت در بعد از سال ۹۶ نیز گفت:‌ شاکله اصلی بحث گردشگری در کشور طی ماه‌های آینده تعیین خواهد شد و ما همچنان تمایل به حضور در منطقه غرب گیلان در حوزه خانه‌مسافرها داریم چون در این حوزه هزینه و سرمایه‌گذاری کرده‌ایم.

علیزاده درباره نظارت بر مسافرکاشانه‌ها نیز اظهار کرد: در حوزه نظارت آنچه که در دستورالعمل پیش‌بینی شده است نظارت با سازمان است و ما مجری صدور پروانه هستیم و تصدی‌گری صدور پروانه را از سازمان گرفته‌ایم و اگر یک مسافرکاشانه آمار خود را اعلام نکند مسئول و ناظر بر این کار اداره میراث فرهنگی و گردشگری است و اگر واحد اقامتی در بازه زمانی ۱۰ روز در سامانه الکترونیک ایجاد شده اطلاعات ورود و خروج مسافران را به ناجا ارسال نکند و مدعی شود واحد من مسافر ندارد و اقامتی اتفاقی نیافتاده است کیوسک‌دار و نماینده سازمان و نماینده اداره نظارت بر اماکن عمومی به عنوان گشت مشترک باید از این واحدهای اقامتی سرکشی کنند. این کمیته مشترک وظیفه دارد از واحدهای مجاز و غیرمجاز سرکشی کند. در این گشت ها نماینده بهداشت ها در بحث امور بهداشتی اضافه می شود. این کار در ماسال در زمان آقای الخاص‌پور انجام می‌شد اما این فرایند اکنون به دلیل مباحث ماسال و وجود خلأ مدیریتی انجام نمی‌شود.

مدیر شرکت گردشگری قلعه رودخان بیه پس افزود:‌ اگر یک مسافرکاشانه دار اطلاعات را به سامانه ارسال نکند و تلفنی نیز اطلاعات را به کیوسک دار جهت ارسال انتقال ندهد وظیفه برخورد با این فرد با اداره اماکن عمومی و اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان است و این مراجع حاکمیتی باید ورود کنند و مانع فعالیت این واحد مجاز و غیرمجاز شوند.

علیزاده درباره اینکه این قانون از کی اجرایی شده است گفت:‌ این کار از سال ۹۵ اجرایی شده است و در همین سال برای همه دفاتر اطلاع رسانی کلاس های آموزشی از سوی ناجا گذاشته شده است و حتی مباحث سخت افزاری را هم ابلاغ کرده ایم تا امکان ارسال اطلاعات به ناجا را داشته باشند و اگر ارسال اطلاعات از سوی واحد اقامتی انجام شود این کیوسک دار وظیفه ارسال اطلاعات را دارد و اگر واحد اقامتی این کار را انجام ندهد و خود نیز اطلاعات را ارسال نکند وظیفه نظارت بر عهده اداره اماکن عمومی و اداره میراث فرهنگی خواهد بود.

مدیر شرکت دفاتر اطلاع رسانی گردشگری غرب گیلان ادامه داد: بحث سرکشی از واحدهای اقامتی هم اکنون در مشهد و مازندران در حال اجراست. کمیته مشترک وظیفه دارد از واحدهای اقامتی سرکشی کند و اگر ببیند واحد اقامتی فعال است اما ارسال اطلاعات انجام نمی‌دهد باید دستگاه نظارتی سازمان گردشگری باید ضمن نامه‌ای به اداره نظارت بر اماکن عمومی اعلام کند و این اداره نیز یک اخطار کتبی ۱۰ روزه ارسال خواهد کرد. این قوانین و دستورالعمل ها پیش بینی شده است اما متأسفانه در ماسال بعد از حضور رئیس فعلی میراث فرهنگی و گردشگری ماسال این گشت‌ها انجام نمی‌شود در حالی که در گذشته این فرآیند به خوبی انجام می‌گرفت.

وی تأکید کرد:‌ عدم اجرای این دستورالعمل حتی باعث گلایه مسئولان حاکمیتی شد و این در حالی است که بخش خصوصی هیچ مسئولیتی در بخش نظارت ندارد و دولت نمی تواند بحث نظارت را به بخش خصوصی واگذار کند و این موضوع در همه شهرستان‌ها به همین شکل است و اگر کسی می‌گوید چرا نظارت انجام نمی‌شود این موضوع به سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بر می‌گردد.