چهارشنبه ۰۷ آذر ۱۴۰۳ , 27 November 2024

تاریخ انتشار : ۲۷ فروردین ۹۷
ساعت انتشار : ۶:۳۵ ب.ظ
چاپ مطلب
در همایش حمایت از کالای ایرانی در ماسال مطرح شد؛

تخفیف ۲۵ درصدی برای صدور پروانه کسب واحدهای عرضه‌کننده کالای ایرانی / آموزش و پرورش ماسال از تولیدکننده‌های لباس درصد می گیرد

همایش حمایت از کالای ایرانی با حضور سرمایه گذاران، فرماندار  و مسئولان ماسال عصر امروز در سالن اجتماعات فرمانداری این شهرستان برگزار شد.

به گزارش ماسال نیوز؛ همایش حمایت از کالای ایرانی با حضور سرمایه‌گذاران، فرماندار  و مسئولان ماسال عصر امروز در سالن اجتماعات فرمانداری این شهرستان برگزار شد.

در ابتدای این جلسه محمدرضا روحانی منش رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان ماسال ضمن ارائه گزارشی از عملکرد این اداره، بخشی از مشکلات صنعت در شهرستان را مطرح کرد.

سید هادی رشیدی رئیس اتاق اصناف ماسال نیز در این جلسه با بیان اینکه تسهیلات به سختی در اختیار سرمایه‌گذاران و بازاریان قرار می‌گیرد اظهار داشت: تا زمانی که مشکلات موجود در بانک را حل نکنیم مسائل جاری خواهد بود.

وی با بیان اینکه درباره بیمه مشکلات زیادی داریم افزود: در بحث بیمه باید کاری کنیم که ۱۰ درصد کارفرما پرداخت شود اما بسیاری از کارفرمایان ۳۰ درصد حق بیمه را پرداخت می‌کنند.

رئیس اتاق اصناف ماسال گفت: عدم وجود محدودیت در صدور پروانه باعث شده است که اصناف مشترک در کنار هم مشغول به فعالیت شوند و چند سوپر مارکت در کنار هم راه‌اندازی می‌شود و حتی درباره نانوایی بخش‌نامه شده بود اگر رئیس اتحادیه پروانه صادر نکرد عزل می‌شود.

رشیدی ادامه داد: ما انتظار داریم فرماندار محترم این موضوعات را در جلسات استانداری مطرح کند.

وی افزود: برای یک کالا تولیدکننده، مصرف‌کننده و عرضه‌کننده ارزش افزوده پرداخت می‌کنند و این موضوع باید درباره‌اش رسیدگی صورت گیرد و درباره آن بازنگری صورت گیرد.

رئیس اتاق اصناف ماسال با بیان اینکه در راستای اشتغال بازاریان می‌توانند گام بردارند اما حمایتی از این‌ها وجود ندارد اظهار کرد: در بحث آب و برق و گاز واحدهای تولیدی مشکل زیادی داریم و باید درباره این هزینه‌ها تمهیداتی چیده شود و بسته‌های حمایتی برای تولیدکننده‌ها در نظر گرفته شود.

رشیدی با بیان اینکه در سال ۹۶ بیش از ۳۵۰ پروانه کسب صادر شده است گفت: در شهرستان ظرفیت وجود دارد ولی بستر کار باید از سوی مسئولان فراهم شود.

وی افزود: اصناف از صبح تا شب کار می‌کنند و زحمت می‌کشند و اگر گران‌فروشی کنند جریمه می‌شوند اما چهار تا خانه کاشانه کاری می‌کنند که آبروی شهرستان را می‌برند. این مسافرکاشانه ها باید ساماندهی شوند.

رئیس اتاق اصناف با بیان اینکه در کنار جمع‌آوری سد معبر باید با واحدهای سیار و وانت‌بارها نیز برخورد شود گفت: ما نمی‌گوییم این‌ها کار نکنند بلکه آن‌ها هم باید ساماندهی شوند و حق دولت و بازاران را پرداخت کنند. الآن در هر کدام از پیاده‌روها دست‌فروش‌ها و واحدهای سیار در حال فعالیت هستند. در بام سبز بسیاری از واحدها پروانه ندارند و در حال کاسبی نیست.

رشیدی با بیان اینکه در اتاق اصناف نه حقوق می‌گیرد و نه بیمه است افزود: ما انتظار داریم واحدهای سیار هم باید ساماندهی شوند. در بخش تولیدکنندگان لباس هم مشکلات زیادی داریم و در آموزش‌وپرورش باید برنامه‌ریزی درستی شود تا افراد تنها پیش یک شخص خاص نروند.

رئیس اتاق اصناف ماسال در پایان گفت: هر کس در سال ۹۷ برای عرضه کالای ایرانی پروانه گرفت ۲۵ درصد تخفیف از اتاق اصناف می‌گیرد.

شیروان صادقی از تولیدکنندگان پوشاک شهرستان ماسال اظهار داشت: متأسفانه ما فقط مشکل وام نداریم و اگر وام گرفتیم باید ادارات هم از تولیدکننده‌ها حمایت کنند. متأسفانه سه سال پی‌درپی بدون مجوز آموزش‌وپرورش ماسال رنگ لباس مدارس را عوض می‌کند و حتی از تولیدکننده‌ها درصد می‌خواهد و ۵ درصد فروش را مطالبه می‌کند.

وی افزود: چند تولیدی امسال با این درخواست آموزش‌وپرورش مخالفت کردند اما ما را حذف کردند و مورد تحریم آموزش‌وپرورش قرار گرفتیم.

ایرج شکوری رئیس اتحادیه علافان و رئیس بسیج اصناف ماسال اظهار داشت: ما باید در بحث حمایت از کالای ایران و برنج داخلی ابتدا فرهنگ‌سازی کنیم. متأسفانه حتی در برخی تالارهای ما برنج خارجی استفاده می‌شود.

وی افزود: متأسفانه دولت تسهیلاتش را به کننده‌های کار نداده است.

شکوری با بیان اینکه کسانی که تسهیلات خرید تراکتور گرفته‌اند تراکتورها را فروخته‌اند گفت: بیمه بسیار مهم است و آمار واقعی را استخراج می‌کند. آمار ما باید واقعی باشد وقتی درباره کشاورزی آمار درست نداریم و اگر این آمار درست باشد مشکلات حل می‌شود.

رئیس اتحادیه علافان ادامه داد: متأسفانه ۵۰ درصد لوازم در بازار شهرستان کالای قاچاق است و باید یک کارگروه درباره مبارزه با قاچاق کالا تشکیل دهیم.

علی شکاری از دیگر بازاریان ماسال در راسته لوازم‌التحریر و تولیدکننده اسباب‌بازی و عروسک اظهار داشت: هر کدام از کارفرمایان برای وام‌هایی که می‌گیرند سودهای زیادی پرداخت می‌کنند که خود باعث ضربه به تولیدکننده است.

وی با بیان اینکه عروسک تولیدشده در تولیدی بنده با ۲۵ هزار تومان با قیمت ۱۵ هزار تومان به‌صورت قاچاق در بازار وجود دارد.

شکاری با بیان اینکه تولیدی عروسک وی تعطیل شده است گفت: زمانی می‌شود از کالای ایرانی حمایت کرد که مسئولان هزینه بیمه را کم کنند.

مهدی جمالی فرد عضو شورای شهر ماسال و از بازاریان شهر ماسال نیز در این جلسه اظهار کرد: متأسفانه تولید برخی کالاها در داخل بسیار گران‌تر می‌شود.

دوستی از تولیدکننده‌های شهرستان ماسال با بیان اینکه مشکل اصلی ما بیمه است گفت: اگر بخواهم ۱۰ نفر را بیمه کنم حدود ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان پول بیمه آن می‌شود؛ با توجه به اینکه ماسال جز مناطق محروم هستیم تهمیداتی سنجیده شده که ۳۰ درصد بیمه را پرداخت نکنیم.

وی افزود: هزینه‌های برق از مشکلات عمده تولیدکننده‌هاست و انتظار داریم سوبسیدی در این زمینه برای تولیدکننده‌ها در نظر گرفته شود.

رحمت صمصامی از دیگر بازاریان ماسال با بیان اینکه کالای کم کیفیت قاچاق به بازار آسیب می‌زند گفت: برای حمایت از کالای ایرانی باید از ورود کالای قاچاق پیشگیری کرد.

در ادامه پرویز شارمی رئیس ادامه تأمین اجتماعی ماسال و رمضان آبیار عادل رئیس اداره امور مالیاتی شهرستان ماسال به برخی سؤالات مطرح شده است سوی بازاریان پاسخ دادند.

وی افزود: بازاریان و اصناف همواره همراه دولت، انقلاب و دین بوده اند و اگر حمایت آنان نبود انقلاب به پیروزی نمی رسید.

فرماندار ماسال با تأکید بر استفاده از کالای ایرانی و بومی در بازار و با بیان اینکه حمایت از کالای ایرانی نباید در حد شعار محدود بماند، بلکه باید شرایط لازم را جهت حمایت از تولید فراهم شود افزود: ما باید طوری عمل کنیم که وقتی فردی به بازار ما مراجعه کرد بتواند واقعاً برنج تولید این منطقه را بخرد.  کارگروهی متشکل از اصناف و فعالین اقتصادی جهت تنظیم سیاست های اقتصادی شهرستان راه اندازی می شود.

عامر ادامه داد: گشت ویژه جهت جلوگیری از توزیع کالای قاچاق در شهرستان انجام می شود.

فرماندار ماسال با بیان اینکه باید برای برنج گیلان برندسازی کنیم گفت: شالی‌کوبی‌ها در برخی شهرستان‌ها برنج را در بسته‌های مخصوصی بسته‌بندی می‌کنند و این کار باید در شهرستان ماسال هم انجام شود.

عامر ادامه داد: ۱۳۰ هزار نفر گردشگر در ایام تعطیلات عید در شهرستان ماسال اقامت کردند و اگر مردم توانسته باشند با این افراد ارتباط گرفته باشند می‌توانند در سال آینده این تعداد را دو برابر کنند.

وی گفت: انتظار دارم مشکلات مطرح در خصوص دارایی و تأمین اجتماعی از طریق مدیران شهرستان و توسط مدیران کل پیگیری شود.

فرماندار ماسال با بیان اینکه اگر مصوبه کشوری نداشته باشیم امسال این موضوع را مصوبه می‌کنیم که در سال تحصیلی جدید تغییر رنگ لباس نداشته باشیم.

وی در خصوص گرفتن درصد از تولیدکنندگان لباس مدارس اظهار کرد: من در این خصوص اطلاعی ندارم و موضوع را پیگیری می‌کنم.

عامر ادامه داد: به ادارات شهرستان بخشنامه خواهیم کرد که برای خرید لوازم حتماً باید با فاکتور شهرستان ماسال باشد و خریدها از این شهرستان صورت گیرد و ادارات شهرستان موظفند لوازم و کالاهای مورد نیاز خود را از طریق اصناف و بازار شهرستان تهیه کنند.

محمدجواد عامر فرماندار ماسال در پایان این نشست گفت: بازاریان سهم بزرگی در پویایی اقتصاد کشور دارند و برای حل برخی مشکلات آن‌ها باید مدیران کل در شهرستان حضور پیدا کنند.

 

 

 

در حال تکمیل ….