پنج شنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳ , 21 November 2024

تاریخ انتشار : ۲۷ اسفند ۹۶
ساعت انتشار : ۲:۵۹ ب.ظ
چاپ مطلب
در گفتگوی نماینده تالش بزرگ با ماسال نیوز مطرح شد؛

پشت پرده پس گرفتن امضای نمایندگان در طرح سؤال از رئیس‌جمهور / برخی نمایندگان از خود استقلال رأی ندارند

نماینده مردم تالش، رضوانشهر و ماسال در گفتگو با ماسال نیوز از پشت پرده ماجرای پس گرفتن امضای برخی نمایندگان در طرح سؤال از رئیس‌جمهور گفت.

محمود شکری عصر امروز در گفتگو با خبرنگار ماسال نیوز درباره علت پس گرفتن امضای نمایندگان در طرح سؤال از رئیس‌جمهور اظهار داشت: سؤال از رئیس‌جمهور درباره موضوع موسسه مالی و اعتباری کاسپین و درباره دلایل استمرار تحریم‌های بانکی علی‌رغم اجرایی شدن همه تعهدات برجام از سوی ایران، گسترش بیکاری و ایجاد نشدن شغل برای جوانان، علت افزایش قیمت ارز، حجم زیاد کالای قاچاق به کشور و رکود اقتصادی چندین ساله بود

وی افزود: من هر دو طرح را امضا کرده بودم اما آقایان آمدند و در کمیسیون صحبت کردند و در آنجا همه بسیج شدند و برخی نمایندگان را در رودربایستی قرار دادند. معاونین پارلمانی فرم‌هایی داشتند و هر کدام با نمایندگانی که ارتباطی صمیمانه داشت گفتگو و فرم‌های انصراف از طرح را پر می‌کردند.

نماینده تالش بزرگ با بیان اینکه این کار در شأن رئیس‌جمهور و نمایندگان مجلس نبود گفت: اگر این روش ادامه پیدا کند مجبور می‌شوم برخی مسائل را در تریبون مجلس مطرح کنم. خانه ملت برای ملت است و سؤال از رئیس‌جمهور به معنی تضعیف ایشان نیست بلکه به نوعی ایشان تقویت می‌شوند چرا که ما اعتقاد داریم رئیس‌جمهور ضعیف به درد کشور نمی‌خورد و همه ما باید دست به دست هم دهیم که رئیس‌جمهور در برابر دشمنان تقویت شود.

شکری ادامه داد: اگر ما بخواهیم رئیس‌جمهور را تضعیف کنیم نظام را تضعیف کرده‌ایم. وقتی رئیس‌جمهور می‌فرمایند ما می‌توانیم از ائمه اطهار (ع) انتقاد کنیم ما نمی‌توانیم از ایشان سؤال کنیم؟ این سؤال مربوط به مردم است و ما نمایندگان در خانه ملت سؤال مردم و موکلین ایشان را رئیس‌جمهور منتقل می‌کنیم و فرصتی هم برای ایشان برای پاسخگویی در صحن فراهم می‌کنیم و این سؤال اصلاً مباحث سیاسی نبود بلکه انتقال سؤال مردم و این سؤالات در جهت تقویت رئیس‌جمهور بود.

نماینده تالش، رضوانشهر و ماسال در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ما به دنبال محاکمه رئیس‌جمهور نبوده‌ایم اظهار کرد: سؤال از رئیس‌جمهور طبق قانون حق مردم است و نمایندگان هم به عنوان نماینده مردم از رئیس‌جمهور سؤال می‌کنند و اگر این سؤالات طرح نشود فشارها در نماز جمعه‌ها نمود پیدا می‌کند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه قرار دادن نمایندگان در رودربایستی‌ها از جمله اقدامات غلط صورت گرفته شده در موضوع طرح سؤال از رئیس‌جمهور بوده است ادامه داد: بدترین کار مجلس این است که نمایندگان اختیار امضای خودشان را ندارند و ابتدا امضا می‌کنند و بعد در شرایط دیگری امضای خودشان را پس می‌گیرند. متأسفانه برخی از این نمایندگان اصلاً از خودشان استقلال ندارند.

شکری درباره طرح اعاده اموال نامشروع مسئولان نیز اظهار کرد: در این طرح حرف ما این است که هر کدام از مسئولان شامل مدیران دولتی و نمایندگان اموالی را که بر خلاف قانون جمع کرده‌اند را باید برگردانند.

وی با بیان اینکه ۳۰ سال کار اجرایی کرده است گفت: من با حقوق خود در این ۳۰ سال نتوانسته‌ام هیچ پس‌اندازی برای خودم جمع کنم چون با این حقوق نمی‌شود چیزی را پس‌انداز کرد تا بعد ثروتمند شد و مردم بگویند فلان وزیر ۵ میلیارد ثروت دارد و فلان نماینده میلیاردر شده است. اصلاً با این حقوق‌ها نمی‌شود این کار را کرد. با این حقوق حداکثر می‌شود زندگی خودمان را بچرخانیم.

نماینده تالش بزرگ افزود: پس انداز یک کارمند در حدی نیست که بتواند میلیاردر شود و بتواند خانه‌های میلیارد تومانی و کارخانه آن‌چنانی داشته باشد و برای جلوگیری ازاین‌گونه مفاسد تنها راه این است که اموال نامشروع این افراد را پس بگیریم و زیاده‌خواهی‌ها را جبران کنیم و به خزانه برگردانیم که این کار هم در چهارچوب نظارت خاصی انجام خواهد گرفت.

شکری درباره علت عدم وصول این طرح اظهار کرد: حرف آقای لاریجانی این بود که زمان لازم برای رسیدگی به یک طرح دوفوریتی را با توجه به استیضاح‌های موجود نداریم و لذا طرح به بعد از تعطیلات موکول شده است و بعدازاین زمان طرح اعلام وصول خواهد شد.

گفتنی است طرح سؤال از رئیس‌جمهور در دستور کار روز دوشنبه ۱۴ اسفند کمیسیون اقتصادی مجلس قرار داشت که نمایندگان دولت از جمله عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور، سیف رئیس‌کل بانک مرکزی و نهاوندیان معاون اقتصادی رئیس‌جمهور در کمیسیون اقتصادی مجلس حاضر شدند و به سؤالات نمایندگان پاسخ دادند.

بعدازاین نشست، ۴۶ نماینده امضای خود را پس گرفتند و تنها ۵۸ نماینده بر امضای خود باقی ماندند و از آنجا که طرح مذکور حد نصاب امضاء را نداشت از دستور کار مجلس خارج شد.

برای طرح سؤال از رئیس‌جمهوری به امضای حداقل ۷۴ نماینده نیاز است.