شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ , 23 November 2024

تاریخ انتشار : ۱۳ تیر ۹۷
ساعت انتشار : ۱۰:۱۷ ق.ظ
چاپ مطلب
فعال رسانه‌ای رضوانشهر:

چرا مدعی‌العموم وارد ماجرای اخراج کارگران سد شفارود نمی‌شود

فعال رسانه‌ای شهرستان رضوانشهر گفت: چرا دادستان شهرستان و یا استان به عنوان مدعی‌العموم در جهت دفاع از حقوق کارگران وارد کار نمی‌شود؟ مگر این کار و دفاع از حق مردم جزو وظایف قوه قضاییه نیست.

محمدحسین غریبی در گفتگو با ماسال نیوز با بیان اینکه کارگران نعمت‌های انقلاب‌اند و باید دست‌بوس آنان بود همان‌طور که پیامبر بر دست کارگر بوسه می‌زد اظهار داشت: در روایات داریم که تا عرق کارگر خشک نشده باید مزد او را داد ولی متأسفانه در اینجا کارگران عرقشان خشک می‌شود ولی پولی دست آنان را نمی‌گیرد و عقب‌افتادگی حقوق آن‌ها گاهی به بیشتر از شش ماه هم می‌کشد.

وی افزود: کارگران تمام ایران در این چند سال سختی کشیده‌اند و شلاق خورده‌اند و اخراج شده‌اند و حقوق‌شان با تأخیر زیاد پرداخت شده است.

این فعال رسانه‌ای با اشاره به ماجرای اخراج حدود شش نفر از کارگران سد شفارود رضوانشهر گفت: امروز می‌خواهم درباره کارگران دیار رنج و برنج بگویم، آنانی که رنج می‌کشند ولی نان و برنجی دستشان را نمی‌گیرد.

غریبی ادامه داد: صنایع چوب اسالم، چوکا، شرکت سهامی جنگل شفارود و سد شفارود چهار کارخانه و پروژه‌ای هستند که در غرب استان گیلان فعالیت داشتند و دارند و بخشی از مردم این خطه از طریق کار در این کارخانجات زندگی خود را می‌گذراندند، اما چند سالی است که صنایع چوب اسالم به تعطیلی کشیده شده و چوکا با حداقلی‌ترین ظرفیت خود در حال کار است به‌گونه‌ای که حقوق معوقه این کارخانه سر به فلک کشیده و شرکت سهامی جنگل شفارود و سد شفارود نیز از این قاعده مستثنا نیستند.

وی با اشاره به تجمعات اخیر کارگری چوکا و شرکت سهامی جنگل شفارود اظهار کرد: کارگران سد شفارود در بهمن و اسفندماه گذشته برای حدود ۶ ماه حقوق معوق خود دست به اعتصاب زدند تا حرفشان را به گوش مسئولین برسانند ولی نه تنها مسئولین صدایشان را نشنیدند بلکه پیمانکاران تلاش کرده‌اند پس از چند ماه و در سکوت رسانه‌ای صدایشان را خفه کنند و دست به اخراج تعدادی از این کارگران زدند.

این فعال رسانه‌ای شهرستان رضوانشهر افزود: رسانه‌های محلی وقتی به سراغ فرماندار شهرستان رضوانشهر رفتند پاسخ جالبی می‌گیرند اولاً ایشان اعلام می‌کنند که بنده اصلاً در جریان اخراج کارگران نیستم و اگر می‌بودم هم کاری برایشان نمی‌توانستم انجام بدهم چون این فضا، فضای کارگری است و کارگران به صورت ماهیانه قرارداد می‌بندند و در ادامه هم می‌گویند شاید چون این افراد به طور مرتب کارگران را برای احقاق حق خودشان که همان حقوق معوقه است دعوت به اعتصاب می‌کردند، اخراج شده‌اند.

وی ادامه داد: فرماندار گفته که من هیچ قولی حتی برای پیگیری امور کارگران نیز نمی‌دهم چه برسد به بازگرداندن آنان بر سر کار!!! جالب است بدانید اخراج کارگران در زمانی اتفاق افتاده که سد به شدت در حال جذب نیرو است به گونه‌ای که فرماندار بیان کرد که ما برای جذب نیرو در سد شفارود ۱۵۰ نفر را معرفی کرده‌ایم و به آن‌ها گفته‌ایم که شرایط کار به گونه‌ای است که ممکن است یک یا دو ماه از حقوقتان نیز عقب بیفتد!!

غریبی افزود: در اعتصاب قبلی آقای شکری نماینده شهرستان‌های تالش، رضوانشهر و ماسال با پیگیری‌شان ۳۵ میلیارد تومان اسناد خزانه از دولت به عنوان اعتبار برای ادامه کار سد و پرداخت حقوق کارگران به آب منطقه‌ای استان گیلان پرداخت کردند ولی با این اوضاع کارگران همچنان حقوق معوق دارند، بنده به عنوان شهروندی که نسبت به سرنوشت کارکنان شهرم احساس مسئولیت می‌کنم به دنبال سرنوشت این ۳۵ میلیارد اسناد خزانه‌ای هستم که به آب منطقه‌ای گیلان پرداخت شده است.

عضو سابق شورای مرکزی مجمع دانشجویان عدالت‌خواه دانشگاه گیلان گفت: بعد از اعتصاب اخیر مدیرعامل آب منطقه‌ای گیلان برای پیگیری وضعیت سد به رضوانشهر آمد و امام جمعه شهرستان در جلسه به پیگیری وضعیت سد که با حضور مدیرعامل آب منطقه‌ای برگزار شد خواستار رسیدگی سریع به وضع نابسامان پرداخت معوقه کارگران و مشخص کردن وضعیت تملک خانه‌ها و زمین‌های پایین‌دست سد شفارود شد و همچنین با تأکید بر منویات حضرت آقا حمایت از حقوق کارگران و رسیدگی به آن را مهم‌ترین امور کارفرمایان بیان کرد.

غریبی ادامه داد: یکی از ارگان‌هایی که باید به امور کارگران وارد شود قوه قضاییه و دادستان شهرستان است که به نظر می‌رسد تاکنون به این ماجرا ورود نکرده‌اند. چرا دادستان شهرستان و یا استان به عنوان مدعی‌العموم در جهت دفاع از حقوق کارگران وارد کار نمی‌شود؟ مگر این کار و دفاع از حق مردم جزو وظایف قوه قضاییه نیست، همین چند روز قبل رهبر معظم انقلاب در گفتگو با کارکنان قوه قضاییه بیان کردند که فضای کسب‌وکار و معیشت مردم را امن کنید.

وی افزود: نفس کارگر در این وانفسای اقتصادی بند آمده، اگر می‌خواهیم مقابل مفاسد اجتماعی و اخلاقی را بگیریم باید حقوق کارگر را سر موقع و بدون تأخیر پرداخت کنیم، آیا فرماندار و یا مسئولین شهرستان و استان و بلکه کشور می‌توانند در خانه استیجاری و ۵ ماه حقوق معوقه زندگی کنند و دم برنیاورند؟ و اگر هم اعتصاب کردند، آنان را اخراج کنند چه حالی به آن‌ها دست می‌دهد؟

این فعال دانشجویی در پایان گفت: با تمام این اوضاع‌واحوال از فرماندار و دادستان و سایر مسئولین شهرستان درخواست همکاری در جهت پیگیری پرداخت حقوق معوقه و برگرداندن کارگران اخراجی به سرکارشان را دارم.