پنج شنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳ , 21 November 2024

تاریخ انتشار : ۲۰ دی ۹۶
ساعت انتشار : ۶:۵۳ ق.ظ
چاپ مطلب
نماینده مردم رودبار در گفتگو با ماسال نیوز:

۷۰ درصد واحدهای صنعتی رودبار تعطیل هستند / ۹۰ درصد شهرهای رودبار در تأمین آب شرب مشکل دارند

نماینده مردم رودبار با بیان اینکه تنها 30 درصد واحدهای صنعتی این شهرستان فعال هستند گفت: این تعداد واحدهای تولیدی هم تنها با کمتر از 50 درصد ظرفیت خود کار می‌کنند.

منوچهر جمالی در گفتگو با خبرنگار ماسال نیوز با بیان اینکه رهبر انقلاب با نامگذاری امسال، رئوس مطالب و مشکلات موجود کشور را مطرح کرده بودند اظهار داشت: مسئولان کشور تلاشی را که برای حل مشکلات انجام داده‌اند به اندازه‌ای که مشکلات مردم را حل کند نبوده و راهکارها نیز برای رفع مشکلات مؤثر واقع نشده است.

وی افزود: الان درصد بیکاری جوانان و وضعیت شهرک‌های صنعتی را ببینید. شهرک‌هایی که قبلاً نیرو داشتند دانه به دانه تعطیل و افراد شاغل هم بیکار شده‌اند. دولت هم با این حجم گسترده توان پذیرش نیروی بیکار را ندارد. تسهیلات هم به کسانی داده شده است که این کاره نبوده‌اند و نتوانسته‌اند اشتغال ایجاد کنند و خیلی از واحدها هم با وام‌های دریافتی و معوقات آن‌ها به دردسر افتاده‌اند. واردات و قاچاق چالش‌ها را زیاد کرده و مدیریت ناقص و سوء مدیریت گرفتاری‌ها را دو چندان کرده است.

نماینده مردم رودبار تأکید کرد: این وضعیت نابسمان باعث شده است ما نتوانیم واحدهای تولیدی خصوصی را سر پا نگه داریم.

وی ادامه داد: در شهرستان خودمان کمتر از ۳۰ درصد واحدها فعال هستند و این ۳۰ درصد فعال هم با کمتر از ۵۰ درصد از طرفیت خودشان کار می‌کنند. جوانان زیادی بیکار و تحصیلکرده هستند و دولت هم نمی‌تواند این‌ها را استخدام کند و استخدام‌های موجود را هم نمی‌توانند پشتیبانی و تأمین کند.

جمالی گفت: تصور کنید برای بهداشت و درمان در سال ۱۰ میلیون دلار اعتبار گذاشته می‌شود و ما فکر می‌کنیم خیلی هزینه می‌کنیم ولی اینطور نیست. کشورهای همسایه ما بیشتر از ما هزینه می‌کنند. ترکیه در این زمینه بیشتر از ما هزینه می‌کند؛ ژاپن ۱۸ برابر ما اعتبار بهداشت و درمان دارد با این وجود این اعتبار بهداشت و درمان کشورمن نیاز به ساماندهی دارد. باید اضافه پرداخت‌ها و اقدامات تشخیصی و … باید کنترل شود تا اضافه هزینه‌ها حذف شود تا فشار بر بیمه‌ها تحمیل نشود.

نماینده مردم رودبار با تأکید بر اینکه اگر بصورت جدی وارد مشکلات نشویم مردم و نظام آسیب می‌بینند افزود: ما نمی‌توانیم بیمارستان‌ها را حذف کنیم بلکه باید نظارت و کنترل کافی داشته باشیم تا آسیب‌ها به مردم و نظام کمتر شود.

عضو مجمع نمایندگان گیلان ادامه داد: انتظار ما این بود که در بخش کشاورزی شامل شیلات، دامداری، منابع طبیعی و … بیشتر می‌توانستیم فعال شویم. همه آن چیزی که به وزارت جهاد کشاورزی مربوط می‌شود انتظار ما این بود که بتوایم دراین بخش حرکتی انجام شود که این هم به آن‌گونه که فکر می‌کردیم نشد. در بخش توریسم و گردشگری هم انتظار ما این بود بتوانیم تحول ایجاد کنیم و سرمایه گذاری‌هایی خوبی انجام شود و اشتغال ایجاد کند اما اقلاً در شهرستان ما و در بسیاری از نقاط کشور چنین اتفاقی نیافتاد.

وی با بیان اینکه ایران به عنوان یک کشور کم آب در دنیا محسوب می‌شود اظهار کرد: در مدیریت منابع آب هم کارها به خوبی انجام نشد و اکثر استان‌های ما در این بخش دچار مشکلاتی هستند.

نماینده مردم رودبار در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: در آب و فاضلاب شهری و روستایی در شهرستان خودمان تاکنون هیچ اقدامی نشده است. در شهرستان رودبار ۷ شهر داریم که بالای ۹۰ درصد شهرهای ما در بخش تأمین آب و کیفیت آن دچار مشکل هستند و در بخش فاضلاب هم در شهرستان رودبار هیچ اقدامی تاکنون صورت نگرفته است و فکر می‌کنم در بخش‌هایی دیگر هم این مشکلات وجود دارد.

جمالی با بیان اینکه منظور رهبر انقلاب از وجود مشکلات در کشور و حل آن توسط مسئولان این بود که در وزارت خانه‌های مختلف و نهادها با کار سالم و صادق و سلامت ادری کارها را به گونه‌ای پیش ببرند که مشکلات مردم حل شود گفت: کشور ما این پتانسیل را دارد که این مشکلات را حل کند.

وی درباره اقدامات صورت گرفته در رودبار برای رضایت‌مندی مردم اظهار کرد: برای اشتغال در شهرستان رودبار اتفاق جدی نیافتاده است ولی درباره خانواده‌های بی‌بضاعت اقدام مثبتی که انجام شده این است که مستمری دریافتی مددجویان از ابتدای سال ۹۶ به حدود سه افزایش پیدا کرده است که بخشی مشکلات این خانواده‌ها را حل خواهد کرد.

نماینده مردم رودبار در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه پروژه‌هایی خوبی در این شهرستان در حال انجام است گفت: در ابتدای سال ۹۵ ضریب برخورداری آسفالت در شهرستان ۲۶ درصد بود که در انتهای سال به ۳۷ درصد رسید و امسال هم این آمار تا پایان سال به ۴۸ درصد خواهد رسید که افزایش ۲۲ درصدی را در دو سال خواهیم داشت.

جمالی درباره گازرسانی به روستاهای شهرستان رودبار نیز افزود: در سال ۹۲ میزان برخورداری روستاها از گاز حدود ۲۲ درصد بود که در سال ۹۵ به ۶۲ درصد رسیده و تا پایان سال مالی ۹۶ می‌توانیم ضریب برخورداری را به بالای ۹۰ درصد برسانیم.

وی ادامه داد: در بخش ورزش‌کارها به نسبت سال‌ها گذشته خوب بوده و ما می‌توانیم یک سری از کارهای مانده را بخش سالن‌های ورزشی، استادیوم ۵ هزار نفری، استخر و … را به پایان برساینم.

نماینده مردم رودبار در مجلس، درباره سد دیو رش نیز گفت: این سد آب شرب ۵ شهر و روستاهای اطراف را تأمین می‌کند و کار این سد شروع شده است ولی اقدامات به کندی پیش می‌رود و باید سرعت کار بیشتر شود و باید اعتباراتی برای این سد بگذارند. البته حدود ۱۵ میلیارد تومان اعتبار برای این کار گذاشته شده است ولی باید این میزان در سال‌های آتی افزایش پیدا کند.

جمالی با بیان اینکه تحرکات آب روستایی امسال نسبت به سال‌های گذشته بهتر بوده اما مشکلات خیلی بسیار و تعداد روستاهای فاقد پوشش زیاد است افزود: درست است که مشکلات داریم اما چیزی که به مملکت آسیب می‌زند اختلاف است ضمن اینکه ممکن است اختلاف سلیقه هم باشد. اگر نظارتی روی ماست ما باید خطای خود را کمتر و دقت را بیشتر کنیم.

وی تأکید کرد: اختلافات طبقاتی و فساد مالی باید کمتر شود و مردم این‌ها را ببینند و امیدوار شوند. مردم وقتی مشکلات مؤسسات مالی و فسادهای هزار میلیاردی را می‌بینند نا امید می‌شوند و ما باید تلاش کنیم این فسادها به وجود نیاید.