به گزارش ماسال نیوز، آيين رونمايي از كتاب «فرمانده لالهها» (زندگينامه سردار شهيد پرويز محبي) که توسط جواد کلاته عربی به رشته تحریر در آمده است ساعت ٢١:٣٠ چهارشنبه ٩ خرداد در گلزار شهداي ماسال و در جوار مزار شهید محبی برگزار شد.
این مراسم با حضور خانواده معظم شهیدان محبی و امیری و دیگر شهدای شهرستان ماسال، جواد کلاته عربی مؤلف کتاب، سرهنگ پاسدار حمید جانباز فرمانده سپاه ناحیه ماسال و فومن، کامیار مهدی پور معاون فرهنگی سپاه قدس گیلان و شخصیت سیاسی و فرهنگی شهرستان ماسال برگزار شد.
شهید پرویز محبی، موسس و نخستین فرمانده بسیج و سپاه شهرستان ماسال بود. وی در یک دوره یک سال و نیمه که پاسدار شد، فرمانده مقر مهمی در غرب استان گیلان می شود که ماموریت اصلی اش، مبارزه با عناصر ضد انقلاب بوده است. این شخصیت چند ماه پس از تشکیل بسیج و سپاه ماسال، روی تحرکات ضد انقلاب متمرکز می شود. سپاه چوکا در حقیقت آخرین مقرری است که این شهید در آن فعالیت می کرده است. مسئولیت او در این بخش، مبارزه با ضد انقلاب غرب گیلان بوده که بخشی از این مبارزه مربوط به نبردهای درون جنگل میشود.
گفتنی است یکی از شخصیت مهم در کتاب «فرمانده لالهها»، حسن ماسالی از چهرههای مهم چپگرای فعال در دوران ابتدایی انقلاب در داخل کشور و یکی از مبارزان ضد انقلابِ سازمان دانشجویان چپ با نام کنفدراسیون دانشجویان ایرانی بوده است.
نویسنده کتاب «فرمانده لالهها» درباره حسن ماسالی به خبرگزاری مهر میگوید: این شخصیت در تحرکات سال ۸۸ هم از موثرترین چهرههای خارج از ایران بود. او پس از مدتی از انقلاب، از ایران فرار کرد. من از قبل و به خاطر تحقیقاتی که درباره شهید بهشتی داشتم، با این شخصیت و تاریخش آشنا شدم. ماسالی در آن سالها که شهید محبی در مناطق غرب گیلان مشغول بوده، دست به تحرک زده و فعالیت میکرده است. نکته مهم در آن بازه زمانی این است که بافت سیاسی گیلان، این طور نبوده که یکپارچه طرفدار امام خمینی (ره) و انقلاب اسلامی بوده باشد. جو آن موقع غرب گیلان، آلوده بوده و گرایشهای چپ، تودهای و مجاهدین خلق با یکدیگر تلفیق شده و جبهه ضد انقلاب را در این منطقه به وجود آورده بودند. در این زمینه اسامی بسیار شناخته شده و تاریخ شان در کتاب درج شده اند.
کلاته در مراسم رونمایی از کتابش درباره زندگی شهید پرویز محبی گفت: غرب گیلان در ابتدای پیروزی انقلاب آلوده به تحرکات ضد انقلابی بوده و شهید محبی در آن فضا که ضد انقلاب در حال تحرک در جنگل های گیلان بوده، بسیج و سپاه را تشکیل داد. بخش مهمی از فعالیت های ضد انقلاب در آن منطقه از اتفاقات ۳۰ خرداد سال ۶۰ ریشه می گرفت اما باید بگویم که پیش از آن هم درگیریهای مسلحانهای در منطقه رخ داده بود. شهید محبی از دانشجویان مبارز پیش از انقلاب و دانشجوی رشته تجهیزات پزشکی در شیراز بوده و فعالیتهای انقلابی هم در این شهر داشته و شخصیت انقلابی این شهید در همان شهر شکل گرفته است. او عقاید انقلابیاش را به مبارزان دیگری که در ماسال و غرب گیلان بودند، انتقال داد و به عنوان مثال، رساله امام خمینی(ره) یا کتابهای شهید مطهری و نوشتههای شهید بهشتی را از شیراز برای آنها میآورده است.
نویسنده کتاب «فرمانده لالهها» در ادامه گفت: دفترچه یادداشت شخصی شهید محبی را در نوشتن کتاب مورد استفاده قرار دادم و بخشی از کار را براساس مطالب این دفترچه نوشتم. «فرمانده لالهها» رمان نیست و من آن را در قالب مستند نوشتم و در آن داستان پردازی نکردهام. البته خودم فکر میکنم نوشتن درباره شهدا برای اینکه بیشتر مورد پذیرش باشد بهتر است به طور مستند باشد تا داستانی.
جمال رضادوست جانشین سپاه ناحیه ماسال نیز در ابتدای این مراسم با بیان مختصری از زندگی شهید پرویز محبی اظهار داشت: شهید محبی در زمان خود در مهمترین جبهه مقابل دشمن ایستادگی کرد و آن هم جبهه نفاق داخلی بود و امروز هم ما نیازمند رزمندگانی مشابه شهید محبی در عرصه جنگ نرم هستیم.
وی با بیان اینکه امروز جنگ از طریق شبکههای اجتماعی و اینترنت به داخل خانهها کشیده شده است گفت: من از جوانان میخواهم ضمن مطالعه کتاب «فرمانده لالهها» شهید محبی را الگوی رفتاری و عملی خود قرار دهند.
در مراسم رونمایی از کتاب «فرمانده لاله ها»، از مولف این کتاب و یکی از مسئولان نشر ۲۷ بعثت تجلیل شد.
گفتنی است کتاب فرمانده لاله ها به قلم جواد کلاته عربی و نشر ۲۷ بعثت منتشر شده است و شب گذشته پس از آیین رونمایی در اختیار علاقمندان قرار گرفت.