به گزارش ماسال نیوز؛ به نقل از خبرگزاری فارس از آستارا، سید پویا شهشهانی رشتی عصر امروز در جمع خبرنگاران در محل فرمانداری این شهرستان اعتبار تصویبیافته جهت مدیریت پسماند به شهرداری تالش را حدود دومیلیارد و ۵۱۰ میلیون تومان دانست و اظهار کرد: تخصیص این میزان اعتبار به شهرداری تالش ۱۰۰ درصد بوده است.
وی با بیان اینکه این مقدار اعتبار تصویبیافته برای پردازش مکانیکی و بیولوژیکی حدود ۲۵۰ تن زباله برای شهرستانهای آستارا، تالش، ماسال و رضوانشهر پیشبینی شده است، تصریح کرد: انتخاب زمین جهت ایجاد کارخانه تولید کمپوست از زباله در شهرستان تالش مربوط به سالهای گذشته است.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند استانداری گیلان ایجاد کارخانه زباله را از صنایع پرخطر و در ردیف هفت دانست و خاطرنشان کرد: ایجاد کارخانه تولید کمپوست از زباله در شهرستان تالش در مرحله ارزیابی بوده و این ارزباییها باید توسط سازمان حفاظت محیطزیست انجام شود.
شهشهانی رشتی مقدار زمین تعریفشده جهت ایجاد کارخانه تولید کمپوست از زباله در شهرستان تالش را حدود سه هکتار در اختیاری شهرداری تالش دانست و بیان کرد: عنوان پیشنهادی کارخانه از سوی وزارت کشور تأسیسات پردازش مکانیکی و بیولوژیکی پسماند (کارخانه کمپوست) است.
وی مقدار اعتبار واریزی در سال ۹۵ برای شرق گیلان را حدود دومیلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان دانست و گفت: پیشنهاد برای ایجاد کارخانه تولید کمپوست از زباله در شرق گیلان روی شهرداری لنگرود بوده و در سال ۹۶ از محل بند واو برای هر کدام از شهرداریهای تالش و لنگرود حدود ۵۰۰ میلیون تومان کنار گذاشته شده است.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند استانداری گیلان با بیان اینکه فرایند تفکیک زباله از مبدأ نباید متوقف شود و توقف در فرایند تفکیک بیاعتمادی به همراه دارد، افزود: آستارا به لحاظ فرهنگ بالای مردم آن و داشتن یک فرماندار فرهنگی در بحث تفکیک زباله از مبدأ جزء شهرهای خوب محسوب میشود.
شهشهانی رشتی با اشاره بهاینکه دستگاه زبالهسوزی در استان قزوین وجود نداشته و تازه در حال انعقاد قرارداد آن هستند، گفت: یک زبالهسوز ۲۰۰ تنی در تهران داریم و یک زبالهسوز با پیشرفت فیزیکی حدود ۵۰ درصدی در ساری و یک زبالهسوز دیگر با پیشرفت فیزیکی بالای ۷۰ درصدی در نوشهر در حال ساخت است.
وی چهارمین زبالهسوز در حال احداث را در رشت در مرحله تصویب گزارش اولیه دانست و خاطرنشان کرد: قرارداد این زبالهسوز که چینی است بسته شده و سه تا چهار سال پیش حدود ۱۰ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان به شرکت تیتیاس پرداخت شده است.
انتهای پیام/