به گزارش ماسال نیوز؛ دکتر علیرضا احمدی در یازدهمین مقاله از سری مقالات «مدیریت و توسعه شهری ماسال» نوشت:
بسیاری از شهرداری ها در کشور با کسری درآمد مواجه هستند. از آنجا که هزینه های جاری شهرداری اعم از اداری و خدمات شهری، الزاما باید پرداخت شود، کاهش درآمد شهرداری ها مستقیما به رکود فعالیت های عمرانی شهرداری ها منجر می شود.
لذا جهت اجرای پروژه های مورد نظر شهرداری جهت رشد و توسعه شهر، نیاز به یک منبع مالی جدا از بودجه دولتی و نیز درآمدهای محدود خود دارد که بهترین مسیر، جذب و فرصت دهی عادلانه به سرمایه گذران بخش خصوصی است. افزایش رقابت شهرهای کشور در جهت جذب سرمایه و سرمایه گذار، اهمیت جذب سرمایه گذاری را بیش از پیش آشکار کرده است.
وجود بروکراسی اداری، زمان بر بودن انعقاد قراردادها، نبود هماهنگی بین دستگاههای اجرایی با شهرداری، تغییر پست ها و مشکلات ناشی از آن، مشکلات مالکیت پس از اختتام پروژه ها،موانع ارائه تسهیلات، نبود امنیت اقتصادی، تیپ بودن قراردادها و نبود دیدگاه مناسب نسبت به سرمایه گذاری در بخش های شهرداری از مشکلات پیش روی سرمایه گذران خصوصی در شهرداری است.
ماسال با دارا بودن مناطق زيباي ييلاقي با چشم اندازهاي منحصر به فرد طبيعي، جنگلي، غارها، آبشارها، چشمه سارها، روستاهای ديدني و نقاط زيارتي و تاريخي به لحاظ گردشگري بسيار داراي اهميت است. با توجه به این پتانسیل ها در این حوزه ظرفیت مطلوبی برای جذب سرمایه گذاری بخش خصوصی وجود دارد.
جهت جذب سرمایه گذار باید از تجربه و انواع مدل های علمی نوین کمک گرفت. بایستی نگاه سنتی و معمولا منفی نسبت به سرمایه گذار را اصلاح نمود و به این باور برسیم که سرمایه گذار در کنار رسیدن به منافع فردی موجب تامین منافع عمومی نیز می شود.
مشارکت و همکاری اصولی شهرداری با بخش های خصوصی، سودآوری برای هر دو طرف را در پی خواهد داشت. این امر مستلزم اتخاذ راهبردهای موفق و راه حل های مناسب برای رفع موانع معرفی شده است. فعال نمودن بیش از پیش دفتر جذب سرمایه گذاری و مشارکت های مردمی می تواند در جهت جذب سرمایه گذاران و ایجاد طرح های سرمایه گذاری کمک موثری نماید.
انتهای پیام /