به گزارش ماسال نیوز؛ دکتر آریا جنابی در گفت‌وگو با طبنا با بیان این مطلب افزود: کلیه ارگانی است که در سوخت و ساز بدن نقش مهمی‌دارد، کلیه برای دفع پروتئین‌های مازاد، تولید و فعال سازی هورمن‌های تولید خونی و دفع سموم از بدن بسیار مهم است.

وی تصریح کرد: زمانیکه کلیه دچار اختلال عملکرد می‌شود ممکن است علائم بالینی اولیه‌ای داشته باشد، مهمترین این علائم دفع نشدن سموم و افزایش اوره و کراتینگ خون و بالا رفتن میزان ترکیبات پروتئین در بدن است.

ایجابی ادامه داد: کبودی زیر پوست، افزایش فشار خون به دلیل عدم دفع نمک، ورم بدن، خونریزی، افزایش فشار مغز، سکته قلبی، ضعف، بی حالی و حالت تهوع شدید و بی خوابی یا پرخوابی از نشانه‌های اختلال در کارکرد کلیه است.

این فوق تخصص بیماری‌های کلیه تصریح کرد: البته این را هم باید اضافه کرد که اختلالات عملکردی کلیه د رهمه افراد یکسان نیست و گاهی هم آنقدر ضعیف است که حتما باید مورد آزمایش قرار بگیرد تا کم کاری آن تشخیص داده شود.

وی تاکید کرد: زمانیکه فرایند اختلال عملکردی کلیه پیشرفته شود با ایجاد هورمون‌های کم خونی بروز ضعف و بی حالی دور از انتظار نیست که می‌تواند باعث اختلال در قدرت تفکر و تصمیم گیری می‌شود.

ایجابی با اشاره به زمینه ارثی ایجاد کم کاری کلیه افزود: در خانواده‌هایی که سابقه دیابت یا پر فشاری خون وجود دارد بروز اختلالات کلیه دور از انتظار نیست، نکته مهم این است که اگر افراد بتوانند قند خون خود را کنترل کنند کمتر به اختلال کلیه دچار خواهند شد.

این فوق تخصص بیماری‌های کلیه با بیان اینکه در کنار این موارد اتخاذ رژیم غذایی مناسب نیز می‌تواند به بهبود شرایط کلیه کمک کند، اظهارداشت: رژیم غذایی متناسب با وضعیت فرد و ورزش در بهبود روند کارکرد کلیه خیلی تاثیر گذار است.

وی صرف مسکن را هم دلیلی برای بروز اختلال کلیه دانست و گفت: کسانی که به دلیل دردهای میگرنی یا آرتروز یا سایر دردهای مزمن مسکن زیادی مصرف می‌کنند در معرض اختلال عملکرد کلیه هستند