پنج شنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳ , 21 November 2024

تاریخ انتشار : ۱۲ فروردین ۹۷
ساعت انتشار : ۶:۲۳ ب.ظ
چاپ مطلب
گزارش/

“آری” به جمهوری اسلامی؛ واقعه‌ای که تاریخ ساز شد

مردم در ۱۲ فروردین ۵۸ پای صندوق‌های رای، فارغ از "آری" گفتن به حکومت اسلامی، "نه" بزرگی به دشمنان چشم دوخته به ایران اسلامی گفتند.

به گزارش  ماسال نیوز؛ به نقل از  باشگاه خبرنگاران جوان؛  به دعوت امام خمینی(ره) پس از پیروزی انقلاب اسلامی همه‌پرسی در روزهای ۱۰ و ۱۱ فروردین ۱۳۵۸ در سراسر کشور برگزار شد و ۹۸.۲ واجدین شرکت در این همه‌پرسی با دادن رای “آری” با برقراری حکومت جمهوری اسلامی موافقت کردند.

در روز ۱۲ فروردین نتایج اعلام شد و این به نام روز جمهوری اسلامی نام گذاری شد. طبق اعلاميه دولت موقت، در این رفراندم ۲۰ ميليون و ۲۸۸ هزار نفر به حاکمیت نظام جمهوری اسلامی رای مثبت دادند.

آری به جمهوری اسلامی؛ واقعه‌ای که تاریخ ساز شد

حدود بیست اسفند بود که ستاد رفراندوم کل کشور تشکیل شد و با تمامی اتفاقاتی که رخ داد، با کمک و حضور برخی از آقایان آیین‌نامه اجرائی رفراندوم تدوین و به دولت و به شورای انقلاب جهت تصویب فرستاده شد.

آری به جمهوری اسلامی؛ واقعه‌ای که تاریخ ساز شد

برنامه‌ریزی و تصویب قوانین مربوط به رفراندوم تعیین شکل حکومت ایران برعهده شورای انقلاب بود. این رفراندومبه دلیل اینکه اولین رفراندوم عمومی پس از پیروزی انقلاب اسلامی بود، اهمیت فراوانی داشت.

گزارش‌هایی می‌رسید که گروه‌های ضد انقلاب چریک‌های فدایی خلق و مجاهدین خلق اقداماتی را در جهت اختلال در برگزاری رفراندوم انجام خواهند داد و در برخی مکان ها وزارت کشور مجبور شد با صندوق های سیار برای اخذ رای حضور یابد.

پس از اتمام ساعات رأی‌گیری، شمارش آراء آغاز شد.در آن زمان اطلاع دادند که چریک‌های فدایی یا عده‌ای مسلح قصد دارند به ستاد انتخابات حمله کنند. اما حرکت مذبوحانه و بی‌ثمری انجام دادند و شمارش آرا ادامه یافت.

در زمان تعیین نام نظام سیاسی کشور پس از سرنگونی رژیم شاهنشاهی جمهوری دموکراتیک، جمهوری، حکومت اسلامی و … مطرح بود، اما امام راحل مخالفت خود را اعلام کردند و از همان ابتدا تاکید فراوانی بر استقرار نظام حکومتی جمهوری اسلامی داشتند، نه یک کلمه کمتر و نه یک کلمه بیشتر.

تشكیل جمهوری اسلامی نه تنها اراده ی ملی ایرانیان را بر سرنوشت خود تثبیت كرد و برای آنان استقلال و آزادی را به ارمغان آورد، بلكه این بارقه ی امید در دل محرومان و مستضعفان جهان درخشید كه بعد از قرن ها رنج و درد، جلوه ای از وعده ی خداوند تبارك وتعالی را شاهد باشند.

آری به جمهوری اسلامی؛ واقعه‌ای که تاریخ ساز شد

بخشی از پیام امام خمینی(ره) به مناسبت ۱۲ فروردین ۵۸

من به ملت بزرگ ایران که در طول تاریخ شاهنشاهی، که با استکبار خود آنان را خفیف شمردند و بر آنان کردند آنچه کردند، صمیمانه تبریک می‌گویم. به دنیا اعلام می‌کنم که در تاریخ ایران چنین رفراندمی سابقه ندارد که سرتاسر مملکت با شوق و شعف و عشق و علاقه به صندوق‌ها هجوم آورده و رای مثبت خود را در آن ریخته و رژیم طاغوتی را برای همیشه در زباله‌دان تاریخ دفن کنند.

من از این همبستگی که جز مشتی ماجراجو و بیخبر از خدا، همه و همه به ندای آسمانی واعتصموا بحبل الله جمیعا لبیک گفتند، و با تقریبا اتفاق آرا به جمهوری اسلامی رای مثبت دادند و رشد سیاسی و اجتماعی خود را به شرق و غرب ثابت کردند، تقدیر می‌کنم.

مبارک باد بر شما روزی که در آن تمام اقشار ملت به حقوق خود می‌رسند، فرقی بین زن و مرد و اقلیت‌های مذهبی و دیگران در اجرای عدالت نیست. طاغوت دفن شد و طغیان و سرکشی به دنبال او دفن می‌شود، و کشور از چنگال دشمن‌های داخلی و خارجی و چپاولگران و غارت پیشگان نجات یافت.

صبحگاه ۱۲ فروردین – که روز نخستین حکومت الله است – از بزرگترین اعیاد مذهبی و ملی ماست. ملت ما باید این روز را عید بگیرند و زنده نگه دارند. روزی که کنگره‌های قصر ۲۵۰۰ سال حکومت طاغوتی فرو ریخت، و سلطه شیطانی برای همیشه رخت بربست و حکومت مستضعفین که حکومت خداست به جای آن نشست.

هان!‌ای ملت عزیز که با خون جوانان خود حق خود را به دست آوردید، این حق را عزیز بشمرید و از آن پاسداری کنید، و در تحت لوای اسلام و پرچم قرآن، عدالت الهی را با پشتیبانی خود اجرا نمایید. من با تمام قوا در خدمت شما که خدمت به اسلام است، این چند روز آخر عمر را می‌گذرانم، و از ملت انتظار آن داریم که با تمام قوا از اسلام و جمهوری اسلامی پاسداری کنند.

من از دولت‌ها می‌خواهم که بدون وحشت از غرب و شرق، با استقلال فکر و اراده، باقیمانده رژیم طاغوتی را که آثارش در تمام شئون کشور ریشه دارد پاکسازی کنند، و فرهنگ و دادگستری و سایر وزارتخانه‌ها و ادارات که با فرم غربی و غربزدگی به پا شده است به شکل اسلامی متحول کنند، و به دنیا عدالت اجتماعی و استقلال فرهنگی و اقتصادی و سیاسی را نشان دهند. از خداوند تعالی عظمت و استقلال کشور و امت اسلامی را خواستارم.

خاطره رهبر معظم انقلاب از ۱۲ فروردین ۵۸

خاطره، من البته در آن روز، روز رأی‌گیری کرمان بودم از طرف امام یک مأموریتی به من محول شده بود که بروم بلوچستان و سر بزنم به شهر‌های بلوچستان و مردم آن‌جا را از نزدیک دیدار بکنم و پیام امام را برای آن مردم ببرم. پیام محبت و دلسوزی را که ملاحظه می‌کنید از همان روز‌های اوّل امام به فکر افتادند که با این مستضعفین دورافتاده‌ای که به کلی فراموش شده بودند، حتی در نظام گذشته ملاطفت و محبت کنند و من را که آن‌جا سابقه داشتم آشنائی نسبتاً زیادی داشتم فرستادند آن‌جا برای این کار.

کرمان رسیده‌بودم من در راه بلوچستان که روز رأی‌گیری بود، در فرودگاه بچه‌های حزب‌الهی و داغ کرمان آمدند، صندوق را آوردند چند تا صندوق بود، هر کدام می‌خواستند که بیاورند من تویش رأی بیاندازم. آن‌ها هم من را می‌شناختند. یعنی سابق که کرمان رفته بودم و مردم کرمان با من آشنا بودند. من هم خیلی به مردم کرمان از قدیم علاقه داشتم مردم خیلی بامحبت و جالب بودند همیشه در چشم من. خیلی لحظه‌ی شیرینی بود برای من، آن لحظه‌ای که این رأی را من می‌انداختم توی صندوق و می‌دیدم آن شور و هیجانی را که مردم کرمان از خودشان نشان می‌دادند در رأی دادن. بعد هم نشان داده شد که خب نودونه درصد آراء به جمهوری اسلامی آری بود.

خاطره‌ای که فقط اشاره می‌کنم مخالفت‌هایی است که با رأی‌گیری به این شکل وجود داشت که از طرف جناح‌های مختلف این مخالفت‌ها بود همه هم خودشان را بعد‌ها نشان دادند. هم آن جناح‌هایی که بر مطبوعات کشور مسلط بودند، روشنفکر‌های چپ و نیمه چپ و لیبرال و التقاطی، این‌ها که مطبوعات آن روز را اطلاعات، کیهان آن روز را توی مشت داشتند که خب بحمدالله بعد همه ازاله شدند و روزنامه‌ی حسابی دیگری هم نبود یعنی همین روزنامه‌ی جمهوری اسلامی که نبود روزنامه‌ی دیگری هم که بشود مورد اتفاق باشد همین‌طور. هرچه دلشان می‌خواست می‌نوشتند. رفته بودند این‌جا و آن‌جا این روشنفکر‌های گروهکی سیاسی ملحد و نیمه‌ملحد از شخصیت‌های گوناگون نظر خواسته بودند که به نظر شما آری یا نه درست است؟ یا بیائید چندجور حکومت را مطرح کنیم و رأی بگیریم. مقصودشان هم این بود که مردم را از آن یکپارچگی خارج کنند، اگرچه فرقی هم نمی‌کرد یعنی تأثیری هم نداشت. اگر مردم خب طبیعی بود که به آن شیوه‌های دیگر رأی نمی‌دادند و به خصوص بعداز آنی که امام آنجور صریح فرمودند: جمهوری اسلامی نه یک کلمه کم، نه یک زیاد، لکن آن‌ها کار خودشان را می‌کردند به امید این‌که شاید بتوانند شکاف بیندازند این رأی زیاد مردم را کم کنند، رأی را تقسیم کنند از این کار‌ها می‌کردند و اوضاعی داشتیم ما در شورای انقلاب با آن جناح لیبرال و به اصطلاح ملی‌گرا که بیشترین خصوصیتشان مخالفت با خط اصیل انقلاب بود که این شیوه‌ای را که بعد هم انجام گرفت این شیوه را اثبات کنیم که این شیوه‌ی درستی است.

آری به جمهوری اسلامی؛ واقعه‌ای که تاریخ ساز شد

۱۲فروردین یکی از روزهای تاریخی و مهم ایران اسلامی بوده و هست چرا که مردم در این روز با رای قاطع نظام سلطنتی را به نظام جمهوری اسلامی وحکومت مردمی تغییر دادند.

دراین روز نتیجه مبارزات ضد سلطنتی و طاغوتی و همچنین شعار استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی ملت ایران به بار نشست و نظام جمهوری اسلامی ایران شکل گرفت.

استقرار نظام جمهوری اسلامی علاوه بر اینکه تحولات داخلی به همراه داشت، تغییراتی نیز در نظام بین الملل، به ویژه در خاورمیانه ایجاد کرد تغییراتی که با اهداف مستکبرین و استعمارگران همسو و سازگار نبود و دشمنی آنان علیه ملت ایران از همان لحظه بیش از پیش شد.

انتهای پیام/